»

Medeninasta modifikacija

Datamancer - Na Datamancer portalu so objavili modifikacijo Viktorijanske glasbene skrinjice, ki je bila dopolnjena s pomočjo Hewlett-Packard ZT1000 prenosnika. Računalnik je popolnoma oblečen v medenino, vendar pa le to ne moti njegovega poganjanja Windows XP in Ubuntuja. Piko na i doda še držalo za pero v obliki pcmcia kartice.

Navdušenci modifikacij pa si lahko ogledate tudi vodič kako si lahko sami poceni izdelate medeninaste elemente.

Na novico nas je opozoril mrTwelveTrees, slava mu!

14 komentarjev

Članek: Roboti malo drugače

slikano s flešom,...

Slo-Tech - Življenje je polno stereotipov: od spola kot družbene kategorije prek razlikovanja med tipičnim Američanom in Angležem, ki je v nasprotju s svojim divjaškim kolegom uglajen gospodič, vse do togega upodabljanja pojavne oblike nezemljana kot po človeku podobnem modelu ustvarjenega bitja. Da je temu tako, se lahko prepričamo marsikje -- na cesti, v šolskih učbenikih ter našem forumu -- konec koncev to dokazuje celo to besedilo :).

Kaj je robot? Pač nekaj, kar avtomatsko opravlja neko delo; pri tem naj bo čim bolj podoben človeku oz. bomo pri njem iskali podobnosti, torej roke, uči... Pa postavimo vprašanje malce drugače:

Kakšen je robot? Stvari se zapletejo. Da lahko prerastejo obliko...

5 komentarjev

Nore modifikacije

mini-itx.com - Ste mahnjeni na modifikacije? Se vaši starši križajo, ko v roke poprimete "fleksarco" in se zaprete v vašo sobo? Potem bo tale stran kot nalašč za vas.
Na strani so na kratko predstavljene modifikacije mini ohišji - od vrtne svetilke do robota - vsekakor super za nove navdihe. Zdaj pa hitro na branje[:D]

3 komentarji

Grajenje računalnika iz ničle

HardOCP - Ste se kdaj spraševali, kako izgleda gradnja računalnika iz ničle; tako, da posedujete samo komponente, ohišje pa si morate izdelati sami? No, če vas zanima kako vse to poteka, potem je članek na tej strani kot nalašč za vas. Neki tip se je spravil delati ravno to. Najprej je preizkusil komponente, potem pa se je spravil delat še ohišje, kar mu je vzelo kar precej časa. Vendar pa ohišje ni običajen ATX Midi tower, saj je imel izdelovalec v mislih tudi prenosljivost. Na koncu je izdelal precej všečen računalnik, ki je eden izmed najboljših v svojem razredu.

0 komentarjev

Še ena nora modifikacija

Overclockers Australia - Očitno številnim uporabnikom širom po svetu še ni zmanjkalo idej za razno razne bolj ali manj nore modifikacije. Po raznih ohišjih, ki so jih uporabniki izdelali iz Lego kock, ohišij iz pene in podobnih stvareh, sem danes naletel na stran nekega zanesenjaka (čudaka), ki je v svoj IntelliMouse explorer vgradil čisto pravi ventilator. Ker je modifikacija rahlo neobičajna, se je tip izgovoril, da je ventilator namenjen hlajenju njegove igričarske roke, ki se po napornem igranju kaj rada pregreje. Ja, pa kaj še :D.

4 komentarji

Nora modifikacija

HardOCP - Veliko nas ima na vse mogoče načine modificirano ohišje - kup ventilatorjev, nova barva, vodno hlajenje,... A kaj, ko slejkoprej zmanjka idej :'(. Če spadate med te, ki so naredili že vse, potem je tale povezava kot nalašč za vas. In če se bo kdo slučajno lotil take modifikacije, naj prosim poslika in objavi, kar bo nastalo - vedno je lepo videti, kaj s(m)o sposobni narediti Slovenci :).

10 komentarjev

Nore modifikacije!

Afrotechmods - To je pa stran z najbolj norimi modifikacijami kar sem jih kdaj videl! Prejšnja novica opisuje združevanje PSXa in PCja. Ko pa sem še malce deskal po Afrotechmods, sem odkril še eno noro modifikacijo. Ustvarjalci te zelo preproste a grozno domiselne strani so pod oddelek "zelo poceni modifikacije" opisali tudi hlajenje pomnilniških čipov na grafični kartici s kovanci. Samo oglejte si tole sliko in vse vam bo jasno: Priporočam vam, da še malce podeskate po tej strani, saj boste presenečeni, kam seže domišljija nekaterih osebkov! Dodatek:
- Tukaj je opis "papirnega hlajenja";
- Tukaj so uporabili alu folijo pri hlajenju Athlona;
- Tukaj imate kup neumnosti in tako naprej...

4 komentarji

Floppy the Robot?

Ohm's Law - Ko se že zamislimo nad tem, kje se bodo ustavile brezkončne meje naše domišljije, vidim tole stran in si rečem "HUDO!". Čemu vzrok mojem vzdihovanju? Avtor je iz 3.5" palčne disketne enote naredil polno-delujočega zelo-se-premikajočega robota! Izgleda, da je ugotovil, da je v vsakem disketniku popolnoma dosti servo motorjev ter elektronike za tak podvig. Neverjetno, vam pravim. Ogled obvezen!

1 komentar

Modifikacija ohišja

OC Prices - Si želite spremeniti izgled vašega računalnik? Potem je tale članek kot nalašč za vas. Zvedeli boste, kako najlaže izrezati okno v stranico računalnika, ne da s tem poškodujete barvo. Potem so se lotili še lepljenja slikice na to okno... sicer ne vem, kaj je tukaj težkega, pa vseeno. No, zadnja stvar pa me je zopet premamila. To so tisti neonski kabli, ki svetijo in se jih da ovijati okoli vsega možnega. (Če slučajno kdo ve, kje bi se te kable dobilo v Sloveniji, naj mi to prosim sporoči!) Tip se je nazadnje odločil, da bo kabel napeljal po dnu ohišja, in sedaj zgleda, kot da njegovo ohišje dobesedno lebdi v zraku. Celoten članek si lahko ogledate tukaj.

3 komentarji

Overclockanje Pocket PCjev

BrightHand - Če ste eden izmed japijev, ki se dela, da ne more preživeti brez svojega Pocket PCja, potem je ta tema kot nalašč za vas. Še posebej, če je v vas tudi kaj overclockerja. Gre namreč za overclockanje vaših malih prijateljev (pa ne teh )... Sicer smo o tem že poročali, toda na BirghtHand so objavili soliden članek, ki si ga je dokaj zanimivo pogledati. Overclockali so Casio Cassiopeia dlančnike...

2 komentarja