»

Springdale prihaja

DigiTimes - Kot kaže, bo Intelovo čipovje z imenom Springdale prišlo na trg kot prvo čipovje za Penitume 4 s podporo 800 MHz FSB. Konkurenčni podjetji VIA Technologies ter SiS sicer pripravljata protiudarec s čipovjema PT600 ter 655FX, a jima, po napovedih, ne bo uspelo le-teh spraviti na tržišče v prvi četrtini prihodnjega leta. Še cena; za čipovje Springdale se bo gibala med 33 ter 50 dolarji, odvisno od različice. Klik!

2 komentarja

Test i845GE čipovja

Tweakers Australia - Intelovi čipovji i845PE ter i845GE sta povzročili pravi bum med na računalniški sceni, saj gre za napredni ter, sodeč po napisu Intel, tudi izjemno stabilni čipovji za Pentium platformo. Na Tweakers Australia so se odločili preizkusiti slednjega. Za čimbolj verodostojne rezultate so uporabili kar Intelovo referenčno ploščo. Ogledali so si zgradbo, hitrost pri sintetičnih testih, igrah, zmogljivost vgrajene grafične kartice ... Klik!

0 komentarjev

Intelova nova plošča

AnandTech - Na Anandtechu so si ogledali novo Intelovo ploščo za sladokusce, D845PEBT2 Blue Mountain 2 imenovano, temelječo na novem i845PE čipovju, ki ima vse bonbončke, ki si jih praktično lahko zamislite. Podpira namreč OgnjenoŽico™ (IEEE1394), USB2, SATA, RAID ... Plošča, namenjana t.i. high-end sistemom, sicer ni posebno izstopala, kar se tiče hitrosti, pohvalili pa so predvsem njeno stabilnost. Klik!

0 komentarjev

P4 + DDR v praksi

t - break - MSI je izdal svojo ploščo, ki temelji na novem Intelovem čipovju Intel 845D. Testirali so jo na Tbreak.com in če jim gre verjeti, je Intel po enem letu od izdaje Pentiuma 4 končno potegnil pravo potezo. MSIjeva plošča MSI 845 temelji prav na tem DDR podpirajočem čipovju. Podpira vse, kar morajo plošče leta 2002 tudi podpirati - USB 2.0, ATA133, RAID ter ostale bonbončke.Sodeč po testu bo Pentium4 šele sedaj pridobil na realni vrednosti, saj plošča hitrostno popolnoma porazi P4+SDR kombinacijo (ki res smrdi) ter ne preveč dosti zaostaja za P4+RDRAM možnostjo. Sicer pa zanimivo branje, saj je test zelo obsežen (devet strani).

0 komentarjev

Intelov Roadmap

Tom's Hardware - Hja.. danes je pa na Slo-techu neko pomanjkanje novic...
No nekaj vam jih bom priskrbel jaz.

Začnimo s Tom's Hardwareom. Napisali so obširen članek o Intelovih čipovjih in procesorjih. Opisano je vse od sedanjega Pentiuma 4, novega izboljšanega Pentiuma 4 (Northwood), preko prihodnikov Pentiuma III do mobilnih rešitev in strežnikov. No ja kakorkoli, tale članek je zelo dobro napisan in zelo informativen, zato vam ga priporočam.

0 komentarjev

815ED VS Via Apollo Pro133A

Tom's Hardware - Pri Tomovi trdini (Tom's Harware) so primerjali dve matični plošči. Prva je bila Aopen 815ED, druga pa ASUS CUV4X-D. Kot se že iz imena lahko razbere prva temelji na Intelovem čipovju 815ED, druga pa na Viinem Apollo Pro133A. Rezultati so bili zelo enolični, saj je v vseh testih zmagala Asusova plošča. Hja, kaj naj rečem... Intel ga je zopet polomil. Klik!

0 komentarjev