»

Zadnje aktivnosti LulzSec (2)

Na udaru so ameriški senat, založnik iger Bethesda, prijavni strežnik za Eve online, ter pupularni igričarski časopis Escapist.

vir: Twitter
Twitter - Lulzova ladja nadaljuje pomorsko ofenzivo na slabo zavarovane utrdbe interneta.

Polastili so se strežnika ameriškega senata in objavili konfiguracijo Apache spletnega strežnika ter polni seznam datotek na njem. Gor sicer ni nič pretresljivega - predstavitev dela zgornjega doma parlamenta in domače strani posameznih senatorjev. Bo pa sigurno ujezilo koga.

Poleg politikov so jo tokrat fasali tudi igričarji. Če uporabimo moderno izrazoslovje, so LulzSecovci uspeli neupravičeno vstopiti v strežnike razvijalskega in založniškega podjetja Bethesda Softworks, ki je verjetno najbolj znano po igri Fallout 3, trenutno pa imajo v delu Doom 4 in Prey 2. V objavi (rar, 15MB) nadete kopije podatkovnih baz in kup php kode, vključno z...

39 komentarjev

Dvajset trdih diskov na preizkušnji

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali gigantski test trdih diskov, ko so v WinBenchu 99, Intel IOMetru in FC-Testu preizkusili ter na šestnajstih straneh popisali dvajset diskov različnih proizvajalcev -- dva IBM-ova in dva Hitachijeva, štiri Maxtorjeve, Western Digitalove, Seagateove in Samsungove, vse kapacitete osemdeset gigabajtov.

Za primerjavo, koliko so diski resnično napredovali, so uporabili referenčni disk IBM serije DTLA. Enega samega zmagovalca ni bilo; v nekaterih testih je zmagal Western Digitalov Raptor, v drugih Maxtorjeva predstavnika z osmimi megabajti predpomnilnika (inačici SATA in ATA133). So pa diski opazno napredovali v...

13 komentarjev

Seagate Cheetah 15K.3

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali nov test trdega diska, le da so se tokrat posvetili višjemu cenovnemu in kakovstnemu razredu. Testirali so namreč Seagate Cheetah 15K.3 -- ultrahiter SCSI320 disk, katerega plošče se vrtijo z astronomskimi 15.300 obratin na minuto. Primerjali so ga z IBM-ovim ter Fujitsovim konkurentom, za testiranje pa so uporabili standardne programe, kot so HD Tach in WinBench. Klik!

0 komentarjev

Katerega štiridesetkratnika?

Techware Labs - Na kratko, za lahko noč. Če se spravljate v nakup enega od njih, potem naj vam bo v pomoč primerjalni test treh 40x CD-RW enot podjetij Plextor, Teac in Lite-On. Vsako od enot so pregledali ter podrobno opisali. Podvrgli so jih tako mnogim testom branja enot (hitrost branja natisnjene, zapečene ter poškodovane zgoščenke), na sekundo natančno so izmerili hitrost zapisa, prepisa ter izbrisa, upoštevali vsa dejstva ter potegnili logičen zaključek. Klik!

10 komentarjev

Test diskov s 5400 obrati

X-Bit Labs - Ljudje večinoma pogledujemo za hitrimi diski in zato večinoma izbiramo le med diski s 7200 obrati, saj so po zakonih fizike hitrejši, one z 5400 obrati pa zanemarjamo, čeprav v marsikaterih primerih neupravičeno. V X-bitovih laboratorijih so si pogledali te diske. Testirali so IBM Deskstar 40GV (DTLA 305040), Western Digital Caviar 400AB, Maxtor DiamondMax D540X-4K, Fujitsu MPG3409AT-E in dva Seagateova U5 in U6. Osnovne specifikacije diskov so enake, saj vsi omogočajo delovanje po standardu ATA 100, vsi imajo 40 GB prostora in vsi, razen IBMa in Seagatovega U5, ki imata 0,5 MB, imajo 2 MB predpomnilnika. Teste so izvajali na Pentiumu III 600 podprtim z 256 MB pomnilnika. Testirali so jih priklopljene na ATA 33, ATA 66 in ATA 100. Merili so dostopne čase in hitrosti prenosov, poleg tega pa so jih testirali s še nekaj programi za testiranje diskov. Za najboljšega so proglasili Maxtorja, pohvalili pa so tudi Fujitsuja. Če torej kupujete nov računalnik in ne potrebujete ravno zelo...

4 komentarji

Maxtor razvil nove diske

Slo-Tech - Novico nam je poslal koci:

Eden izmed največjih proizvajalcev trdih diskov, podjetje Maxtor, je pred kratkim začelo izdelovati dva nova modela trdih diskov, ki koristita novo FastDrive tehnologijo in bosta, vsaj če sodimo po prvih objavljenih cenah, dosegljiva tudi za kakšnen slovenski šparovček. Prvi v nizu novih diskov ima kapaciteto 80 GB in se vrti s 7200 obrati na minuto, na voljo pa sta dve različici, prva s klasičnim 'ball-bearing' pogonom in druga z dosti tišjim 'fluid dynamic bearing' pogonom. Cena tega modela je 250 US$, do prihoda v Slovenijo pa bo zagotovo padla še za nekaj deset dolarjev. Druga noviteta je disk, ki se vrti malce počasneje (5400 obr/min), vendar se lahko pohvali s kapaciteto 160 GB, kar zadostuje za hrambo 160 ur kompresiranih video posnetkov. Cena tega modela znaša 400 US$. Navali narod.

4 komentarji