»

Varnostna luknja v Winampu

Slashdot - Zelo priljubljen in razširjen predvajalnik takšne ali drugačne glasbe, ostalega zvoka in videoposnetkov utegne kmalu začeti izgubljati na priljubljenosti. Kot poroča Secunia, različice Winampa 3.x in 5.x vsebujejo napako v skrčeni datoteki .wsz (Winamp skin zip file), ki jo uporabniki uporabljajo za novo preobleko programa. Datoteka XML v njej se lahko sklicuje na datoteko HTML, ki jo odpre Internet Explorer, slednji pa z znano napako brez intervencije uporabnika izvede program, ki je tudi del njegove nove "preobleke". Na Winampovih forumih že teče debata. Klik!

43 komentarjev

All in Wonder 9800 Pro

Najhitrejši All in Wonder do sedaj!

vir: HotHardware
HotHardware - ATi je s svojo All-in-Wonder serijo naredil prav gotovo odličen korak na trgu. Predstavlja zelo dobro kombinacijo med grafično in TV kartico. Tokrat so si na Hot Hardware ogledali Vse-v-enem verzijo trenutno najhitrejšega ATi-jevega grafičnega čipa -- 9800 Pro. Grafikulja je opremljena s 128 MB pomnilnika, ki tiktaka pri 680 MHz. Karakteristike te kartice smo omenili že velikokrat, zato naj vam povem le še to, da se kartica v testih obnese odlično in za vrat diha močnejšemu bratu z 256 MB pomnilnika ter geforcu FX 5900 Ultra. Klik!

19 komentarjev

Radeona 9100 na preizkušnji

Gigabyte-ov lepotec :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Konec leta 2001 so pri kanadskem podjetju ATi na trg poslali Radeon 8500 in z njim močno zamajali stolček takrat nadmočni nVidii, ki je trgu kraljevala z ultra hitrim GeForceom 3. Čez nekaj mesecev so pri nVidii na trg poslali GeForce 4 Ti serijo in si tako zagotovili prednost pred ATi-jem. Tu je še posebej izstopal Ti4200, ki se ga je dalo z malo sreče naviti na hitrosti najmočnejšega modela - Ti 4600. ( Članek tudi na Slo-Techu.) Ne dolgo zatem so kanadčani na trg poslali malenkost oskubljeno verzijo Radeona 8500 - Radeon 8500 LE, ki je delovala pri 250/250 MHz, za razliko od Radeona 8500, ki je tiktakal pri 275/275. Takrat je bil to zelo aktualen model, saj je za malo denarja ponujal ogromno.

Po izidu...

7 komentarjev

Nov Radeon

X-Bit Labs - Kot smo že poročali, je ATI že pred časom preimenoval svojo kartico Radeon 8500 (LE) v Radeon 9100. No, danes smo tako ugledali predstavitev prve tovrstne kartice. Podjetje Power Color je objavilo, da bo njihova Radeon 9100-based grafična kartica grajena na osnovi Radeon 8500 PCB, opremljena z D-Sub, DVI-I ter TV-Out izhodi delovala pri taktu 500/250 MHz (RAM/GPU). Kartica bo na voljo v 64 ter 128 MB različici. O ceni ter dobavljivosti še ni podatkov. Klik!

4 komentarji

8500 = 9100, pravi ATI

The inquirer - Da je bil Radeon 8500 ATI-jev prodajni hit, vemo, kartica pa je še večji "hit" postala, ko se je izvedelo, da je ATI ne misli več proizvajati. No, kanadski gigant pa si je očitno premislil in na trg ponovno poslal omenjeno kartico, tokrat v novi preobleki in z novim imenom: Radeon 9100. Novi grafični čip bo tako hitrejši od stare 8500 ter 9000, a na žalost ne bo popolnoma podpiral DirectX 9, kljub temu da ime namiguje drugače. Klik!

2 komentarja

GDDR-3 tudi uradno potrjen

X-Bit Labs - Po nekajdnevnem špekuliranju glede uporabe GDDR-3 pomnilnika na grafikuljah, je dokončno jasno. ATI je v svoji izjavi za medije uradno potrdil, da se bo nov pomnilniški standrad, uporabljan na bodočih grafičnih karticah, imenoval GDDR-3. Glavna zamisel pomnilnika je, doseganje hitrosti tja do 1600 MHz brez izdelave izjemno zapletenih DDR čipov. Poleg kanadskega giganta, je prihajajoči standard podprla tudi nVidia ter vsi večji izdelovalci pomnilniših čipov. GDDR-3 bo na voljo v začetku leta 2003. Klik!

0 komentarjev

ATI 8500DV

AnandTech - Na Anandtechu sem zasledil predogled ATIjevega All-In-Wonder RADEON 8500DV, nova vsestranska grafična kartica tega kanadskega giganta. Produkt bo osnovan na RADEON 8500 R200 jedru, vendar pa bodo njegove delovalne frekvence nekoliko nižje kot pa pri RADEON 8500, deoval naj bi nekje med 250 MHz in 275 MHz. Kartica bo vsebovala naslednje dobrote:

-64 MB DDR pomnilnika
-možnost priključitve digitalnega fotoaparata na PC
-digitalno in analogno zajemanje in obdelovanje videa
-daljinec za uravnavanje radio frekvence
-stereo TV-tuner
-TV-ON-DEMAND regulacija časa
-interaktivni vodič po programih
-DVD video playback z Dolby AC-3 digital audio izhod (z eksternim AC-3 dekoderjem, ki pa ni vključen v paket...)

Več o kartici in njenih dodatnih možnostih tu.

6 komentarjev