»

Zaposlitev@Slo-Tech

Slo-Tech - Glede na trenutne rezultate ankete ter povpraševanja v forumu, vas bomo v kratkem času razveselili z zaposlitvenimi oglasi na strani.

V svojih profilih si lahko ogledate trenutni osnutek vprašalnika za podjetje, ki išče nove kadre. Vprašalnik bo potrebno izpolniti poleg oglasa (ki trenutno še ni na voljo), v katerem bo podjetje opisalo za kakšno delovno mesto trenutno išče kadre.

Zanima nas, katere podatke o podjetju samem bi še želeli videti v zaposlitvenih oglasih na Slo-Techu.

27 komentarjev

E-nos in DNK pomnilni čipi

The inquirer - Če spremljate naš oddelek Znanost in Tehnologija, ste verjetno že videli podobne napovedi naših uporabnikov. Namreč to, da nanotehnologija vse bolj prodira v računalništvo ter se počasi zabrisujejo meje med biokemijo, elektroniko in računalništvom.

Tako sem na Inquirerju zasledil, da Sonyjev razvojni oddelek skupaj z inštitutom Maxa Plancka razvija e-nos, ki bo deloval na osnovi nanodelcev; delujoči primeri recimo prepoznavajo različne vrste kave in bi lahko bili zanimivi v industriji.

Kar je mogoče še pomembnejše za naše področje, je uporaba relativno preproste molekule, kot je DNK, za pomnilniške namene. Vanjo ali pa v proteine naj bi vgradili do 5 nm velike polprevodnike in s tem dobili pomnilniški čip. Za razliko od e-nosu je slednji projekt še vedno bolj kot ne v zraku, saj mu do uporabe, ki bo sicer nujna, napovedujejo še celo desetletje. Več tukaj.

0 komentarjev

Slo-Tech Forum: Pettisoči uporabnik

Slo-Tech - Da je naš forum dejansko zelo uporabna stvar, je ugotovilo že nemalo obiskovalcev. Povrhu vsega so pogovori kultivirani, k čemur pripomore sproščeno vzdušje ter raznovrstnost obdelovanih tem.

Navijanje, iz česar se je stran pravzapav razvila, tako ni osamljeno v družbi elektrotehničnih vprašanj. Nasveti o nakupih tako z roko v roki sodelujejo z pomočjo uporabnikov uporabnikom, svoj prostor pa so si izborile tudi resnejše programerske vsebine, mlajši po srcu pa si izmenjavajo skrivnosti iger.

No, da pa ni vse tako strogo računalniško usmerjeno, skrbijo težke debate v oddelku znanosti in tehnologije, ki je eden prvovrstnejših kotičkov za sproščene, a z razmišljanjem podprte razprave o marsičem -- v slovenskem jeziku.

Čemu tak slavospev? I, resnično upamo, da je takega mnenja tudi pettisoči uporabnik, ki se je ravno danes prijavil na forum. Osebek se je naslovil z uporabniškim imenom roline ter ga je naša baza kot prijavljenega prvič ugledala danes.

V forum vas je tako vseh skupaj...

1 komentar

Prijava...

Jaz - Še zadnja "novica"... Če še vedno niste uspeli rešiti težav s prijavo v našo bazo uporabnikov ( preverite, ali ni vaš Inbox poln... ja, tudi to se je zgodilo [;)]), potem pišite Primožu, našem dežurnem programerju, in on bo opravil prijavo za vas. Pa veliko sreče!

0 komentarjev

Težave s prijavo

Jaz - Zadnja dva dni dobim povprečno 10-15 e-mailov na dan, v katerih mi sporočate, da imate velike težave s prijavo v našo bazo uporabnikov, oziroma da ne dobite aktivacijske kode. Še enkrat bi vas rad opozoril, da svoj e-mail naslov pravilno vtipkajte in prej 3x preverite, če dela! Skripta je case-sensitive ( dela razliko med malimi in velikimi črkami ), tako da morate paziti tudi na to. Da je z določenimi e-maili res nekaj narobe potrjuje tudi PaJo, ki dobiva celi kup sporočil, da kode ni bilo možno dostaviti.Torej, še enkrat: bodite pazljivi ob registraciji in resnično preverite, ali ste vpisali pravilen e-mail naslov!

1 komentar