»

Kako napolniti sistem vodnega hlajenja?

Virtual Hideout - Kdor se je že ukvarjal z izgradnjo svojega vodnega hlajenja, se je gotovo srečal s problemom, kako hitro napolniti sistem.

Sedaj pa se je na trgu za ceno 69,95 dolarjev pojavil tovarniško narejen rezervoar, domišlijsko poimenovan tank-o-matic, ki ga s priloženim mehanizmom pritrdimo na zadnjo stran ohišja, ga povežemo s sistemom in že lahko brez muke natakamo vodo v sistem. Test tega čuda si lahko preberete tukaj.

Hja, zanimiva rešitev za polnjenje sistema. Pojavlja pa se mi vprašanje, kaj narediti, ko hočeš sistem izpraznit - ko hočeš na primer zamenjat vodni blok. Plus za ceno skoraj 70 dolarjev lahko kupiš kako hermetično posodo za rezervoar in še ti ostane za spodobno črpalko ...

3 komentarji

Thermaltake vodno hlajenje

A1 Electronics - Seveda tudi vsem dobro znani Thermaltake ni mogel računati na dobro poslovanje brez ponudbe svojega lastnega kita za vodno hlajenje. Priznani izdelovalec hladilnih teles je tako predstavil tudi komplet oziroma rešitev in na A1 Electronics so jo, jasno, testirali. AquariusII komplet je sestavljen iz hladilnega bloka za na procesor, univerzalne zaponke za pritrditev na ležišče procesorja, bakrenega rebra z ventilatorjem, 12V vodne pumpe ter dodatnega rezervoarja za dovoljšno zalogo vode in zanimivimi cevmi z vzmetmi.

8 komentarjev

O vodnem hlajenju

vir: Hexus
Hexus - Navijanje današnje dni postaja nekaj vsakdanjega in če hočete doseči kaj več, potrebujete vodno hlajenje. To je eden izmed najboljših načinov ohladitve vašega mlinčka. Na Hexusu so spisali članek o namestitvi in sposobnostih takega hlajenja. V dokaj kratkem članku boste našli vse najpomembnejše napotke, potrebne za namestitev in delovanje takega hlajenja.

0 komentarjev

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Komplet za vodno hlajenje

Monster Hardware - Vodno hlajenje zagotovo ne sodi več med tiste ekstremne načine hlajenja procesorjev, kot na primer hlajenje s tekočim duškom, temveč se vedno bolj pomika tudi v računalnike povprečnih uporabnikov. Na Monster Hardware so si danes ogledali že pripravljen industrijski komplet za vodno hlajenje, imenovan SLPR2002, primeren za vse, ki si želite vodno hlajenje vašega mlinčka, a se vam ne da ubadati z mučnim načrtovanjem ter garažno izdelavo. Gre za komplet v resničnem pomenu besede, saj vsebuje ohišje ter vse potrebne dele za sestavo nepretočnega vodnega sistema. Klik!

0 komentarjev

Še en komplet za vodno hlajenje

MODTHEBOX - Tukaj si lahko ogledate test še enega 'plug'n'play' kompleta za vodno hlajenje. Zadeva se prodaja za ceno pod 100 ameriških zelencev, tako da bo kar pravšnja za vse začetnike v svetu vodnega hlajenja. Vendar ima komplet tudi svoje napake - katere, si pa le preberite tukaj.

Sam sem sicer mnenja, da je nekako bolje, če si sam narediš sistem, ki je prikrojen tvojemu računalu. Vendar je za nekoga, ki šele vstopa v svet vodnega hlajenja, en takle komplet kot nalašč.

1 komentar

Svetloba ima zavore

SMH - Če vam rečem, da Einsteinova enačba E = mc^2 ne drži se mi boste smejali, toda začeli so dokazovati, da je to res. Profesor Davies je za to ugotovitev in delo na tem "projektu" celo dobil "Michael Faraday Award", ki jo podarja Royal Society v Londonu.

Svetloba potuje kot smo do sedaj mislili s 300.000 kilometri na sekundo, toda dokazali so, da se je ob velikem poku hitrost spremenila. Kot pravijo v članku na SMHju hitrost nikoli ni bila "dana od boga", da bi jo lahko enačili z našo predstavo in ji določili točno vrednost. Zelo zanimiv, a kratek članek si le preberite, saj so se s tem odkritjem močno zatresla fizikalna tla. [:D]

11 komentarjev

Vodno hlajenje za GF3 TI500

The inquirer - The Inquirer poroča, da nas bo podjetje 3D Power razveselilo s kompletom za vodno hlajenje za Geforce3 grafične kartice. Komplet se bo imenoval Poseidon (grški bog vsega mokrega ) ter izgledal - milo rečeno - fantastično. O ceni zaenkrat še ni govora, tako tudi ne o tem, ali bomo na kartici imeli peltierov element ali ne. Poleg malo dodatnih informacij so priložili le še sliko. Glej in se slini.

2 komentarja

Blizzard vodno hlajenje @ Hexus

vir: Hexus
Hexus - Za začetnike je izdelava lastnega vodnega hlajenja pogosto prezahteven postopek in se zaradi neznanja in nepripravljenosti konča tragično. Zaradi tega je mogoče celo priporočljivo za prvič kupiti kakšen predsestavljen komplet in se seznaniti z načini delovanja... Pred časom je bil zelo popularen Senfujev komplet, v teh dneh pa vodi Blizzard komplet, ki ga prodaja Overclockers Hideout. Blizzarda so testirali tudi na Hexusu in so nad njim bili tako navdušeni, da so mu dali "Editor's Choice" nagrado. Vsekakor gre za zanimiv in preprost komplet, ki bo prinesel dobre rezultate. Priporočam ogled!

0 komentarjev