»

Razkrite skrivnosti o IBM GXP "Deathstar" diskih

The Tech Report - Čeprav je minilo že več kot dve leti, odkar sem odštel precej za 45 GB IBM 75 GXP disk, me še vedno pogreje, ko se spomnim na težave, ki mi jih je povzročal ta zelo drag disk. Takrat sem si mislil, da bom pač plačal "malo" več za kvaliteto in hitrost, dobil pa sem verjetno najbolj hroščat disk v zgodovini.

Ker vem, da vas je na žalost tudi na Slo-Techu veliko takih, ki ste imeli težave z IBM-ovimi Zvezdami smrti, vas bo gotovo zanimalo novo poročilo odvetniške firme Sheller Ludwig & Badey, ki zastopa oškodovance (tudi nas) v tožbi proti IBM-u. Na njihovi strani se je pojavil tudi članek na to temo v reviji Maximum PC, ki iz med sojenjem razkritih podatkov ugotavlja, da je IBM točno vedel, da njihovi diski odpovedujejo desetkrat (10x) bolj pogosto od konkurenčnih in jih je vseeno še naprej prodajal. Če jih ni hotel Compaq, jih bomo pa vsilili nevednim končnim kupcem, je bilo takratno razmišljanje IBM-a, ki je razvidno iz e-pošte, izmenjane med IBM-ovimi uslužbenci. Vsaj jaz...

28 komentarjev

Konec Barracud IV in V

X-Bit Labs - Diskovni gigant Seagate je včeraj poslal obvestilo vsem distributerjem njihovih trdih diskov, da nameravajo končati s proizvodnjo Seagate Barracud IV ter V ATA. S proizvodnjo bodo končali predvidoma 14. februarja. Nasledili jih bodo diski treh družin in sicer: Barracuda 7200.7 Plus, Barracuda 7200.7 inBarracuda 5400.1, ki so bili predstavljeni že lanskega decembra. Klik!

2 komentarja

Seagateov mejnik

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je podjetje Seagate doseglo pomemben mejnik pri prodaji svojih izdelkov. Iz svojih tovarn so odposlali že 30-milijonti trdi disk serije Cheetah, kateri so trenutno uporabljani predvsem v visokozmogljivih strežnikih. Že omenjeni diski se vrtijo z 10.000 ali 15.000 rpm, na voljo pa so v kapacitetah med 18 in 147 GB. Z visoko zanesljivostjo, velikimi kapacitetami, visko hitrostjo ter ter nizkim MTBF so diski idealni za zahtevna okolja, kjer je zahtevano neprekinjeno delovanje brez izpadov. Novica!

1 komentar

Seagate Cheetah 15K.3

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali nov test trdega diska, le da so se tokrat posvetili višjemu cenovnemu in kakovstnemu razredu. Testirali so namreč Seagate Cheetah 15K.3 -- ultrahiter SCSI320 disk, katerega plošče se vrtijo z astronomskimi 15.300 obratin na minuto. Primerjali so ga z IBM-ovim ter Fujitsovim konkurentom, za testiranje pa so uporabili standardne programe, kot so HD Tach in WinBench. Klik!

0 komentarjev

Diskovna zverina

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so objavili nov test, ki spada v skupino storage. Uganili ste, testirali so trdi disk. Tokrat so si ogledali izdelek podjetja Western Digital, ki ima deklarirano kapaciteto 200 GB. Merjena je sicer v desetiškem sestavu, tako boste v resnici ob 14 GB, a to ne pokvari dejstva, da je disk resnično velik. Disk so testirali v razno raznih benchmark programih, ugotovili pa so, da je disk dokaj dober, a 8 MB predpomnilnika bi mu prišlo še kako prav. Povezava do testa.

0 komentarjev