»

SanDisk zavrnil Samsungovo ponudbo za prevzem

bit-tech.net - Samsung in SanDisk sta se o prevzemu pogovarjala kar 4 mesece, nakar so pogovori padli v vodo. Zato se je Samsung odločil ponuditi kar 80 odstotkov več za delnico SanDiska, zraven ponudbe pa so pripeli sporočilo, v katerem so napisali, da bi združitev pomagala obema podjetjema ter Flash produktom nasploh, saj bi jih lahko zasidrali v za zdaj še neosvojenih področjih.

Čeprav bi Samsung za delnico plačal 26 dolarjev, je to še vseeno manj od vrednosti delnice izpred nekaj mesecev, ko je bila le-ta vredna 28,75 dolarja. Takrat pa je želja SanDiska po dodatni premiji za odkup naletela na gluha ušesa pri Samsungu.

Zaenkrat rezultat zavrnitve še ni znan, saj bo Samsung mogoče zvišal ponudbo ali pa partnerje poiskal drugje.

3 komentarji

ATI: Insajdersko trgovanje

The Globe and Mail - Torej, podjetje ATI je trgu končno ponudilo več kot le konkurenčen izdelek, v javnosti pa so se pojavile obtožbe, da naj bi vodilni v podjetju izkoristili interne podatke ter z manipuliranjem ustvarili 7.9 MIO USD ekstraprofita.

Osumljeni naj bi (saj vemo -- nedolžen do dokaza krivde [0:)]) vedoč, da bo vrednost delnic upadla drastično (beri: 42 %), v okviru terminskega posla nakupili delnice ter prodajne opcije, nato -- po padcu -- pa jih seveda ugodno prodali; prodajna opcija namreč omogoča, da se delnice v danem trenutku v prihodnosti prodajo po vnaprej določeni ceni, česar se poslužujejo predvsem manipulanti.

3 komentarji

Ekskluzivni test pri Tomu - P4 2666Mhz s 533 Mhz Rambusom

Tom's Hardware - Pri Tomu naj bi si njihov "vohun sposodil" nov procesor, ki naj ne bi prišel na trg še kar nekaj časa. Seveda so ga pri Tomu takoj spustili skozi teste. Kako se je odrezal? Testi izgledajo fenomenalno, v prid novega Intelovega procesorja seveda :D. Prav v vseh testih zavzame prvo mesto! Če bi procesor Intel začel tržiti danes, bi lahko s primerno ceno (česar pa pri Intelu nismo navajeni >:D ) hudo konkuriral AMD-ju. A žal tako le ostaja nekaj, nad čimer se lahko zaenkrat samo slinimo. Celotni test si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev

Be Inc. tožari

The Register - Po zapletu z raznimi 'oem' računali, ki so imeli naložena kar dva operacijska sistema -- Okna in BeOS -- kjer je slednje Microsoft s svojimi pogodbami uspešno zatrl, ter tožilci teh dejstev nekako niso želeli omenjati v najbolj vroči zadevi proti Microsoftu, se je Be odločil za samostojno iskanje pravice.

I, porečete, česa pa Be obtožuje velikana? Jah, zgolj tega, da jim je 'uničil biznis'. Z uporabo svojih pogodb ter 'sredstev' je zatiral vsakovrstne dejavnosti tožeče stranke, ob ustanovitvi zbijal ceno delnic ter onemogočal dokapitalizacijo.

0 komentarjev

Laž ima kratke noge...

Yahoo News - ...kršenje pogodbe o zaupnosti pa tudi. Kot smo na Slo-Techu že poročali, je marca leta 2000 sedemnajst nVidiinih inženirjev vedelo za prihajajočo pogodbo z Microsoftom za konzolo Xbox. Kupili so delnice ter obogateli. nVidia je prevaro odkrila, vseh 17 kršiteljev prijavila, rezultat je pa viden že danes. Prvi od skupine je že bil obtožen. Kazen? Odpust iz podjetja, črna pika v kartoteko ter finančna kazen "skromnih" četrt milijona ameriških zelencev. Uf uf, z velikimi se ni igrati .

0 komentarjev

Napster - [x]; Povečanje prodaje

Slo-Tech - Žiga nas opozarja, da se prodaja glasbenih CD-jev kljub smrti Napsterja še vedno noče povečati, ampak celo pada:

Kljub "izjemnemu uspehu" v zadevi Napster, RIAA beleži padec prodaje glasbenih izdelkov na "pravi" fronti. Na primer, v Los Angelesu je prodaja v zadnji polovici dvatisočprvega padla za 4.4 % (5.9 MIO USD proti 6.2 MIO USD v prvi polovici leta 2000). Splošna prodaja v trgovinah je v celem letu upadla za dobrih 9 %, vzpodbudna pa je rast (119 %) prodaje DVDjev, vendar slednji, roko na srce, še vedno predstavljajo vražje majhen delež v primerjavi s CDji ter celo kasetami. Zanimivo, RIAA "ugotavlja", da si ljudje želijo do glasbe preko interneta ter svoje članice opogumlja, naj svoje izdelke ponudijo kot recimo "naročnino". Torej nekaj takega, v kar naj bi se sprelevil Napster.

2 komentarja

Pa še Creative...

The Nando Times - Intel, Dell, Yahoo... Vsa ta podjetja so v preteklem času odpuščala delavce zaradi prevelikih stroškov. V taisti koš sedaj spada še Creative, ki se je odločil, da bo odpustil 400 delavcev, kar znese 10% celotne delovne sile, ter zaprl tovarno v Pennsylvanii. Razlog? Isti kot vedno: "Drastično bomo zmanjšali stroške". Kot vidite, celotno računalniško področje trpi z izgubami (razen redkih izjem). Tudi Yahoo, ki je bil smatran za največjega, je v primerjavi z lanskim letom zgubil kar 90% na vrednosti delnic, odpustili so pa domala vse direktorje vsake od podružnic tega giganta. Ja, tako je to... Temu obdobju sedaj bi lahko na grobo rekli "ločevanje listja od plev", saj se bo šele sedaj, po težkem udarcu, pokazalo, katero podjetje ponuja kvalitetne storitve. Taka podjetja bodo obstala in preživela. Podjetjem (in s tem mislim tudi e-podjetja), ki so pa prišla na trg samo zaradi čimhitrejšega zaslužka, se pa ne piše dobro....

1 komentar