»

Leteči nahrbtniki za reševalce v Dubaju

Wired News - V Dubaju, kjer denar ni problem, bodo svojim gasilcem in reševalcem kupili 20 letečih nahrbtnikov (jetpack), ki jih bo izdelalo podjetje Martin Aircraft Company. Podjetje izdelka za končne kupce še nima, bo pa nared do konca prihodnjega leta, obljubljajo. Martin Aircraft Company je letos izvedel javno prodajo delnic (IPO) in je vreden več kot 100 milijonov dolarjev. Nahrbtniki bodo namenjeni prav gasilcem in reševalcem, medtem ko lahko potem sredi leta 2017 pričakujemo še izvedbo za domače uporabnike. Naročil imajo že precej; recimo kitajsko podjetje Beijing Flying Man Science & Technology je naročilo 100 nahrbtnikov za ljudi in 50 avtonomnih. Posamezen primerek naj bi stal okrog 150.000 dolarjev, letno pa jih kanijo...

8 komentarjev

Pregled AMD plošč

Tom's Hardware - AMD je eno izmed najuspešnješih podjetij na področju izdelovanja procesorjev. Njihov največji rival je Intel, ki trenutno prevladuje na vrhu s 3.06 GGz mlinčkom, a AMD je v tem poslu že kar nekaj časa, zato ni čudno, da današnje dni obstaja kar nekaj čipovij, na katerih so in še vedno tiktakajo procesorji prej omenjenega podjetja. Če bi radi videli celotno zgodovino teh matičnih plošč, odklikajte na Tom's Hardware kjer so spisali skoraj prekratek članek. V testu boste našli vsa čipovja, od KT133A, pa do trenutno popularnega nForce II.

12 komentarjev

Test "granitnih" plošč

Vse barve mavrice

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Granite bay oziroma E7205 je najnovejše čipovje, ki ga je izdelalo podjetje Intel. Na njih vam bodo lahko tiktakali le Pentium 4 procesorji, kar je že samo po sebi samoumevno. Če bi ga primerjali z nForce ll, bi našli mnogo skupnih lastnosti, kot sta dvokanalni DDR pomnilnik in pa SATA, katerega najdemo tudi na KT400 ploščah. V test je bilo vključenih kar 7 plošč različnih proizvajalcev. Posebnih odstopanj med njimi ni bilo, le malo boljša od konkurence pa je bila Gigabaytova GA-8INXP, katere zmaga ni bila čisto zaslužena, saj jo je dobila tudi na račun dveh IDE krmnilnikov, katerih večina uporabnikov ne potrebuje.

3 komentarji

Nova testa na X-Bit Labs

X-Bit Labs - Tako, na priznani spletni strani X-Bit Labs sta se pojavila kar dva nova testa naekrat, zatorej sta združena kar v eno samo novico.

  • Najprej so si ogledali osnovni plošči na Intelovem E7205 Granite Bay čipovju, ki je prvo čipovje za Penitume4 ki podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Tokrat so pod drobnogled vrgli plošči podjetij MSI ter ASUS; bolje se je odrezala slednja, klik!
  • No, na drugem testu pa so se posvetili naprav za masovno shranjevanje podatkov (beri: diskom). Ogledali so si diske višjega kakovostnega razreda, natančneje IBM-ove Ultra160 (SCSI) diske. Klik!


1 komentar

Ah, ta Granite Bay

Hexus - To poznano čipovje je testirano že skoraj na vsaki hardware strani. Da ne bi izstopali iz množice, so tudi na Hexus stestirali matično ploščo temelječo na omenjenem čipovju, tokrat podjetja DFI. O specifikacijah teh plošč je bilo že skoraj preveč povedanega, zato raje ne bi izgubljal besed. Skoraj edini stvari, ki ločita to ploščo od ostalih je ta, da ne podpira Firewirea, podpira pa - vedno bolj udomačeno - Serial ATA tehnologijo, ki uporablja tanko kablovje, ki pride prav predvsem navijačem ter ostalim, ki potrebujejo dobro prevetrenost ohišja. Klik!

0 komentarjev

Gigabyte GA-8INXP

t - break - Še bolj popularni kot testi Radeonov, pa so očitno testi Granite Bay matičnih plošč. Tokratnega so ustvarili na T-Break. Plošča, ki so si jo ogledali, je bila narejena v tovarni podjetja Gigabyte in nosi ime 8INXP. Glavne prednosti so dvokanalni DDR-II pomnilnik, SATA Ter ostale dobrote, ki spadajo k taki matični plošči. Plošča je v nasprotju z ostalimi prav pestrih barv, saj zajema vse od oranžne do modre. Klik!

1 komentar

Ponovno Granite Bay

Tom's Hardware - Kot vse kaže, je novo čipovje zelo popularno, saj plošče temelječe na njem prihajajo kot po tekočem traku. Še več pa je njihovih testov. Tokrat so si na Tom's Hardware pobliže pogledali to novo čipovje, ga primerjali s konkurentom nForce 2 in seveda stestirali štiri Granite Bay osnovne plošče podjetij Tyan, Gigabayte ter Asus, ki so tokrat osrednja tema. Posebnost teh plošč je sevda dvokanalni pomninik oz. DDR-II, ki na papirju kaže izjemne rezultate. Klik!

1 komentar

Granite Bay

t - break - Granite Bay čipovje je očitno zelo popularno, saj se testi plošč na omenjenem čipovju kar vrstijo. Tokrat so se testa lotili na T-Break, kjer so testirali asusko. Plošča nosi ime P4G8X Deluxe in podpira Penitum4 procesorje. Seveda je podpora dvokanalnemu DDR pomnilniku, SATA ter AGP 3.0 že standard. Plošča je na testu dosegla kar 92 odstotkov in si zaslužila naziv Editor's choice award. Če vas mika, da bi se bolj spoznali s to ploščo, Klik!

1 komentar