»

DivX 6.0 prihodnje leto?

Chip Online - Po podatkih, ki so jih dobili na CeBitu, bi naj novo različico zelo znanega in priljubljenega kodeka za gledanje filmov DivX 6.0 dobili v letu 2004. To je povedal eden od soustanoviteljev DivXNetworks, podjetja, ki se ukvarja z razvijanjem omenjenega kodeka. Omenil je tudi, da naj bi se naprave, ki bi vsebovale DivX 6.0 kodek, začele prodajati leta 2005.

Ker pa nas od leta 2004 loči še kar nekaj mesecev, lahko še naprej mirne vesti uporabljamo DivX 5.0.3 in si le preberemo, kaj nas čaka v prihodnosti.

2 komentarja

Videoposnetek predavanja v Kiberpipi

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja po videoposnetku predavanja je bilo malodane nemogoče iz Kiberpipine dvomegabitne povezave prenesti film z zgledno hitrostjo. Zatorej si lahko film vunpotegnete z dveh novih strežnikov s hitrejšo pipico: Klik ter klik!

Jasno nam je tudi, da se video noče predvajati na nekaterih računalnikih z nameščenim operacijskim sistemom Windows, napaka najbrž leži v kodeku xvid, s katerim je video zakompresiran. V nastajanju je DivX verzija videa (hvala, (sic)!), katero bomo tudi prenesli na hitre strežnike v najkrajšem možnem času.

35 komentarjev