»

Flex on Rails

Slo-Tech - V četrtek, 21. 1. 2010, ob 19.30 uri se bosta v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček pri Gimnazija Kranj) srečala Adobe Flex in Ruby on Rails. O prilagodljivosti na tračnicah nam bo predaval Uroš Galič iz podjetja xgroup, večer pa bomo končali z debato ob pijači in jedači. Več o dogodku na spletni strani.

0 komentarjev

Kiberpipina božična zgodba

Slo-Tech - Pod zasneženimi vrhovi Triglava se je jelo mračiti. Dedek Mraz je ždel v svoji pisarni in si navijal brado okoli prsta, jo vezal v vozle, spletal v kitke in ni dosti manjkalo pa bi izgledal kot kak zafrustriran punker, ki je ravno ugotovil, da je sistem precej v redu, in da zmrznjen zrezek iz rumenega piskajoče-pojočega tovornjačka niti ni tako zanič, če ga poplakne s ceneno kolo najboljšega soseda. V njegovi glavi je bilo ogromno skrbi, ena velika, superskrb, katero so prišle obiskat mnoge majhne skrbi, prinesle s sabo obilico pijače in jedače, ter veselo zarajale ne ozirajoč se na lastnika stanovanja Velike skrbi.

Če želite izvedeti, kako se je zgodba končala pa berite dalje....

3 komentarji

Morda bi bile stvari lahko celo slabše?

The Register - Za konec delovnega dné vam prilagam povezavo na kritiko e-tekmovanja, katerega pojavnost v Združenem kraljestvu je sponzoriral tudi Intel. Verjetno ste že bili priča slabi organizaciji; konec koncev se vam tudi domače računalo kdaj obesi -- a četudi bi ta pojav poskusili raztegniti na malce večjo skupino računalnikov, bi si le stežka predstavljali stanje, kakršno je vladalo na omenjenem tekmovanju. Menda so bili abaki katastrofalno pripravljeni (in hlajeni nič bolje), osebje (vodje) priganjali tekmovalce k sistemom, varnostniki pa so jim preprečevali dostop... So pa po besedah organizatorjev tekmovalci cel dan imeli na voljo zastonj pijačo in jedačo. Da, to odtehta vse... [>:D]

0 komentarjev

Ime mi je Sergej. Sem kiberločenec.

CNN - Treba bo, ako jemljemo tale članek z resnostjo, narediti več za obstoj zakona. V Združenem Kraljestvu so izprašali kar 90.000 parov, od katerih je kar desetina priznala, da jim internet počasi (a zagotovo) razdira zakon ter idilo v le-tem. Nezadovoljni možje ter nezadovoljne žene internet-obsedenk in obsedencev pravijo, da se zakonci vse preveč posvečajo navideznemu pogovoru po vsemreži ter da dajejo premalo povdarka življenju v mesu in kosteh. Izgleda, da bomo kmalu uvedli nov izraz. Žena me je zapustila zaradi Slo-Techa. Sem kiberločenec :D.

2 komentarja

Tresoči ploščki: nevarno!

Australian IT - V Združenem kraljestvu so zabeležili prvi primer 'vibracij belega prsta' (glup prevod, vem), bolezni, ki se pojavi zaradi uporabe tresočih se orodij, kot recimo motorne žage, pnevmatskih kladiv... Vzrok za (prvi primer!) pojav bolezni pri petnajstletniku je 'prekomerno' igranje igric na Sonyevi konzoli z uporabo tresočega ploščka. I, porečete, kaj pa se kvalificira kot prekomerna uporaba? Ja, karkoli kar je pač nad priporočili proizvajalca -- v primeru tega fanteta 7 ur dnevno. Bili ste opozorjeni!

6 komentarjev

Religija: slo-techer

The Register - Zanimivo - v popisu ljudstva se je v Združenem Kraljestvu na 896. mesto, tik na repu lestvice, prikradla religija 'Jedi Knights'.

Ne - to ne pomeni, da je religija dobila svoje priznanje, le, da je očitno nemalo ljudi na vprašanje o religiji odgovorilo z omenjenim odgovorom. Naj se nas, slo-techerjev, pristojni vladni urad le pazi ko bo opravljalo svojo raziskavo (kot mi je znano, je dolžnost popisovalca zabeležiti dejansko to religijo, pod katero si se predstavil - sicer naj bi bile kršene naše pravice ). vir: The Register

6 komentarjev

4. Mednarodni modelarski miting, Moškanjci 2001

Slo-Tech - No, ker se po mojih novicah sodeč nekateri poleg računalnikov zanimate tudi za letala, je tale Boeingova novica kot nalašč za objavo:

V nedeljo, 16. septembra 2001 bo na letališču Moškanjci pri Ptuju 4. mednarodni letalski miting. Pričakujemo močno udeležbo tujih modelarjev s številnimi atraktivnimi modeli, prav tako pa bodo nastopili domači modelarji. V celodnevnem programu boste lahko občudovali modele letal in helikopterjev na tleh, še bolj pa boste navdušeni nad prikazom njihovih zmogljivosti v zraku pod kontrolo izkušenih pilotov. Miting se prične ob 9.00 uri zjutraj, sledi prosto letenje z modeli do 11.00, ko se prične uradni del mitinga z nastopi vseh udeleženih, ki bo trajal cel dan. Za pijačo in jedačo je poskrbljeno. Vabljeni !

Vee informacij tukaj.


Sam sem doma blizu Crngrobškega strelišča, kjer imajo modelarji kar pogosta srečanja in moram reči, da je kar zanimivo gledati, kakšne akrobacije lahko tako majhni modelčki opravijo. Ampak vsaj po mojem mnenju, pa še...

0 komentarjev