»

Kupite GeforceFX -- brez grafikulje v paketu

BFG Technologies - Izgleda, da se res že bliža tisti tako dolgo pričakovani dan izida nVidiine družine kartic GeforceFX. O njenih specifikacijah smo pisali res že na dolgo in široko, tako da se tu ne kanim ustavljati. Prav tako se ne nameravam delati norca iz nVidiine filozofije izdajanja kartic na šest mesecev, kar je v resnici že tretjič zapored raztegnjeno na eno leto [:D].

Kakorkoli že, eno od podjetij, ki bo GeforceFX kartice prodajalo, je tudi BFGTech, kjer so za zagotovitev prodaje začeli tržiti "pre-sell" paket, v katerem dejansko še ni grafične kartice. Za predvideno ceno štiristotih dolarjev boste v paketu dobili kup promocijskega materiala, kartice s popusti pri nakupu komponent ter računalniške igrice. Poteza je po mojem mnenju zvita, saj si bodo tako BFGTecherji zagotovili določeno število vnaprej prodanih kartic, je pa res, da kupec založi 400 dolarjev za -- polno slame v žaklju, medtem ko se maček dejansko sprehaja po Santa Clari. Klik!...

1 komentar

GeforceFX 5800 Ultra

3dcenter - Na internetu se je že pojavil test te zverine, ki naj bi ATIjevemu Radeonu 9700 Pro izbila krono iz glave karseda hitro ter učinkovito. No, sedaj se moramo zavedati, da nas nVidia dobesedno bombardira z raznimi promocijskimi ter marketinškimi triki, tako da tega testa ne vzeti kaj preveč resno -- saj je rezultate le-tega izmerilo kar kalifornijsko podjetje samo, ter teste poslalo hardverskim stranem. Če si ga preberete (achtung: nur in deutsch [:D]), boste opazili, da je GeforceFX za precejšnjo mero hitrejši od GF4 Ti4600, kaj več pa ne, saj so ga primerjali samo s to kartico. Najbolj me pa fascinira to, da je v razpredelnici hitrost pomnilnika ter centralne enote predznačena z znakom "~", kar naj bi pomenilo "nekje na približno". Švoh tole [:D]. Pa kakorkoli že: klik!

Hvala boštjanu za povezavo.

14 komentarjev

Še enkrat GeforceFX

The inquirer - Sicer se sedaj dogaja Comdex, in so vse ostale novice, ki jih za nas imajo proizvajalci, predstavljene tam, a vseeno se najdejo izjeme.

Tako je imela Nvidia dan po predstavitvi na Comdexu predstavitev NV30 ali GeforceFX (ime je mimogrede nastalo zaradi vložka bivših 3dfx-ovih strokovnjakov) tudi v naši bližini, in sicer v Muenchnu. Povedali sicer niso, kot lahko preberemo tukaj, ničesar novega. Kaj pa so vseeno povedali na kar dveurni prestavitvi in skopo odmerjenemu času za vprašanja novinarjev, pa poglejte tukaj.

0 komentarjev

Are you ready?

HardOCP - Pa smo ga le dočakali. Danes je nVidia končno predstavila svojega novega paradnega konja med grafičnimi karticami, GeForceFX. In tiste najbolj ažurne strani so nas že osrečile s prvimi testi oz. članki na to temo. Na [H]ardOCP so spisali bolj članek kot test o GeForceFX, kjer so se dotaknili novih tehnologij, napovedanih pospeškov ter dodatnih zmožnostih te nove zverine. Klik!

Dodatek (19:30): Članek o omenjeni grafični kartici so spisali tudi na Tom's Hardware. Hitro v branje!

Dodatek (19:37): Če ste torej slučajno srečnež, ki poseduje Radeona 9700 ali GeForceFX pa še tole dejstvo. Microsoft je že pred slabim tednom izdal prvo Public Relase beta verzijo DirectX9, ki je na voljo na tem naslovu. Hvala odiedog za ta podatek.

17 komentarjev

Valentinovo

Jaz - Jah, včeraj moj rojstni dan, danes pa dan zaljubljenih. Kaj naj vam rečem... Ah, bom kar postopek napisal... Sledite vsaki točki posebej .
  • Pomanite si oči
  • Vstanite
  • Ugasnite računalnik
  • Zatrite vsako željo, ki bi hotela seči po gumbu za vklop
  • Obujte se in oblecite
  • Pojdite ven
  • Izbijte si že iz glave, koliko fragov ste nabili zadnjič na tistemu LANu
  • Tudi to si izbijte iz glave, katero frekvenco ste dosegli z vašim Duronom včeraj zvečer
  • O overclockanju grafičnih upam, da niste pomislili
  • Pojdite do najbližjega poštnega urada
  • Kupite čestitko
  • Namenite jo osebi, ki vam največ pomeni
  • Izbijte si že iz glave to overclockanje
  • Odpošljite pismo
  • Pojdite ven ter se odpravite proti domu
  • Ko boste doma, se usedite za računalnik, ter recite: Naredil sem nekaj za Valentinovo
  • Prižgite računalnik ter pustite vaši domišljiji prosto pot... Torej, dobrodošli nazaj overclocki, fragi ter FPSji!
Jaz grem pa nazaj k testiranju. Valentinovo namreč bojkotiram ....

13 komentarjev