»

Poraba CPUja?

LAN Addict - Saj poznate "Task Manager" v Oknih, ki vam pove, koliko je zaseden vaš procesor kajne? Tale zadevica vam omogoča prav to, le da jo lahko namestite kamorkoli hočete. Lahko ga prilepite na ohišje, na monitor ali na mizo. S to razliko, da je priklopljena na COM vhod in že vam števec, podoben tistemu za obrate pri avtomobilu, kaže zasedenost vašega procesorja. Uporabno, če vas venomer zanima, kako močno se trudi vaš procesor.

4 komentarji

Super Bypass v AMD 761

Insane Hardware - Nekateri AMDjaši se še kako spomnite Super Bypass funkcije v poznejših revizijah MAD 751 čipovja. Zadevca naj bi odpravila nepotrebne latence med procesorjem in pomnilnikom ter tako precej pospešila sistem. No, zadeva ni nikoli delovala tako, kot je treba saj je še vedno bilo kar nekaj aplikacij in iger, ki je niso marale, toda upanje je ostalo. No, AMD se je odločil stvarco vgraditi tudi v AMD 761 čipovje, na Insane Hardware pa so preverili kako se obnese. Glede na to, da nas bo kmalu zasul plaz plošč z AMD 761 North Bridgom, si članek kar oglejte!

0 komentarjev

Kako izbrati pravi procesor?

D128 - Ena izmed zanimivih tujk, ki jo na Slo-Techu pogosto uporabljamo, je stepping procesorja in z njim povezan S-Spec. Bolj izkušeni overclockerji že veste, da je z dobrim poznavanjem le-teh mogoče že vnaprej vedeti, kako se bo procesor overclockal, drugi pa boste to šele izvedeli . Na D128 so sestavili res informativen članek o pravilni izbiri procesorjev glede na njihovo S-Spec kodo. Sicer pokrivajo samo Intelove procesorje, toda tudi AMDjaši se boste marsikaj naučili. Priporočam...

0 komentarjev

Test CD-ROMov

Jaz - Tokratni test je za vas pripravil Slo-Techer DeLonghi. Testiral je dve trenutno najhitrejši CD-ROM enoti, TEACov 40x IDE in TEAC 32x SCSI pogon. Mogoče se vam zdi branje testa CD-ROMov nesmiselno, toda pomislite koliko živcev ste izgubili ob kopiranju datotek na disk. Prenos bi na vašem 50x moral leteti, pa enostavno ni. Zakaj? Preberite test!

13 komentarjev