»

Modifikacija diska

Digital Explosion - Diski imajo v naših računalnih domala status bogov, saj vsebujejo vso naše delo, za nameček pa so te stvarce izjemno občutljive. No, tudi takšna občutljivost pa ne ustavi ljudi, ki so se odločili modificirati, kar se modificirati da. Na Digital Explosion so se tako odločili disku vgraditi pleksi okno. Zadeva sicer izgleda kul, a po tem posegu vam garancija žal ne velja več. [:D] Klik!

9 komentarjev

Ohišje

več strani - Ohišje je za nekatere eden izmed najbolj pomembnih delov računala, saj ga lahko z malo dela in domišljije spremenimo v pravo umetniško delo, ali pa naredimo iz njega vetrni tunel, ki hladi procesor. Nekatera ohišja pa imajo ventilatorje že industrijsko vgrajene. Enega izmed takih so si ogledali v Klubu kanadskih overclockerjev™. Izdelal ga je gigant Antec in seveda so vetrniki™ prav tako Antecovi (doh!). Srebrna barva pa mu daje prav lep izgled, na sprednji strani pa boste našli USB in Firewire vtiče, zato se vam ne bo treba plaziti za računalo vsakič ko boste hoteli priklopiti digitalni fotoaparat. Tukaj.

Za nadzor vseh teh ventilatorjev lahko uporabite tudi Vantec Fan Controllers , ki so ga testirali na System Cooling.

2 komentarja

Ohišja

več strani - Ohišje je najpomembnejši del strežnika oz. nekako tako gre tisti rek. No, iz čisto performančnega vidika temu seveda ni tako, vendar pa mnogi izmed nas še vedno dajejo velik pomen lepo oblikovanemu ohišju. No, tokrat si lahko pogledate kar tri:
  • Na 8Balls Hardware so si ogledali CoolerMaster ohišje, namenjeno predvsem strežnikom, klik!
  • Na ReviewNation so tokrat ogledali ohišje podjetja Lian-Li, ki sicer ni nič posebnega, a je vseeno lepo oblikovano, klik!
  • Na OCIA pa so si ogledali modifikacijo ohišja oz. pripomočke za modificiranje ohišja s skupnim imenom 8-Ball Window Kit, klik!

0 komentarjev

Lian Li PC-9300

AnandTech - Na Anandtechu so opisali novo Lian Li PC-9300 ohišje, ki ga bodo kupili tisti, ki želijo imeti računalnik povezan s televizijo in domačim Hi-Fi sistemom, kaj več pa od ohišja ne gre pričakovati. Napajalnik in matična plošča morata biti prilagojena velikosti ohišja, vendar ne skrbite, saj več kot dobro grafično, zvočno in mrežno kartico v tem sistemu tako ali tako najbrž ne boste potrebovali. Ohišje je aluminijasto, z modrimi diodami. Klik!

0 komentarjev

Računalnik v avtomobilčku!

Slo-Tech - Hja, pravite, da imate lepo ohišje. Ma, kaj lepo, noro zmodificirano. Pa imate kolesa? Porečete: "Seveda imam koleščka, brez njih ne gre". Pa izgleda vaš avto kot prava rally makina™? Naka. [:D]

Nekomu se je zahotelo, da bi si naredil čisto unikatno ohišje in tako si je naredil model pravega Subaru Impreza WRX avtomobila. V njemu se nahaja AMD 1800+ XP, disk, DVD in CD-ROM, par ventilatorjev, pa še kaj bi se našlo. Več o tem tukaj!

9 komentarjev

Floppy the Robot?

Ohm's Law - Ko se že zamislimo nad tem, kje se bodo ustavile brezkončne meje naše domišljije, vidim tole stran in si rečem "HUDO!". Čemu vzrok mojem vzdihovanju? Avtor je iz 3.5" palčne disketne enote naredil polno-delujočega zelo-se-premikajočega robota! Izgleda, da je ugotovil, da je v vsakem disketniku popolnoma dosti servo motorjev ter elektronike za tak podvig. Neverjetno, vam pravim. Ogled obvezen!

1 komentar

Coolerguys WindTunnel 2

Hexus - Pri Hexusu so opisali dobro prevetreno ohišje. Opremljeno je z dvema 92mm ventilatorjema za vhod zraka in tremi 60mm ventilatorji za izhod zraka. Ohišje ima štiri velika in tri majhna razširitvena mesta na sprednji strani ter 300W napajalnik. Zelo dobrodošli pa so priključki, ki so jih pri tem ohišju premestili iz zadnje starni na desni rob... Opis si oglejte tukaj.

0 komentarjev

Blizzard vodno hlajenje @ Hexus

vir: Hexus
Hexus - Za začetnike je izdelava lastnega vodnega hlajenja pogosto prezahteven postopek in se zaradi neznanja in nepripravljenosti konča tragično. Zaradi tega je mogoče celo priporočljivo za prvič kupiti kakšen predsestavljen komplet in se seznaniti z načini delovanja... Pred časom je bil zelo popularen Senfujev komplet, v teh dneh pa vodi Blizzard komplet, ki ga prodaja Overclockers Hideout. Blizzarda so testirali tudi na Hexusu in so nad njim bili tako navdušeni, da so mu dali "Editor's Choice" nagrado. Vsekakor gre za zanimiv in preprost komplet, ki bo prinesel dobre rezultate. Priporočam ogled!

0 komentarjev