»

Plišasto Zajče za rešetkami

The Register - V post-11-sept obdobju je tudi na internetu završalo. Strmo je naraslo število skaženih strani, na katerih so tako pojavile tudi vsebine bolj sentimentalnega značaja. Med vsemi hekerji je verjetno najbolj znan Lynn Htun, ki ga sumijo delovanja pod imenom Fluffi Bunni. Klik!

Fante si je s pomočniki za tarče izbral visokoleteča imena, med katerimi je kar mrgolelo podjetij, ki se ukvarjajo z varnostnimi sistemi oz. izobraževanjem administratorjev; na svojem 18-mesečnem pohodu po internetu si je med admini in informacijskim podtaljem ustvaril sloves hekerja s "potrpežljivostjo svetnika". Kakorkoli že, v torek so ga podložniki Johnnya Englisha -- agentje Scotland Yarda -- med obiskovanjem prireditve InfoSecurity 2003 aretirali. V svoje prostore ga sedaj vabijo tudi Američani, saj je FBI Lynnove izjave označil za protiameriške.

Slovenija Ameriki: "Izročite nam G. W. Busha. Razžalil je našega predsednika Slovaške, kar je dejanje izrazito terorističnega značaja."

4 komentarji

Nova anketa!

Slo-Tech -
Slo-Tech LAN naj se zgodi:
18. - 20.7. 41%
(221)
4. - 6.7. 38%
(204)
11. - 13.7. 21%
(114)
Skupaj glasov: 539

Novo anketo sem zastavil zato, da se bomo lahko lažje in bolje odločili, kdaj naj se zgodi Slo-Tech LAN.

2 komentarja

Slo-Tech kepanje

Slo-Tech - Tako, ko sem po neskončnih prigovarjanjih našemu uradnemu fotografu na Slo-Tech kepanju HardPhuck-u dopovedal, da mi mora nujno poslati slike in ko mi jih je uspelo naložiti na strežnik, nama je z Gandalfarjem uspelo napisati kratko fotoreportažo s tega zanimivega dogodka. V tem času, ko ste čakali, na slike je sicer sneg že skopnel, a spomin na zabavno uro in pol druženja in kepanja je ostal. Obvezno si oglejte slike in preberite kratek uvod, ter se malce nasmejite - morda vam polepša dan. Slo-Tech kepanje 2003!

15 komentarjev

Čez dve uri

Slo-Tech - Ob 16:00, torej čez nekako dve uri, se dobimo v Tivoliju, kjer bomo vrgli kakšno kepo dve. Pridite! Ponovimo podatke:
  • Kje? Tivoli, pred vhodom v minigolf, malo naprej od stojnice za horseburger
  • Kdaj? Danes ob 16:00
  • Nas ne najdete? Pokličite na 070 938 403, kjer se bo na telefon oglasil alien-w ter razložil, kako priti tja.
Se vidimo!

14 komentarjev

Želite videti izvorno kodo Windows?

Australian IT -

Ste debelo pogledali? Da, izvorna koda Windows je ena najbolj varovanih skrivnosti sveta (no, ja), sedaj pa se kani zgoditi, da bomo dopoli vpogled vanjo. "Hum?" bi rekli pravi Štajerci.

Torej Avstralci so pod okriljem svojega vladnega zaščitnega programa ponudili šestdesetim organizacijam vpogled v izvorno kodo Windows XP, 2000, CE ter .Net. Microsoftov tiskovni predstavnik Alex Mercer je poudaril, da je program v osnovi brezplačen, a se morajo organizacije strinjati z vrsto določb in dogovorov, da dobijo izvorno kodo. Spoštovanje intelektualne lastnine, pač. NATO in Rusija sta dogovor že podpisala, ostali pa to nameravajo stori kmalu oz. z Microsoftovimi besedami, pogajanja so pri koncu. Originalna novica.

2 komentarja

Sneg je bel, admin bo pel...

Slo-Tech -
Hodil je admin,
prijazen vesel,
lepo si pesmico
po Tivoliju pel,

nič hudega slutil,
nič po forumu mutil,
ga nenadmoma zlepa,
zadane snežna kepa.

Oh, admin, postoj!
Si to ti, tiran moj?
Si mi ti zaklenil temo,
ko sem prodajal svojo Fato,
ter mi nalimal Persono non Grato?

Na, tu imaš, admin!
Sprejmi malo darilo,
od mene in Fate,
veliko in lepo
snežno kepo!

Eno v faco,
eno za vrat,
tri pod pazduho,
nič se me bat'.

Je kepanje igra,
nedolžna, vesela,
navdaja nas z navdihom,
odeja ta bela.

Zatorej, o, admin,
brez vsake zamere,
naj tvoje te roke,
ne bodo brez bere!

Naredi še ti
eno kepo -- bodi nor!
Naberi vso silo,
pospešek, navor!

Zalučaj mi jo v glavo
brez vsakega "rimorsa"
stisni mi roko,
pejva na horsa!

Da, kepanje bo! Jutri se ob 16:00 narišite v Tivoliju, točneje pred vhodom v minigolf, pri horseburger štantu. Prinesite gomilo dobre volje, tople rokavice ter še kakšnega prijatelja. Če boste zamudili, ali pa če imate kakšno vprašanje, bo od 15:00 do 16:30 vključena telefonska...

16 komentarjev

Slo-Tech kepanje ... bo!

Slo-Tech - Da, po dooolgih pogajanjih in pregovarjanjih ter neutemeljenih in nedokazanih kazanjih zob, mišic in ostalih telesnih delov smo se končno odločili kdaj in kje Slo-Tech kepanje 2003 bo. Vesoljni poboj med admini in Slo-Tech uporabniki se kani zgoditi v soboto, 18. januarja ob 16.00 v Ljubljanskem parku Tivoli. Mikro-lokacijo vam sporočimo kasneje, predvsem zaradi tega, da si ne bo kdo že danes šel pripravljati kep. [:D]

Sicer pa: upam, da se vidimo tam v čim večjem številu. Če ne zaradi drugega pa zaradi samega srečanja in/ali rekreacije. Kmalu bo tudi znana kontaktna številka, kamor nas boste lahko poklicali, če se boste izgubili. Stay tuned.

8 komentarjev

Slo-Tech kepanje

Slo-Tech - Kot vidite, je v nekaterih slovenskih krajih že zapadlo nekaj centimetrov bele odeje. Pred časom smo se v forumu menili, da bi se ob prvem resnejšem snegu dobili v Tivoliju ter naredili Kepanje Deathmatch, kjer bi se moderatorji, administratorji ter člankopisci pomerili proti ostalim uporabnikom. Predlogi se za zdaj še sprejemajo, upam pa, da boste prišli v čimvečjem številu [:D].

Vabljeni vsi, ki bi iz svojega najljubšega admina naredili srednje defektnega snežaka. Klik!

20 komentarjev

Kako do čim večjega števila točk v 3D Mark 2001SE?

VR - Zone - To se najverjetneje sprašujejo tudi prenekateri bralci Slo-Techa, ki si lastijo najsodobnejšo strojno in programsko opremo. Samo zanje in še za kakšnih par milijonov ostalih lovcev na točke je ponosni lastnik VR-Zonovega rekorda, ki trenutno znaša okoli 17200 točk, spisal članek o tem, kako doseči čim večje število točk. Kako se je treba tega lotiti, si lahko preberete tukaj, lahko pa kar takoj povem, da se modifikacijam voltaže, tekočemu dušiku in mrcvarjenjem računalnika do nerazpoznavnosti ne boste izognili [;)].

5 komentarjev

Festival upora

več strani - Konec naslednjega tedna se ne bodo dogajale le študentske demonstracije, pač pa tudi demonstracije v zvezi s srečanjem Busha in Putina. Festival upora se bo zgodil v soboto 16.6 v parku Tivoli ob 14:00. Dva odločata o usodi ostalih šestih miljard ljudi, hkrati pa bosta dva miljona odločala o usodi nekaj žensk, tukaj je nekaj narobe.
Skratka, v protestu se združujejo vse žive formacije od okoljevarstvenikov do anarhistov. Računalničarjev je zaenkrat še bolj malo, a se počasi zbirajo. To bo prav napet konec tedna. Sicer se pojavlja vprašanje, a bi bilo smiselno narediti kak poseben transparent o softwarskih patentih, RIAA, holywoodu, decss itd. Bi to sploh kdo razumel? Mogoče pa bo nekomu uspelo shekat v uradno stran obiska, verjetno bi se potem več ljudi dejansko zamislilo, da je z ameriško kapitalistično vizijo interneta nekaj narobe (sicer pa tule najdete prvih 10 dosežkov Busheve vladavine :).
Mogoče se vidmo na festivalu, kakšna piščalka ali raglja ne bo škodila. Ko smo že pri...

21 komentarjev

Neverjetna inovacija

Slo-Tech - Bostjan je poslal e-mail, da je na SlashDotu zasledil, da se je eden frik spravil delati kombinacijo tipkovnica - miš, ter da se je to na koncu sprevrglo že v pravi projekt velikega tipa. Odskočil sem na to stran - skoraj me je kap. Tako inovativne zamisli pa že dolgo ne! Sedaj me samo še zanima, kdaj bodo zamisel pobrali Veliki (Microsoft, Logitech) ter začeli to prodajati kot komercialen izdelek. Vse se kani zgoditi. Še nekaj slik prototipa te zadeve:

18 komentarjev