»

Antec TrueControl 550 W

Tweak Town - Danes je potreba po vse močnejših napajalnikih vse večja, kajti komponente potrebujejo vse več elektrike. Veliko si lahko preberete v nedavno napisanem morphlingovem testu. Tokrat so na Tweak Town postavili na test Antecov 550 W napajalnik, ki se od ostalih razlikuje po tem, da ima priloženo 5,25" enoto, ki jo vtaknemo v režo, kjer imamo le-te. Ta enota nadzoruje napajalnik. Enoto so priporočili vsem, ki želite močan napajalnik, ki bo obenem zelo kvaliteten. Na testu so mu prisodili celih 9,5 točk od 10 možnih. Več o tem.

13 komentarjev

Need for Speed: Hot Pursuit 2

t - break -

V naslovu omenjena igra sicer ni več najbolj nova, a je še vedno ena izmed najbolj igranih računalniških simulacij vožnje avtomobila. Z uvrščanjem igre med arkade ali simulacije se na tem mestu ne bomo ukvarjali, saj ima o tem vsak svoje mnenje, ki ima največkrat zabetonirane temelje.

No, raje si poglejmo članek, ki so ga spisali na T-Break. V njem so do potankosti preučili omenjeno igro ter se o njej razpisali na kar šestih straneh. V kolikor ste ljubitelj avtomobilskih simulacij oz. želite igro naštudirati do amna, si članek le oglejte.

A ne pričakujte linka za dolvleko. [:)]

10 komentarjev

ATi Catalyst 2.5

ATI - Novi Catalyst gonilniki so zopet tukaj - tokrat verzija 2.5. Gonilniki so namenjeni vsem Radeon karticam od različice 7000 do 9700 Pro. Tokratna izdaja gonilnikov odpravi veliko težav v igrah (predvsem v igri NeedForSpeed: Hot Pursuit 2 za Radeon 8500 in Radeon 9700) in aplikacijah ter pospeši izris grafike do novih rekordov v 3DMarku (če to drži, boste morali preizkusiti sami).

Prav tako ponuja nov drsnik v nadzorni plošči za vertikalno sinhronizacijo z monitorjem ("Wait for vertical sync"), ki je nastavljiv tako v zavihku Direct3D kot v OpenGL. Nova je tudi verzija Hydravision-a: 3.2. Vse to pa si lahko dol-potegnete z ATI-jeve strani, le operacijski sistem in grafično kartico je potrebno izbrati.

11 komentarjev

Optimizacija računala

Tweak Town - Ko računalo kupimo nam popolnoma zadošča, a že po nekaj mesecih uporabe ugotovimo, da računalo ne zmore več poganjati najnovejših igric in vedno bolj zahtevnih grafičnih programov. O tem, kako računalnik pripravite k čimboljšemu delovanju so se razgovorili na Tweak Town-u. Omenili so večini Slo-Techerjev poznano navijanje procesorja ter optimizacijo BIOSa. Poleg tega pa je v članku kar precej govora o optimizaciji operacisjkega sistema in namestitvi gonilnikov. V besedilo je vpleteno kar nekaj zanimivih povezav, ki vam bodo morda zelo koristile. Če vaš računalnik ni to, kar ste mislili, da bo, si članek oglejte.

1 komentar

Tweakanje igric?

Tweak Town - Vsi poznamo zvrhovanje (tweakanje po alienovo [:D]) ter navijanje procesorjev in grafičnih kartic. Ampak igric? No, očitno bo že držalo, saj so na Tweak Town spisali članek o dodatnih možnostih ene izmed trenutno popularnejših igric Need For Speed: Hot Pursuit 2. Na strani bosta lahko našli oblilico načniov spreminjanja ločljivosti, tekstur in še mnogih podrobnosti, ki pripomorejo k kakovosti igre. Klik!

3 komentarji

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja