»

Ponarejene Nvdiine grafične kartice na nemškem trgu

Heise - Na nemškem trgu so odkrili ponarejene Nvdiine grafične kartice, ki se izdajajo za GeForce GTX 660, a so v resnici najverjetneje štirikrat šibkejši GeForce GT 440. Kartice je na nemški trg poslala veletrgovina Kosatec, ki dobavlja več prodajalcem po celi Nemčiji, so ugotovili pri c't.

Kartica se računalniku in uporabniku predstavi kot GTX660 4096MB Nvidia Bulk, a ima spremenjen BIOS. Oznako Vendor-ID ima spremenjeno na 0000, Device-ID pa na 11C0. Analiza je pokazala, da ima kartica le 144 osenčevalnikov, medtem ko jih ima pravi GTX660 960, ter da uporablja pomnilnik DDR3 namesto GDDR5. Test je pokazal hitrost prenosa podatkov 17 GB/s namesto deklariranih 144,2 GB/s, v 3DMarku pa je...

23 komentarjev

Office se seli na internet

Excel v brskalniku

vir: CNet
Microsoft - Microsoft je na konferenci za profesionalne razvijalce (Microsoft's Professional Developers Conference), ki od ponedeljka do četrtka te dni poteka v Los Angelesu, predstavil še eno novost. Prek servisa Office Live, ki bo povezan z naslednjo različico Officea, bodo uporabniki lahko dostopali do aplikacij Word, Excel, PowerPoint in OneNote prek interneta, z čimer bo odpadla potreba po lokalni namestitvi. Microsoft tudi obljublja, da vas ne bo prikoval na Internet Explorer, saj se bo internetni Office lepo razumel tudi s Firefoxom in Safarijem, kar je vsekakor pohvalna gesta. Beta različice...

49 komentarjev

Matrox pripravlja novo grafično čudo

X-Bit Labs - Pred leti slavno podjetje, Matrox, je prešlo v senco nVidie in ATi-ja ter šele pred letom dni uspelo na trg poslati Matrox Parhelio, ki pa ni bila grafikulja za strastne igričarje. V javnost so pricurljale govorice, da dotično podjetje pripravlja novo grafično kartico. Znanih ni dosti podatkov, z gotovostjo pa lahko trdimo, da bo šlo za prenovljeno Parhelio z 128 MB pomnilnika in vodilom AGP 8x. Zaenkrat še ne vemo, kateremu delu trga bo namenjena, a Tv-izhod kaže na to, da bi morebiti lahko bila namenjena domačim uporabnikom.

Prav zanimiva pa je tudi novica o PCI Express, ki naj bi ga Matrox uporabil še to leto, da bi si pridobil prednost in uporabnike prvih sistemov, ki bodo vsebovali tovrstne reže na matični plošči. Klik!

11 komentarjev

Novi Quadri prihajajo

X-Bit Labs - Ameriški grafični gigant Nvidia je predstavil še eno novost na grafičnem trgu. Tokrat so predstavili Quadro4 700 Go GL GPU, ki ne bo namenjena domačim uporabnikom, temveč se je bodo poslužili predvsem profesionalci, ki se z grafiko poklicno ukvarjajo. Kartica bo polno podpirala DirectX 8.1, tiktala pa bo pri 200/400 MHz (GPU/DDR). Frekvence so nastavljive, kar pomeni, da bo moč kartico gnati tudi pri nižjih frekvencah, če bo potrebno zmanjšati njeno električno porabo ali če boste želeli uporabiti pasivno hlajenje. Po besedah Nvidie naj bi bila kartica do dvakrat hitrejša od svoje Quadro predhodnice, ali je to res, pa bo pokazal čas. Detajlne specifikacije!

0 komentarjev

nVidia predstavila nov grafični procesor

več strani - nVidia zopet preseneča. Tokrat so predstavili trenutno najhitrejši grafični procesor za prenosnike, GeForce 4 Ti4200 Go imenovan. Procesor, prej kodno imenovan NV28M, 100% podpira DirectX 8, tiktaka na 200/400 MHz ter uporablja DDR SDRAM pomnilnik. Prav tako podpira AGP 3.0, kljub temu da le-tega ne podpira še noben prenosnik na tržišču. Če vas zanima, kako se obnese v praksi, si lahko ogledate tudi test na AnandTechu. Klik!

1 komentar

GeForce4 -> Quadro4

NvNews - Med našimi bralci se bo zagotovo našlo kar nekaj zanesenjakov, ki se je spravilo svoje GeForce 2/2 MX predelati v različice Quadro, Spreminjanje je na prvi pogled zelo preprosto, vendar pa zahteva kar nekaj ročnih spretnosti. Ker pa so časi GeForcev 2 in 3 že daleč zadaj, pa bo mogoče koga zanimal članek o tem, kako GeForca 4 s pomočjo uporčkov prepričati, da se vede kot Quadro 4. Vse potrebne korake, od flashanja BIOS-a in nadgrajevanja gonilnikov in zoprnega spajkanja, najdete na Tech-Junkie. Ker pa fantje na tej strani niso hoteli zaostajati za X-bit labsi, ki so modifikacijo opravili že kar precej pred njimi, so napisali še primerjavo običajnih GeForce 4 in Quadro 4 kartic v igrah in posebnih grafičnih programih. Rezultat primerjave najbrž že veste, če pa ne, pa KLIK![;)]

3 komentarji

FireGL 8800 proti Quadru 4

X-Bit Labs - Še zadnja novica od mene danes - xbitovci so spisali primerjavo dveh grafičnih kartic, katerih primarna naloga je, navkljub procesorju, ki je narejen za igričarje, imeti dobre rezultate v profesionalnih programih, kot je na primer 3D Studio MAX. Te kartice (FireGL od ATIja ter Quadro od nVidie) stanejo neprimerno več, a jih je vseeno možno z preprosto modifikacijo narediti iz igričarske izvedenke (Quadra se je dalo narediti že iz GF 256, GF2 ter GF3). Xbitovci so v roke vzeli originalni kartici ter ju spustili čez serijo mukotrpnih izčrpnih testov v programu 3D Studio MAX. Kaj so ugotovili? FireGL se dosti bolje obnese z kompleksnimi scenami v žičnem načinu, medtem ko Quadru 4 ležijo osenčene scene z velikim številom poligonov. Jaz v nobenem primeru ne bi kupil Quadra - raje bi si ga naredil. A vseeno - Klik!

8 komentarjev