»

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Albatron KI51PV

vir: Tech Report
Slo-Tech - Standard Mini-ITX je ob predstavitvi veliko obljubljal. Rekli smo si, končno ne bo več potrebe po gromozanskih škatlah na naših mizah, če (en) računalnik potrebujemo zgolj za pisarniška opravila in brskanje po medmrežju. Mere osnovne plošče (17x17 cm) so obljubljale, da bo računalnik zelo majhen, ob katerem se celo Shuttlovi XPC-ji zdijo veliki.

Realnost seveda ni tako rožnata. Na trgu sicer je mogoče kupiti matične plošče tega standarda, vendar je na skoraj vse pricinjen šibak Viin procesor (C3, C5, C7) , ki sparjen z njenim veznim naborom včasih ne nudi dovoljšnje in udobne odzivnosti.

Albatron očitno zna prisluhniti potrebam na trgu...

31 komentarjev

Ohišje Lian Li PC75

OverClock Intelligence Agency - O takšnih ohišjih se je sicer že veliko pisalo, a prav je, da slišimo še kaj -- tokrat je na vrsti Lian Li PC75. Njegove stranice so pretežno narejene iz aluminija, prisotna pa je tudi plastika. Škatla ima že vgrajeno pleksi steklo, tako da tudi nečimrnim ne bo potrebno skrbeti. Če se želite pred sosedi postavljati s svojim ohišjem, bo le-to pravo za vas. Ocena in test tukaj.

3 komentarji

Spajkanje ali cinjenje?

Slo-Tech - Ne, v tej novici se ne bomo ukvarjali s slovniškim sporom, ali Slo-Techovci spajkamo ali nemara cinimo, če ste se ob prebiranju naslova ustrašili. Na BunkerMentaliy so namreč spisali članek, v katerem so predstavili spajkanje ter težave, s katerimi se lahko srečate, ako se ga v praksi polotite. Če želite torej modificirati vašo elektroniko in se želite pred posegom še malce izobraziti, klik!, a ne pozabite, največ še vedno veljajo izkušnje.



Dodatek by Brane2: Tip pojma nima. Še več, njegove "metode" so škodljive za spajkalnik. Izogibajte se njegovih strani v širokem loku.

10 komentarjev

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Nabor KT400 si je, kljub začetnim malce slabšim kritikam, že dodobra utrl pot med nas in postal naš dobri znanec, prav tako pa tudi plošče temelječe na njem, saj natančno vemo, kaj lahko od njih pričakujemo. Vsi, ki ravno kupujete novo matično pločo, se tako ne morete pritoževati nad izbiro ter testi, ki so vam na voljo. Tokrat so na TweakTown spisali test štirih že znanih osnovnih plošč (dve Abitke, MSIjevka ter Soyo plošča), ki so jih tokrat podredili skupinskemu mučenju. [:D] Če želite torej ultimativno najboljšo ploščo zase, klik!

0 komentarjev

Bo Microsoft najel hekerje?

The inquirer - Kot kaže, je Microsoft začel malo razmišljati, in se lotevati zadev tam, od koder izvirajo, in kot vemo, tam se tudi lahko uspešno zatirajo.

Kot poročajo v tej novici, bo Microsoft za sledenje "mod čipom" in programski opremi za svojo konzolo Xbox najel "hekerje", ki naj bi najbolje poznali problem varnosti. Sicer zahteva še kopico ostalega znanja, samo to ne bi smel biti problem. Če se želite prijaviti, poglejte sem, kjer najdete vse podrobnosti.

5 komentarjev