»

Logitech MX 518

Slo-Tech - Pri Logitechu, znanem izdelovalcu miši in tipkovnic, so izdelali naslednico miške MX 510, ki sliši na ime MX 518. Glede na celotno ime, ki se glasi Logitech® MX™518 Gaming-Grade™ Optical Mouse, je miš namenjena predvsem zagrizenim igračarjem. Od predhodnice se razlikuje po izboljšani ločljivosti, ki sedaj znaša 1600 dpi in 16 bitni podatkovni poti, ter po malenkost spremenjenem izgledu. Oblika ostaja, vsaj na oko, enaka. Logitechova stran

39 komentarjev

Logitech MX1000 pobliže

vir: 3DGPU
3DGPU - Od izida Logitechove najboljše miške MX700 je minilo že skoraj eno leto, zato so se odločili, da nam ponudijo nekaj novega. Na 3DGPU forumu je eden od uporabnikov podrobneje predstavil noviteto od Logitecha -- MX1000. Miška je všečne oblike, ima osem gumbov in sposobna je prikazati tudi stanje baterij. Bistvena razlika, zaradi katere se razlikuje od ostalih optičnih mišk je senzor, ki je sposoben 20-krat hitreje zaznavati podlago pod seboj.

43 komentarjev

MX700 vs. MX500

vir: Ownt
Ownt - Logitech je že pred kar nekaj časa izdal serijo MX mišakov. Proizvedli so 3 modele in sicer MX300, MX500 in MX700. Vsi mišaki so brez kroglice, vendar je le MX 700 brezžičen. Na Ownt so primerjali najboljša predstavnika te serije. Presenetljivo so boljšo oceno dali slabšemu a veliko cenejšemu modelu. Če se vam v kakšnem zaprašenem predalu valja od 10 do 20 tisočakov, o nakupu enega izmed teh dveh mišakov razmislite.

14 komentarjev

Družina MX

Tom's Hardware - Logitech je eden izmed vodilnih proizvajalcev tipkovnic in mišakov, saj njihovi izdelki slovijo kot zelo kakovostni. Tudi MX serija glodalcev ni izjema in prav to so tudi ugotovili tudi na Tom's Hardware. Spisali so precej obsežen članek o vseh treh miškah -- MX 300, MX 500 in seveda prestižu mišakov, MX 700. Kljub dokaj zasoljeni ceni, je brezžična le MX 700, tako da boste zanjo pri nas morali odšteti celo nekaj več kot 18 tisočakov. Če imate dovolj globok žep, o nakupu mišaka MX serije vsekakor premislite.

12 komentarjev

Logitechov mišak MX700

NexusHardware -

Na Nexus Hardware so si ogledali še svežo miško iz Logitecha -- MX700, ki predstavlja vrh njihove ponudbe, saj je tako optična kot brezžična, pa tudi po cenovni plati.

Z njo so bili očitno zelo zadovoljni, saj naj bi bila za 60 odstotkov natančnejša od svojih sorodnic. Oblikovana je ergonomsko, ima pa še nekaj dodatnih gumbov, ki so sicer majhni a vseeno dostopni. Dedek Mraz je sicer že mimo, a če potrebujete novo miško, premislite tudi o tej. [;)] Klik!

2 komentarja

Logitech mišaki™ na pohodu

več strani - Logitech je svetovno priznano podjetje, ki izdeluje tipkovnice in miške. Njihov najnovejši izdelek se imenuje MX700, ogledali pa so si ga na Everything USB. Kot se za tak izdelek spodobi, nima ne repa in ne sledilne kroglice, saj uporablja brezžično-optično tehnologijo. Ima ergonomično obliko in obilico gumbkov, ki vam znajo priti še kako prav. Če pa vam je cena, ki znaša nekaj več kot petnajst tisočakov prevelika, si oglejte mlajšega brata MX700, ki je bil testiran na Tech PC. Da ga boste lažje našli, sliši na ime MX500.

0 komentarjev

Logitech MX 300, MX 500 and MX 700

Dan's DATA - Logitech je začel s prodajo novih verzij optičnih mišk - MX 300 in MX 500, ter brezžične optične miške MX 700. Cene so nekoliko visoke - od 30 dolarjev za MX 300 in kar do 70 njih za MX 700, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, bomo pa še videli. Na Dan's Data so si jih ogledali in jih celo razstavili, tako da če koga zanima, kakšne so te miške tudi v osrčju, si lahko test ogleda tukaj.

5 komentarjev

Nove tipkovnice

Logitech - Logitech je 10. avgusta najavil novo serijo tipkovnic in mišk. Tukaj so dejstva:
  • brezžičnost
  • revolucionarna brezžična optična miška; teče na (skoraj) vseh podlagah (kaj je tukaj novega )
  • ultra tanka tipkovnica
  • tipke za Internet na tipkovnici
Vem, vem. Nič novega. Tudi meni bi se tako zdelo, če ne bi videl fotografij. Vse kar lahko rečem je njam .

2 komentarja

Miška brez kroglice in senzorjev

golem.de - Hm. Kako začeti. Do sedaj poznamo miške, ki imajo kroglice in seveda novejše optične miške. Slaba lastnost krogličnih mišk je ta, da jih moramo stalno čistiti. Pri optični pa to seveda odpade. Slaba lastnost brezžičnih optičnih mišk pa je ta,da se baterije dokaj hitro izrabijo. No. Nov izum Fraunhofer Technologie-Entwicklungsgruppe (TEG) naj bi temu tudi naredil konec. Miška prihodnosti naj bi delovala brez kroglic in brez svetlobnih diod. Namesto tega so miški vgradili samo senzor, ki pomaga pri računanju gibanja in tako izračunava njeno pozicijo (kako to točno deluje ne piše). Tako ni več potrebno, da ima miška stik s podlogo. Ampak v prihodnosti bojo na podlagi tega lahko izdelovali miške, ki jih bomo lahko samo nataknili na prst in se pač udobno usedli ter jo začeli uporabljati.

3 komentarji