»

Štirinajst grafičnih kartic pod drobnogledom

3D Chips.net -

Ob testih boljših grafikulj, s katerimi vas, roko na srce, tudi Slo-Tech zelo pridno zalaga, se navadno posvetimo uporabnosti kartic v igrah, zakaj največ njihovih kupcev jih bo uporabljalo prav v ta namen. Ni pa to edini področje, kjer potrebujemo močne kartice.

Včeraj so na 3D Chips spisali test kar štirinajstih grafikulj, pri katerem jih ni njihova hitrost v igrah niti malo zanimala. To pot so bile se kartice namenjene zahtevnim uporabnikom, ki se ukvarjajo s CAD oblikovanjem. Na 27 straneh testa so kartice FireGL, Wildcat, Radeon 9700 Pro, Quadro FX in GeForce 4 podvrgli testom v Spring Marku, Mayi, 3ds Maxu, Cinebenchu, Invetnorju 7 in SolidWorksu. Test!

2 komentarja

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

3D Prophet II MX PCI

Guru 3D - Hercules se je očitno odločil, da bo izdal zelo popularno 3D Prophet II MX kartico tudi na PCI vodilu. PCI verzija je malo večja od svoje predhodnice, ima 5.5ns SDRAM in deluje na PCI vodilu. Zelo zanimiv bo test, ki ga bo v kratkem naredil Guru3d, kjer bo primerjal Hercules-ovo 3D Prophet II MX na AGP 4x vodilu in Hercules-ovo 3D Prophet II MX na PCI vodilu. Kartici naj bi bili (razen po vodilu, seveda) identični. O nadaljevanju vas bom sproti obveščal!

18 komentarjev

Kaj prinaša Quincunx?

NvNews - Če še ne veste, Quincunx je nova možnost, vgrajena v Geforce 3 kartice ter na kratko pomeni "hitrejši, a hkrati boljši FSAA". FSAA je metoda glajenja robov (Full Screen/Scene Anti Aliasing), poteka pa nekako takole: Če imamo vključen FSAA 2x na ločljivosti 800x600, se slika prvo renderira na dvokratni ločljivosti (1600x1200, v tem primeru). Nato se renderirana 2D slika skrči na želeno ločljivost. Tako so robovi dosti glajši, teksture lepše ter barvni prehodi bolj realistični. Najboljši FSAA ima 3dfx, a je možno, da si je nVidia z nakupom podjetja zagotovila tudi vgraditev enakega FSAAja v Geforce3 kartice. Na nV News so v testu Geforcea 3 primerjali tudi kvaliteto FSAAja v primerjavi z Geforce II Ultra. Preizkusili so vse, od FSAA 2x, 4x ter Quincunx ter ugotovili, da Quincunx ponuja nekje najboljše razmerje med kvaliteto ter hitrostjo. Kdaj, o, kdaj bo GF3 v Sloveniji pri meni na testu?

9 komentarjev

Geforce3 test

Gamer's Depot - Kot ste najbrž že opazili, je današnji dan zelo počasen. Novega ni nič. Skoraj nič. Gamer's Depot je testiral GF3 reference. Nič novega, nič presenetljivega. Primerjali so ga s Geforce II Ultro. Ker ima Ultra hitrejšo frekvenco delovanja, je Ultra nascala GF3 v 16 bit aplikacijah. Pri 32 bit se pa pokaže tisto, kar ima Ultra skritega. Poleg znamenitega Pixel shaderja, tehnologije, ki je pri GF3 najbolj opevana, gre omeniti tudi izboljšani FSAA, Quincunx imenovan (Slo-Tech doživljensko poveličuje osebo, ki bo to besedo pravilno izgovorila ter posnetek poslala meni na mail). Kot sem rekel, test ni kaj preveč presenetljivega, a je vseeno zelo zanimivo nedeljsko branje, saj celoten test obsega 16 strani .

6 komentarjev

ATI Radeon 64 DDR

Jaz - Res je, da kartica ni nova ter da testi le-te ne bi bili ažurni, a se vseeno pojavljajo. V tem primeru z novim aspektom testiranja, 3D Mark 2001 imenovanim. Kakor že vemo, je 3D Mark 2001 optimaliziran za delovanje z vsemi naprednimi funkcijami, ki jih prinaša DirectX 8. Znano je tudi, da Radeon nosi podporo nekaterim funkcijam, ki jih Geforce ni ugledal (Charisma Engine, na primer). Nekako je znano tudi, da je bil Radeon narejen za 32 bitno barvno ločljivost. Če sestavimo vse, lahko vidimo, da bi moral Radeon v 3D Marku 2001 dobiti dovolj točk za konkurenco s Geforceom 32 DDR. Club OC se je spravil testirati ravno to. Dokazi govorijo v prid Radeona. Test si oglejte na tej strani. Ker se mi je stvar zdela zanimiva, sem tudi jaz probal isto, saj sem po sreči imel pri sebi dve 800 MHz mašine, eno z Geforceom II PRO, drugo z Radeonom 64. Obe grafični sta bili naviti, rezultata pa domala identična (2900 točk). To je pa že nova plat zgodbe, ane? Radeon je namreč več kot 15000 SIT...

0 komentarjev

Hercules Geforce II MX

Hexus - Vem, da je recenzij te kartice na internetu na tone, a bom vseeno dal povezavo na še eno . Hexus.net se je spravil testirati Herculesovo tv-out Geforce MX beštijo. Čeprav je na začetku stran malo sumljiva, saj tipi dobesedno prepišejo specifikacije iz Herculesove strani, se test izkaže za dobrega. Spravili so se testirati tudi TV-out ter slikali sliko. Test si oglejte na tej dotični strani, če se vam pa slučajno zaželi slovenskega testa grafičnih kartic, si oglejte Slo-Techov primerjalni mučilnik grafikulj, v katerem je zajeta tudi ena od grafičnih kartic z Geforce II MX procesorjem.

0 komentarjev

Test Geforca II Ultra

Guru 3D - Temu se pa reče najboljša grafična na trgu! 64 MB 4ns pomnilnika pri 460 MHz DDR, zapolnitvene možnosti 2 gigatekslov... Sanjsko... Rezultati so dih jemajoči. Če le ne bi bila ta grafična prodajana pri vrtoglavih 137000 SIT [:D]. Ampak, kaj hočemo, kvaliteta stane. Test si oglejte na tej strani ter se slinite. Govoril sem. [:P]

1 komentar