»

Odklepanje Thoroughbred procesorjev

Overclockers Australia - AMDjevi procesorji so že dolgo (no ja, od pojave Athlonov) znani kot izjemno overclockabilni, kar jih naredi še posebno hvaležne za navijanje, pa je nedvomno dejstvo, da se da njihov pomnoževalnik -- za razliko od Intelovega -- odkleniti, kar omogoča doseganje enormnih frekvenc FSBja. Kako odkleniti različne SocketA procesorje imate lepo napisano tudi v naših člankih, če pa si lastite najnovejši čistokrvni Thoroughbred procesor, za postopek odklepa poglejte sem.

6 komentarjev

eraserr strikes again!

Jaz - Ne, eraserr ni neki nevaren virus (no ja nevaren je kvečjemu svojim lastnim komponentam [:))]), temveč eden izmed najbolj zagrizenih Slo-Techerjev. Če vam ni bilo dovolj njegovo OC popotovanje, si sedaj oglejte še kako je modificiral svojo ABIT KT7 matično ploščo, da je dosegel višjo voltažo.V bistvu gre za zelo uporaben trik, saj je glavna pomanjkljivost vseh SocketA matičnih plošč nizka maksimalna voltaža. Znano je namreč, da SocketA procesorji potrebujejo zelo visoke voltaže za dosego maksimalnih overclockov, in ta trik bo pomagal vsem lastnikom ABITovih platk (in tudi drugim!), da končno izpolnijo svoje sanje [8-)].

2 komentarja

Izdelava distančnika za SocketA procesorje

GideonTech - SocketA procesorji slovijo po svoji izredni krhkosti. Dovolj je že malo bolj nasilen pritisk na hladilnik in že se lahko poslovite od svojega novega procesorja. Prava rešitev je seveda izdelava ali nakup ustreznega distančnika, ki ob namestitvi prevzame precej sile hladilnika. Zadev se na žalost pri nas ne da dobiti, je pa zato izdelava povsem mogoča. Kako se je lotiti so lepo opisali na GideonTechu. Mogoče zadevica ne bo izgledala zelo impresivno, toda delo bo opravljeno!

0 komentarjev

Test SiS730 čipovja

SysReview - Ok, Sergio je že izlil svoja najgloblja čustva v zvezi z mojim rođendanom, tako da lahko nadaljujemo z "navadnimi" novicami [:\\]. Torej, na SysReviewu so objavili enega izmed prvih testov SiSovega 730 čipovja. Gre za low-end čipset za AMDjeve SocketA procesorje. Na žalost zadeva ne podpira DDR SDRAMa, toda po moje bo vseeno dokaj konkurenčna, predvsem na manj zahtevnem trgu. Če vas zanima zakaj, si kar oglejte test!

0 komentarjev