»

Volcano 7 na Ti4200

Mad Gamers - Ta modifikacija pa mora biti ena najbolj nesmiselnih stvari, ki sem jih videl. Če kliknete na ta naslov (pozor, registracija potrebna, če želite videti témo), boste videli Sumin Geforce4 Ti4200, na jedru katerega se bohoti kar pošastni Thermaltake Volcano 7, na pomnilniku pa so ostale majhne izmenjevalne površinice, nalepljene na kartico že serijsko, ob nakupu. Forumaš se hvali, da je zadevo navil na neverjetnih 286/675 MHz. Dobro, okej, si rečem, ampak, ali niso Geforce4 Ti4200 specificirane za delovanje na frekvencah 250/500? Priznam, pomnilnik je zelo lepo navit, a lepiti Volcana7 na grafični procesor le za pridobitev 36 MHz... Klik!

11 komentarjev

Še en malce drugačen GeForce4 4200

FiringSquad - Po tem ko smo videli dobro založene Golden sample kartice iz Gainwarda, Abitove OTES monstrume™, ki so zavzemali dve reži na matični plošči, ter še mnoge druge "nenavadne" verzije GeForce-ov, je svojo specialko na trg poslal tudi MSI. Od drugih se razlikuje predvsem po izvrstnem hlajenju, ki za razliko od Abitovega ne zavzema dodatnega prostora na osnovni plošči. Izdelano je iz bakra in kartico objema z obeh strani. Za pihanje skrbi dokaj močan ventilator, ki je v nasprotju z večino izredno tih. Kartico so preizkusili pri FiringSquadu, test pa preberite tu.

6 komentarjev

Nov članek!

Slo-Tech - Tako, pa smo dočakali še en članek, tokrat izpod peresa našega vrlega admina ter strastnega navijalca. Alien-w je opisal pot od zapakiranega GeForce4 Ti4200 do skorajšne Ti4600 inačice, skupaj z vsemi težavami ter zapleti, ki so se mu dogodili. V kolikor je v vas vsaj malo overclockerja ter modifikatorja, klik!

2 komentarja

TT Geforce4 Cooler

Overclocked Cafe - To napravico najbrž že poznate, a še kakšen test le-te nikoli ne škodi. Paket, v katerem najdemo HSF ter izmenjevalne površinice, se popolnoma prilega karticam serije Geforce4 Titanium, a se vidi, da so ga tu Thermaltakeovci pobiksali. Prva napaka, ki jo je opazil ocenjevalec, je ta, da ima HSF 3-pinski konektor, kar nam omogoča spremljanje vrtljajev ventilatorja. Slabost je v tem, da se priključek ne prilega vtičem na osnovni plošči, po referenčni obliki bi pa morale biti GF4 Ti kartice zgrajene z dvopinskim priključkom. Tako je konektor narejen le za manjšino grafičnih kartic, ki ta "posebni" 3-pin vhod že imajo. Hvalabogu je paketu priložen še pretvornik v Molex [:D]. Naslednja slabost? Dno hladilnika sploh ni ravno ter zahteva dobršno mero brušenja. A vseeno je bil avtor z izdelkom zelo zadovoljen, saj mu je z njim uspelo Geforcea4 naviti na prej še ne dosežene hitrosti. Mešani občutki? Klik!

...

0 komentarjev

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

Primerjava GeForce 4 Ti4200 kartic

AnandTech - Anandtech se je spravil na testiranje GeForce 4 Ti4200 kartic, vendar pa se je avtor članka tokrat raje ognil dolgočasnim klišejem in se raje posvetil nekaterim pomembnejšim lastnostim kot raznim primerjanjem, katera kartica s procesorjem Ti4200 je najhitrejša. Da bi članek popestril je vanj vključil še razne analize o tem, ali se bolj splača kupiti kartico s 64 MB pomnilnika, ki je hitrejši ali kartico z malce počasnejšim pomnilnikom, ki pa ga je 128 MB. Med drugimi so se na Anandtechu spravili tudi na primerjavo kakovosti slike, ki jo "izpljunejo" kartice in ugotavljali kateri dejavniki lahko najbolj vplivajo na samo kakovost le-te.

0 komentarjev