»

Okoljevarstvenim načrtom se pridružuje tudi Google

Slo-Tech - Google, ki je nedvomno eden izmed največjih porabnikov električne energije na svetu in mu koncepti učinkovitosti porabe električne energije niso ravno španska vas, se v nasprotju z večino podjetij ne skriva pred problemi in svojo odgovornosto, se je namesto čakanja raje odločil, da bo podal svojih pet centov za hitrejšo rešitev problema z lastnim predlogom.

Njihov predlog, imenovan "Clean Energy 2030", se osredotoča ne samo na ekološke vidike (zmanjšanje emisij) pač pa tudi na ekonomske vidike, saj predvideva velikanske prihranke (predvidena invisticija je 4,4 tisoč milijard dolarjev, dolgoročni prihranki pa so ocenjeni na 5,4 tisoč milijard dolarjev). Dvaindvajsetletni načrt, katerega začetna naloga je predvsem spodbuditi debato, tako predlaga poleg "zmanjšanja porabe" in nadaljnega razvoja in aplikaciranja novih tehnologij, ki bi nadomestile premog kot surovino, iz katere (ZDA) pridobijo 50 odstotkov električne energije tudi razvoj nove, "pametne" električne infrastrukture, ki...

53 komentarjev

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev

V stilu modre.

vir: Mashie
Mashie - Mashie nas spet preseneča s svojimi umetninami. Iz aluminija je izdelal rebrasto ogrodje in ga osvetlil z modro lučjo. Mojstrsko izdelano ohišje nam ponuja tudi zanimiv pogled v drobovje računala, medtem ko težav s pregrevanjem pri tem ohišju verjetno ni. Ste spretni? Lotite se tega sami če imate dobro opremljeno domačo delavnico! Kako izdelati estetsko in očem prijetno ohišje, si preberite v temle članku.

5 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Zmote in resnice o napajalnikih

Extreme Overclocking -

Običajni računalniških uporabniki napajlnikom ne posvečajo pozornosti, če jih sploh poznajo, medtem ko je pri profesionalnejših uporabnikih in navijalcih stvar povsem drugačna, saj so napajlniki pri njih deležni domala mitične pozornosti in čaščenja, kajne.

Kaj je res in kaj ni. Ali je za slabo navitje vašega procesorja resnično kriv napajalnik in kaj so linije v napajlniku. Na vsa ta vprašanja vam odgovori članek na ExtremeOverclocking, kjer so spisali kratek vodič in pojasnili osnovne zmote in resnice, ki jih srečujemo na napajalniškem področju.

1 komentar

VR sabljač™

Slashdot -

Se vam zdi bojevanje v stilu srednjega veka nevarno? Bi radi poskusili doma v dnevni sobi? No ja, mogoče čez kako leto, dve. Do takrat pa si oglejte novo "napravico", ki sliši na ime TWISTER.

Nataknite si VR očala, primite v roke SiloVračani™ meč in se potopite v virtualni svet. Skozi slušalke pa lahko slišite več-kanalni zvok, ki pomaga pri orientaciji.

4 komentarji

Proklet vikend...

Dan's DATA - Zakaj, o, zakaj, vsakič ko hočem narediti stran malo ažurno, napisati malo novic, povedati kaj pametnega, zakaj ni NIČ NOVEGA? Dolgočasje na "world wide webu" je že takšno, da pajki pletejo svoj "web" na tem svetovnem "webu". Po naše: tuga . Ampak, ne bom obupal, potrudil se bom ter napisal kakšno novico, pa če bo še tako obupna .

Začenjamo pri Dan's Data....

3 komentarji