»

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Athlon XP 3000+: končno procesor, ki prehiti P4 3,06 GHz?

Hardware Analysis - Podjetje AMD je nedavno izdalo njihov najnovejši procesor, temelječ na Barton jedru. Zgrajen je v 0,13 mikronski tehnologiji, ki bo tudi uporabljena v prihajajočih Athlon-64 procesrjih. Deluje pri 333 MHz FSB taktu. Za razliko od tistih procesorjev z Thoroughbred jedrom ima ta Barton tudi povečan drugostopenjski pomnilnik iz 256 na 512 kB.

Na Hardware Analysis so testirali ta procesor. Za primerjavo so mu dodali še Pentium 4 3,06 GHz ter Athlona XP 2700+. Izvedli so nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE/2003, SiSoft Sandra 2003 ter SYSmark 2002. Ugotovili so, da se najnovejši AMDjev procesor zelo približa najhitrejšemu Pentiumu, vendar ga v izvedenih testih ni nikoli prehitel. Verjetno je Pentiumu pomagal tudi Hyper Threading. Test je kratek, a zanimiv, zato...

37 komentarjev

HyperThreading na drugih P4

The inquirer - Intelov paradni konj, P4 3.06 GHZ HT, je trenutno edini, ki podpira HyperThreading. Vsi zagotovo poznate HyperThreading, Intelovo tehnologijo, ki procesorju omogoča t.i. "dvojno delovanje". No, na Theinquirer poročajo, da je nekdo s P4, ki, pozor, ni bil 3.06 GHz, uspel nekako vključiti Hyperthreading. Nihče sicer ne ve, kako naj bi to storil. A že sam razmislek nas pripelje do zaključka, da je to teoretično mogoče. Že sama misel, da bi imel Intel proizvodnjo P4 3.06GHZ in ostalih P4 ločeno, je malo nenavadna. Zakaj ne bi Intel enostavno iznašel načina, kako to onemogočiti in s tem mogoče celo znižati frekvenco pocesorju? Za zdaj se bitka nadaljuje, kdo bo prvi ugotovil, kaj je ključ do uporabe HT na ostalih P4 procesorjih. Klik do celotne zgodbe.

Dodatek by Sergio: Zanesljivost virov novic, ki se znajdejo na The Inquirerju, se velikokrat izkaže za bolj jalovo, tako da članek jemljite z rezervo.

6 komentarjev

Penitum4 na 3.06 GHz

več strani - Na Tom's Hardware so si ogledali novega Intelovega paradnega konja, ki tiktaka s skoraj neverjetnimi 3.06 GHz. Seveda Procesor je že bil, jasno, testiran v vseh običajnih benchmarkih in primerjan z ostalimi P4 procesorji, a vseeno. Črki HT v imenu predstavljata tehnologijo imenovanno HyperThreading, kar pomeni da lahko procesor opravlja dve funkciji obenem (in je tako zaznan kot dva enaka procesorja). Prišli so do zanimivih zaključkov, ugotovili so namreč, da 3.06 GHz HT verzija prekaša celo običajno 3.6 GHz inačico. Klik!

Dodatek: Testa enakega procesorja so spisali tudi na X-Bit Labs ter na [H]ardOCP.

6 komentarjev

Nove modifikacije

več strani - Očitno je poletje čas, ko so modifikatorji najbolj dejavni, saj je časa več kot preveč, idej tudi, modifikacij pa je zadnje čase kot listja in trave. Med njimi seveda najbolj izstopajo tiste najbolj čudaške, kot je na primer tale. Tip, katerega projekt si lahko ogledate na prej omenjeni strani, se je odločil, da celoten računalnik preseli v bakelitni radio 1946 Bush DAC 90, ki se kar lepo poda zraven wide screen televizorja (sanja svinja kukurus [:D]). Tip na tej strani pa je dokazal, da se na prvi pogled neuporabne stvari lahko čisto lepo uporabi za računalniško ohišje. Tip je namreč celoten računalnik spravil v škatlo, v kateri so včasih hranili granate, rezultat njegovega dela pa si lahko ogledate na spodnji sliki.

3 komentarji

Zelo zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Modifikacije so na Slo-techu na žalost postale redka ptica selivka (vsaj v novicah), kar pa pisuni v bodoče hočemo spremeniti, saj na internetu dobesedno mrgoli raznoraznih modifikacij, med katerimi se najdejo tudi pravi oblikovalski biseri. Enega izmed teh biserov si lahko ogledate tukaj. Modifikator se je namreč odločil, da bo svoje ohišje predelal v čisto pravega nosilca sovjetskih simbolov, končni izdelek pa je na ocenjevalce naredil tak vtis, da je celo zmagal na...

0 komentarjev