»

AK-MP3

Slashdot - Pri podjetju AudioBooksForFree.Com, ki se sicer ukvarja z objavo avdio knjig, so naredili MP3 predvajalnik v ohišju nabojnika Kalašnikova.

Naprava ima 20 GB trdega diska, 8 MB vgrajenega pomnilnika ter osvetljen LCD prikazovalnik velikosti 128 x 64 slikovnih pik. Litij-ionska baterija je že vgrajena in lahko igralnik™ poganja do 10 ur, medtem ko je za nalaganje podatkov tu USB 2.0 kabel. Kot dodatno opremo dobite v kompletu še stereo slušalke, adapter za priklop na električno omrežje ter najpomembneje - prenosno torbico v kamuflažnih barvah. S praznim diskom stane

3 komentarji

Glasba za v žep

Envy News - Mp3 je najbolj priljubljen zapis glasbe, ki se je na začetku uporabljal le na računalnikih. A ta format prodira tudi na mobilno tržišče, kjer je postal zelo praktičen, saj na 700 MB lahko spravimo skoraj 10 ur glasbe. Samsung YP-300S je zelo pripravna napravica, ki jo lahko skrijete v pest in nanjo shranite do 64 MB glasbe. Ne podpirale pa le mp3 formata, temveč tudi WMA.

6 komentarjev

Test MP3 predvajalnika

Review Shack -

Da, spet je nedelja, popraznična nedelja, podjetja ne delajo, novih dogodkov ni in ponovno ste obsojeni na branje -- testov strojne opreme. Kaj č'mo. Saj bo bolje. [;)]

Na Review Shack so spisali test napravice, ki jo bodo cenili predvsem tisti, ki veliko potujejo in radi poslušajo dobro glasbo. Uganili ste, tokrat gre za prenosni CD-predvajalnik, ki razume še MP3 jezik ter loví radijske frekvence. Če spadate med te glasbene "odvisnike", si članek le preberite. Klik!

2 komentarja

MP3 predvajalnik

t - break - Potujete nekam daleč? Želite na poti poslušati glasbo in po možnosti ne tovoriti zraven kilogram CDjev? Za takšne so razvili format MP3, s katerim lahko na en CD spravite ogromno glasbe. Problem pa se pojavi, ko želite te CDje poslušati kje drugje kot na računalniku. Različna podjetja so tu ugledala tržno nišo in nemudoma začele ponujati prenosne CD igralnike, ki govorijo tudi tuj jezik - MP3. Eno takšnih naprav so si ogledali na T-Break. Z iRiver SlimX iMP-400, kot se ji uradno reče, so bili z njo sorazmerno zadovoljni. Če imate dvesto zelencev preveč, klik!

5 komentarjev

iRiver ChromeX iMP-150 CD/MP3 igralnik

OnePC - Na tržišču je že dosti MP3 CD predvajalnikov po različnih cenah. OnePCjevci pa so se naposlušali enega od iRiverjevih in bili z njim zelo zadovoljni.

Predvajalnik ima nekaj bonbončkov, ki ga naredijo boljšega od konkurence. Dizajn je tako ali tako prelep (kar lahko sklepate po futurističnem imenu [:D]), tudi format WMA je podprt, najbolj pa preseneti nadgradljivost firmwarea. Prav tako ni izvzet daljinski upravljalec in osvetljevanje zaslončka, slabost predvajalnika pa bi naj bila njegova velikost in kratkost kabla za slušalke pri neuporabi daljinca. Izvolijo.

1 komentar

CD MP3 player

Buy Korea21 - Če si mogoče želite nekaj konkurence pri prenosnih CD MP3 playerjih, imam za vas prečudovito novico. Korejska firma Dioneer je izdala na trg kar nekaj MP3 playerjev. Njihovi prenosni CD MP3 igralniki imajo štirivrstični LCD, spomin za 12 CD zgoščenk, sedemkanalni izenačevalnik in še mnogo ostalih pohvlanih malenkosti. Le nekaj nas lahko moti pri tem proizvajalcu - je iz Koreje in le stežka bomo našli njegovo produkte v Sloveniji.

9 komentarjev

P4 2400 vs. XP2100+ (2400+)

Tom's Hardware - Vendar to ni običajen test strojne opreme, kot smo jih pri Tomu in pri vseh ostalih vajeni. Ta test obsega vse od zgradbe procesorja, katerega od njiju se da bolj navijati, zgradbo in hitrost pomnilnika, ki jih potrebujeta proceosorja, zgradbo osnovnih plošč za oba procesorja, razlike med čipovju, povrh si pa lahko ogledamo še obilico različnih testov (OpenGL, Direct3D, audio in video,...). Avtorju tudi spregovorijo nekaj besed na temo T-Breada proti Pentiumu 4, in še in še...

Kdo je zmagovalec? Preberite sami. Tudi če niste ravno odpuljenec na procesorje, boste v članku zagotovo prebrali še marsikatero drugo zanimivo stvar.

0 komentarjev