»

Telekom Slovenije po svojem omrežju ponudil kabelsko TV

Telekom Slovenije - Telekom Slovenije po svojem omrežju ponudil novo storitev. Poleg že obstoječih PSTN, ISDN, ADSL... tako ponuja še kabelsko TV. Telekomova 'kabelska' TV se do vas pretaka po optičnih ter koaksialnih vodih. Omogoča vam spremljanje 70-tih kanalov, poleg tega omogoča še spremljanje teleteksta ter poslušanje 24 radijskih frekvenc.

Cena je glede na ostale ponudnike kabelske TV kar povprečna, saj vas bo mesečna naročnina prikrajšala za 3.300,00 SIT za enostanovanjske objekte ali 3.100,00 SIT za večstanovanjske objekte.

Priključnina vas stane od 28.000,00 SIT pa tja do 81.000,00 SIT, odvisno v kakšnem objektu živite, koliko TV prikjučkov boste uporabljali ter če že imate sklenjeno kakšno naročniško razmerje za ADSL ali ISDN pri Telekomu, če, vam nudijo 20 odstotkov popusta pri priključnini.

Vec informacij najdete na njihovi strani.

41 komentarjev

Apple spet preseneča

Apple - Po nekajdnevnem zatišju, ki je sledilo MacWorldu, je Apple spet poskrbel za manjše presenečenje. Predstavili so prenovljeno linijo svojih PRO delovnih postaj

Glavne značilnosti so predvsem Firewire 800 (800 Mbps), BlueTooth, hitrejši Superdrive, ki DVD-je zdaj zapisuje s 4x hitrostjo, hitrejša brezžična povezava Airport Extreme in še veliko drugih drobnarij. "Navili" so tudi procesor: v najhitrejšem PowerMacu sedaj tečeta 2 G4 procesorja pri 1.42 GHz z 2 MB L3 predpomnilnika.

"Usmilili" so se tudi manj zahtevnih kupcev, saj zdaj najcenejši PowerMac stane le 1.500 dolarjev.

Nove pa so tudi cene zaslonov: 17" LCD zdaj stane 700, 20" 1.300 in 23" 2.000 dolarjev.

Za več podrobnosti obiščite njihovo spletno stran.

2 komentarja

Pričelo se je RC5-72 tekmovanje

Distributed.Net - Vsi navdušenci tega tekmovanja hitro po nove kliente, ki jih dobite tukaj. Za vse tiste, ki še ne poznate tega tekmovanja: namenjeno je razbitju nekega 72-bitno zakodiranega sporočila in opozoritvi na (ne)varnosti kodiranja. Več informacij najdete na tej strani.

Če se še vedno sprašujete zakaj sodelovati, vam povem, da zmagovalec dobi 1.000 dolarjev oz. 2.000 dolarjev, če ni v nobeni skupini, medtem ko dobi neprofitna organizacija kar 6.000-8.000 dolarjev.

3 komentarji

Distributed RC5-64 #2

Distributed.Net - Po štirih mesecih vam spet poročam, kako napredujemo pri iskanju zmagovitega ključa. Zadnjič, ko sem o tem pisal, smo pregledali okoli 70% ključev, sedaj pa smo jih pregledali že deseterico odstotkov več. Z včerajšnjim tempom bomo pregledali vse preostale ključe najkasneje v 259 dneh, a se to kani zgoditi dosti prej. Če se sprašujete, zakaj sodelovati pri iskanju ključev, naj povem, da ob morebitni najdbi ključa dobite 2000 zelencev. Za več informacij poglejte na ta naslov.

16 komentarjev

Distributed RC5-64

Distributed.Net - Pregledali smo že več kot 70 % ključev. Z današnjim rezultatom (0.083 odstotkov celotnega ključa dnevno), bi vse ključe dokončali v 357 dneh. Vsega skupaj pa je že 1.586 leta odkar smo se podali na to dolgo pot.

Za primerjavo RC5-56 ključ je bil odkrit po 212 dneh. Dešifrirano pa je bilo le 47.03% vseh možnih ključev.

Da ne pozabim omeniti še nagrade za razbitje: znaša $10.000, ki se razdeli na:
  • $1000 zmagovalcu
  • ,
  • $1000 zmagovalni ekipi - ali zmagovalcu, če ni prijavlen v nobeni ekipi
  • ,
  • $6000 neprofitni organizaciji po izbiri udeležencev
  • ,
  • $2000 distributed.net za povezavo uporabnikov in ostalih stvari
  • .
V projektu sodeluje 51 Slovencev in smo na skupnem 47 mestu. Če vas zanima več o tem - klik.

4 komentarji

Spreminjanje voltaže pri Northwoodu

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je procesor Northwood pred kratkim obiskal tudi Slo-tech, kjer smo si ga podrobno ogledali in ugotovili, da zaenkrat še ni vreden nakupa. Kljub našemu sklepu, pa se bo med našimi bralci zagotovo našel kakšen navdušenec, ki ga naša konkluzija ne bo ravno zanimala, ampak bo procesor vseeno kupil. Mogoče ne ravno zaradi zmogljivosti, ampak najverjetneje zaradi izjemno dobrega navijalskega potenciala, zaradi katerega bo frekvenca Northwooda šla višave. No, za vse takšne MHz fanatike bo prišla prav modifikacija, s katero boste lahko spreminjali napetost procesorjevega jedra (Vcore). Modifikacija je povsem preprosta, saj morate z žičko povezati samo dve procesorjevi nogici in to je to. Več informacij najdete na tej strani, ki je sicer v japonščini, vendar pa nudi ravno pravšnjo količino slikovnega materiala, da bo bistvo razumel vsak .

0 komentarjev