»

Izdelava PS3 cenejša, Rage počasen

PlayStation 3

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Rage, nova igra, ki bo izšla v letu 2010, in ki jo pripravlja slavni prvoosebno-streljaški studio id Software, po besedah ustanovitelja družbe, prav tako slavnega Johna Carmacka, teče najpočasneje na Sonyjevem PlayStaion 3. Carmack za počasno delovanje igre, ki na Xbox 360 in njemu primerljivih PCjih teče s 60 FPS, na PS3 pa z 20 do 30 FPS, krivi predvsem šibkejši grafični procesor PlayStationa. Obenem je povedal tudi, da je kljub podobnima arhitekturama procesorjev v PS3 in Xbox 360, programiranje za slednjega mnogo lažje. A brez skrbi, Carmack zagotavlja, da je vsaka njihova igra narejena kot 60-Hertzna igra ter da bodo pred izidom izboljšali delovanje Rage-a na PlayStation 3.

Mimogrede, v konferenčnem klicu o financah v prvi četrtini je...

20 komentarjev

John Carmack o grafikuljah

Shacknews - Pri Shacknews so objavili nekakšno razmišljanje Johna Carmacka o tem, katera od grafičnih kartic bo zmogla boljše in hitrejše izrisovanje Carmackove vedno-v-delu igrice Doom 3. Carmack se je spusil v veliko podrobnosti, saj je opisal, kakšne možnosti izrisovanja se nam ponudijo pri obeh procesorjih ter kateri je hitrejši. Navkljub prvotnemu razočaranju nad GeforceFXom je le-ta kartica hitrejša od Radeona 9700, za podrobnejšo analizo stanja na trgu pa kar hitro preberite članek, saj je obsežen, poučen ter informativen. Klik! ter hvala Tr0nu za povezavo.

17 komentarjev

Carmack o grafičnih karticah za Doom 3

več strani - V intervjuju, objavljenem na Gamespy, je John Carmack izjavil, da je po njegovem mnenju ATI Radeon 8500 boljša kartica za Doom 3, ker lahko dostopa do več tekstur naenkrat kakor GF4 Ti, čeprav ima nVidia boljše gonilnike. Geforce in Radeon kartice z 64-bitnim ali SDR pomnilnikom naj bi ne bile dovolj hitre za igranje, razen če jo mislite poganjati pri ločljivosti320x240.

V intervjuju na Shacknews pa je dejal, da je demo, ki so ga predstavili na E3 tekel na medium kvaliteti.

5 komentarjev

Thermaltake Tiger 1

2fast CPU - Thermaltake - podjetje, ki se je proslavilo s svojimi nepozabnimi Orbi - nam ponuja vedno več rešitev, ki niso posredno povezane s hlajenjem procesorja. Že pred časom so nam ponudili hladilnik Blue Orb, ki je čez noč postal izredno popularna rešitev za kar najboljše hlajenje grafične kartice in veznega čipovja, sedaj pa so nam ponudili še zanimiv hladilnik Tiger 1, ki ga bodo veseli predvsem lastniki matičnih plošč z nabori i850/i845. Gotovo veste, da imajo ti Intelovi nabori posebno obliko in zato potrebujejo posebne hladilnike s posebnim načinom pritrjevanja. Thermaltake je mislil na to in naredil dokaj dober aktivni hladilnik, ki zaradi rumene barve spominja na bakrenega, vendar se kasneje izkaže, da je aluminijast....

0 komentarjev

Želje programerjev iger 2.

Voodoo Extreme - No na Voodoo Extreme so naredili že kar spisek želja mnogih programerev iz sveta računalniških iger. Sicer še vedno manjkajo nekatera ugledna imena kot so John Carmack in Tim Sweeney ampak bo že... Sedaj so dodali tudi Deana Sekuliča iz Croteam-a. Kar zanimivo branje. Se bomo mogli enkrat še Slovenci zganiti in barediti eno streljačino ... Tukaj!

2 komentarja