»

Nova članka

Za konec še vsebina škatle

Slo-Tech - Slo-Tech se počasi prebuja iz zimskega spanja. Po dolgem času imamo nov članek (pravzaprav kar dva). Prvi je včerajšnji članek o spywareu, drugi pa današnji test grafičnih kartic s 7800 GTX na čelu. Senitel se je razpisal o tem, zakaj se vam danes še ne splača utaboriti pred računalniško trgovino v čakanju na pošiljko grafičnih kartic, ki stanejo približno 140.000 SIT, pa tudi o tem zakaj starejše grafične kartice še niso za odmet. Oboje je vsekakor vredno branja.

41 komentarjev

Nov članek: RAID doma

RAID čip na matični plošči

vir: Motherboards.org
Slo-Tech -
RAID je standard povezovanja diskov in upravljanja z njimi, ki je nastal z namenom, da bi lahko tudi počasnejše in manj zanesljive diske koristno uporabili. Diski imajo namreč v računalništvu sloves ene od najmanj prijaznih komponent; so izjemno občutljivi, njihova okvara pomeni izgubo podatkov (česar si dandanes ne želi in ne more privoščiti prav nihče), povrh vsega pa so znani tudi kot največji "zaviralci" sistema. Kaj nam pomagajo hitri procesorji, grafične kartice in podobno, če pa se podatki še vedno hranijo na mehanskem mediju -- disku.
Tako je med drugim v svojem članku o RAID-u zapisal McHusch, ki ga poznate kot pisca novic na tej strani. Da tovrstna...

14 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Dokler ne naredimo mature, od nas žal ne bo kakšnega resnejšega testa. Nas pa zato rešujejo bralci. Tokrat je na vrsti ASPMaster s svojim člankom, v katerem je opisal, kakšne moči kladiva inu vrtalnega stroja je moralo preživeti njegovo računalo. Mahnjenec na Območje 51 poroča! [:D]

18 komentarjev

Nekaj najlepšega...

Slashdot - Ne vem, ali se me še vedno drži tisto vzdušje izpred dveh dnevov (za laike - 14. 2. je valentinovo, dan zaljubljenih ). Namreč - CmdrTaco, eden od piscev novic na Slashdotu, eni največjih računalniško usmerjenih novičarskih strani na spletu, je zaprosil svojo izbranko kar na strani sami. Rekla je - da. Ter ga poslala solit, saj naj bi jo spravil v jok . Klik. Meni se je kar omehčalo srce .

7 komentarjev