»

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Eksterno ohišje za IDE enote

Tom's Hardware - Trdi disk je vsekakor ena izmed najpomembnejših računalniških komponent, ki ne kliče ravno po premikanju ter premeščanju. A včasih bi prišel prav trdi disk, ki bi ga lahko svobodno nosili naokoli, po možnosti pa še priklopili na prazno USB 2.0 mesto. Prav o enem izmed ohišij, ki to omogočajo, so pisali na Tom's Hardware. Podjetje, ki je izdelalo ohišje, je ADS Technologies -- v svetu dokaj nepoznano podjetje. Seveda boste nanj lahko priklopili tudi optične enote kot so CD-zapisovalniki, DVD-predvajalniki itd. V benchmarkih se je ohišje odrezalo slabše od Maxtorjevega rivala, a ima tudi nekaj prednsoti, saj je npr. Nero prepoznal, da je vstavljena enota...

4 komentarji

Zunanja pekarna CDjev

Hardware Zone - Velika večina vas gotovo pozna ali pa celo lasti "pekač", CD zapisovalnik, seveda. No, nekateri pa potrebujejo prenosnega, ki ga po možnosti le priklopijo na prazno USB mesto (ter se sprehodijo v bližnjo knjižnico, multimedijski oddelek [:D]). Za take primere obstajajo zunanji oz. eksterni pekači. Enega izmed njih so si ogledali na Hardware Zone, izdelali so ga pri IOmegi, njegove sposobnosti pa so deklarirane na 48x24x48x. Tako kot vse USB naprave ima tudi ta podporo novemu USB2 standardu. Klik! Plextorjevo različico je alien-w stestiral tudi za Slo-Tech.

0 komentarjev

Miniaturen računalnik

Akiba - Za konec mojega današnjega cikla pa še ena novica, ki zopet bolj spada v kategorijo "Saj ni res, pa je". Kaj mislite, kaj je na sliki? Če je vaš odgovor: CD-ROM, potem ste se pošteno zmotili. Verjeli ali ne, v tej enoti, ki bolj spominja za bralnik CD-jev tiči čisto pravi računalnik s pravim trdim diskom, napajalnikom, procesorjem VIA C3, ki teče z 800 MHz, Intelovim naborom čipov i815E in še kaj bi se našlo. Skratka soliden sistem, ki je kot nalašč za razne unixaške administratorje, ki kdaj pa kdaj potrebujejo tudi operacijski sistem Windows.
Torej še vedno trdite, da je to samo navaden CD-ROM? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da odklikate na Akibino stran, ki bo pregnala dvome...

6 komentarjev

Borgovska kocka

Overclockers Australia - Uff, očitno tudi temu modifikatorju ni zmanjkalo domišljije, saj se je tudi sam odločil, da izpelje projekt, ki bo nekaj posebnega. Tip se je odločil, da bo izdelal ohišje v obliki borgovske kocke. Kako mu je vse skupaj uspelo, si lahko ogledate na priloženi sliki in na tej strani. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da v kocko ni vgrajeno samo drobovje računalnika, ampak tudi monitor. Skratka, zanimiva modifikacija, ki jo ne smete spregledati.

1 komentar

Kost za modifikatorje - Oak Project

Slashdot - Vsak dan slišimo za raznorazne modifikacije. Pri modifikacijah so gotovo najbolj obravnavana računalniška ohišja, saj prva padejo v oči (drobovina, se pravi komponente so ponavadi skrite razen, če je ohišje prozorno). Skratka neki tip se je prav tako odločil, da ima dovolj svojega starega in dolgočasnega ohišja, ter se odločil izdelati svojega. Vendar je to ohišje nekaj posebnega. Ni izdelano v tower izvedbi, ampak v cube izvedbi - tip je izdelal ohišje v obliki kocke, za material pa je izbral hrastov les (oak = hrast). Na tej strani si lahko preberete, kako je avtor izdeloval to svoje čudo, na isti strani pa najdete tudi slike.

10 komentarjev