»

SiS razpada

X-Bit Labs - Ne dobesedno. Različni računalniški viri so danes potrdili, da je podjetje SiS formiralo novo podjetje, ki bo zadolženo izključno za izdelavo in razvoj grafičnih procesorjev. Novoustanovljeno podjetje se bo imenovalo Xabre in se bo promoviralo popolnoma samostojno, kar nakazuje že SiS-ov nakup domene Xabre.com, kjer ime SiS skorajda ni omenjeno. Zazdaj se podjetje ukvarja s proizvodnjo Xabre600 kartic, proti koncu leta pa lahko bojda pričakujemo tudi XabreII. Več o tem.

Seveda bo SiS ostal in še vedno izdeloval ostale izdelke, ki so jih dozdaj.

9 komentarjev

Sis Xabre 600

Hardware Zone -

Da, uganili ste. Ponovno je vikend in, kako neklišejsko, obsojeni ste na branje -- testov. Računalniški velikani se pač še niso zbudili po novoletnem spanju. Jah. [:D]

Torej, na HardwareZone so si tokrat ogledali SiS-ovo umetnijo, ki sliši na ime Xabre600. Le-ta naj bi predstavljala višek SiS-ove tehnologije, če pa je to res tako, si preberite sami. Kakorkoli že, svoje vídenje tega proizvoda so na HardwareZone zapisali na kar devet straneh, izdelku pa so prisodili oceno prav dobro. Zakaj? Zato!

0 komentarjev

ECS s SiS Xabre600 čipom

X-Bit Labs - Poročali smo že o predstavitvi Xabre600 grafičnega procesorja, ki jo je podjetje SiS izvedlo nedavno (natančneje 25. novembra). No, podjetja so očitno to rešitev pograbila in tako smo danes dočakali še eno kartico na omenjenem čipu. Podjetje ECS je namreč predstavilo svojo kartico, ki tiktaka pri 275/600 MHz (GPU, DDR RAM) in ima na sebi 64 MB pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

SiS Xabre600

več strani - Kartica, o kateri se zadnje čase veliko govori, poleg GeForceaFX, je zagotovo SiSova Xabre600, s katero le-ta misli resno konkurirati ATIju ter nVidii. O kartici je bilo povedanega že veliko, napisanega še več, prav tako pa je bila že ogromnokrat pretestirana. Kakorkoli že, informacije nikoli ne škodijo, tako da vam danes podarjam še eno povezave na njen test. Tokrat so ga izvedli na Digital Daily.

0 komentarjev

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

Xabre600

X-Bit Labs - Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) je včeraj predstavil zadnjega predstavnika Xabre grafičnih procesorjev, Xabre600 izvedenko. Zgrajena je v 0.13 mikronski tehnologiji, procesor ter pomnilnik pa tečeta na vrtoglavih 300 MHz (z DDR torej 600 MHz pomnilnik). Po zagotovilih SiSa bo kartica dostopna ob koncu meseca. Klik!

1 komentar