»

Okna XP: kako iz njih iztisniti kar največ

Tweak Town - Okna XP so, predvsem na starejših računalnikih, lahko prav nesramno počasna. In če se tudi vam zdi, da traja celo večnost, preden kaj naredite v "XP-jih", si le oglejte članek, ki so ga spisali na Tweak Townu. V njem boste izvedeli, kako kar najbolje nastaviti namizje, okenskega raziskovalca, Internet Explorer, skratka kako kar najbolje 'sfrizirati' okna, da bodo delovala hitreje. Vredno ogleda!

3 komentarji

Windows XP SE: Ne.

The Register - Ovržene so bile govorice, da naj bi bili Windows 'Longhorn' pravzaprav druga izdaja XP različice. Omenjeni naj bi kljub vsemu bil -- kot pričakovano -- neodvisen izdelek.

Brian Valentine, eden vodilnih pri Microsoftovi Windows diviziji pa je poleg tega tudi izjavil, da SE (Second Edition) oken XP ne bo: morebitni dodatki bodo pricurljali le v obliki obližev ter service packov. Klik!

0 komentarjev

Longhorn Server: Ne objokujte me

Slo-Tech - Kot smo že pisali, strežniške družine Windows Longhorn ne bo -- ta okna bodo obstajala le kot različica za delovne postaje. Gostiteljskim računalom pa bo tako po prihajajočih .Net strežnikih na voljo 'šele' naslednja verzija pod kodnim imenom Blackcomb. Ker pa je na videz mogoče oceniti, da se vračamo nazaj h koreninam (beri: ločeni strežniški in uporabniški sistemi), je majhna analiza na mestu.

Pred časom se je veliko govorilo o združevanju sistemov za domačo uporabo ter strežniško rabo. Tako smo dobili Windows 2000, prvi tovrstni dokaj uspešen poskus, nato pa Windows XP. Tukaj pa nastopi zmeda: pri prvoomenjenih se je celotna serija (4 oz 5) sistemov imenovala "Windows 2000", pri zadnjem pa jih nomenklatura deli na "XP" ter ".Net Server", kar spominja na čase 9x ter NT.

Težavo s(m)o ustvarili z govorjenjem, da se združujeta sistema za domačo in strežniško rabo. Pravzaprav -- kot vidimo sedaj -- bi bilo veliko primerneje omenjati združevanje sistemov za domačo ter produkcijsko...

7 komentarjev

Spet nova Okna

The Register - Zadnje čase se velikan iz Redmonda zelo trudi, da bi prišel na prve strani IT medijev. Kot kaže nekaj zadnjih dni na vseh večjih straneh, mu to uspeva.

Včeraj sem vam že posredoval nekaj podatkov, ki se nanašajo na Windows Longhorn, danes pa sem naletel še na nekaj zanimivosti. Tako Microsoft ne namerava izdati strežniške izdaje Longhorna. Kot pravijo, bo Windows.Net Server, ki bo na voljo enkrat naslednje leto, za vse uporabnike zadostna, tako da ne bilo smiselno izdajati še strežniškega Longhorna.

Kdaj in kako lahko pričakujemo prihajajoče izdelke, in kaj nam Microsoft priporoča (razen tega, da naj mu damo svoj denar), pa poglejte tukaj.

Jaz pa napovedujem izpad novic z moje strani za nekaj dni..

3 komentarji

Kaj se dogaja z Longhornom?

The inquirer - Microsoft vedno poskrbi za svojo medijsko promocijo, pa naj je ta pozitivna ali pa negativna. Sicer pa to tako ali tako že veste, drugače pa dobite tudi pri nas z novicami dober odmerek tega.

Zgodba medijske pozornosti se ta teden nadaljuje z novo izdajo Windowsov s kodnim imenom Longhorn. O tem je bilo sicer že veliko besed napisanih, pojavile so te tudi prve "slike", sedaj pa so na Inquererju naredili krajšo analizo dogodkov. Kaj pomeni ubitje strežniške izdaje, kaj lahko najdete na MS Betas ali kaj naj bi Bill povedal na Comdexu, pa najdete tukaj.

3 komentarji

Longhorn?

Warp2Search - Včeraj smo poročali o screenshotih serverske izdaje Windows XP, imenovane Windows .NET 2003. Danes pa so se na spletu pojavili celo screenshoti naslednika Windows XP, ki se zaenkrat kodno imenuje Windows Longhorn. Šlo naj bi sicer za alpha različico, kar pomeni da se bo konča verzija verjetno zelo razlikovala od nje.

Ponovno se postavlja vprašanje, ali slike niso nemara samo ponaredki spletne strani, ki si želi svojih pet minut slave, ali pa gre za resnične posnetke. Presodite sami!

16 komentarjev

Microsoftove cvetke

The inquirer - "Linux je grožnja, ki jo moramo uničiti", "640 KB je za vsakega dosti" ter "Naša Okna XP so nevdirljiva". Zadnja izjava je bila izrečena s strani Microsoftovca Brada Smitha, ki je rekel tudi, da še ni našel inačice Oken XP, iz katere naj bi hekerji odstranili nalinijsko registracijo. Ne vem, ali so samo tako butasti, ali pa le zelo prekleto slepi. V Aziji se jih namreč dobi za ceno malo dražje kavice. Klik!

0 komentarjev