»

Navijanje AMD procesorjev

Tweak Town - Ker se v zadnjem času v forumu pojavlja spet vse več vprašanj v zvezi z navijanjem, odklepanjem ter drugačno predelavo Athlonov, vas lahko razveselim s temle člankom.

Na TweakTown so vzeli čas in lepo napisali osnove navijanja AMDjevih procesorjev, začenši pri terminologiji navijalcev, optimalnih nastavitvah BIOS, odklepanju ... Članek obsega enajst strani in vam bo zagotovo v veliko pomoč. Hitro brat!

1 komentar

Utišanje računala

Monster Hardware - Na Monster Hardware so se tokrat vprašali, kako za čimmanj cene zgledno utišati računalnik. Pred časom smo že videli, kako so nadobudneži nameščali preproge v notranjo stran leve stranice, kar je (gledano s subjektivne strani poslušatelja) izjemno utišalo računalnik. Tukaj so se zadeve lotili iz podobne stvari ter levo stranico Chiefteca (prav sem imel - čisto vsi si jih že lastijo) nalepil snov, ki naj bi absorbirala valovanje. To je kombiniral še s sprejem, ki ima isto funkcijo - ter bil z rezultatom zadovoljen. Žal pa za objektivno izmero rezultata pri roki ni imel decibelmetra, tako da avtorju lahko verjamemo le na besedo. Klik!

1 komentar

Hitrejša peka na vašem starem CR-Rju

TweakHardware - Imate katerega od naslednjih CD zapisovalnikov?
  • Actima ARW-4420
  • A-Open CRW9420
  • Caravelle RW-4420 IDE
  • ComPro CDRW7040A
  • Delta OME-W141
  • Imation Super Recorder 4x4x20
  • Memorex CD-RW 4420
  • Ricoh RW7040A IDE
  • Ricoh RW7060A IDE
  • Smart & Friendly SAF769 CD SpeedRacer Plus
  • USDrives RW7040A
  • Verbatim CDRW4420
Ako posedujete katerega od naštetih, pa bi ga radi pohitrili, si preberite članek na TweakHardware.

2 komentarja

Quest for the Tihi Rachunalnik

Euro Gamer - Raznim člankom o utišanju računala sej pridružil še eden in sicer EuroGamerjev. Žal bi težko rekel, da gre za zelo informativen članek, poln inovativnih tehnik za utišanje posameznih komponent, saj me je celotna zadeva bolj spominjala na predstavitev prodajnega programa podjetja QuietPC. Če torej ne poznate tega podjetja in njihovih zanimivih izdelkov, si zadevo le oglejte, drugače pa raje pojdite brati kaj bolj koristnega.

0 komentarjev

Utišanje računala

Tweak3D - Če spadate med ljudi, ki jih moti nenehen šum ventilatorjev, potem je najnovejši članek na Tweak3D kot nalašč za vas. Ljudeki so se razpisali ravno o metodah za utišanje prekleto glasnih overclockanih računalnikov in moram priznati, da so opravili solidno delo. za razliko od drugih člankov podobne sorte boste v Tweak3Djevem celo našli nekaj uporabnih nasvetov. Tukaj!

3 komentarji

Hackanje integriranega Promise kontrolerja

TweakHardware - Hackanje Promisovih ATA66/100 kontrolerjev v RAID je že skoraj ponarodela tema v svet računalništva. Čeprav se dotično podjetje še tako trudi, da bi nekako utišalo vso zadevo jim to vsekakor ne uspeva. Dokaz za to je tudi zadnji članek s TweakHardwara, ki govori ravno o hackanju integriranih Promisovih kontrolerjev. Torej, če imate matično ploščo z integrirano Promisovo rešitvijo, lahko z malo truda dobite precej več vreden RAID kontroler. Se splača pogledati...

0 komentarjev