»

Predelajte si čipovje

Tom's Hardware - Podjetje Intel je pred kratkim izdalo svoje novo čipovje za Canterwood procesorje, ki so pravzaprav Penitumi 4 z 800 MHz-FSB vodilom. Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek, ki pouči, kako lahko iz malo starejšega Granite Bay čipovja napravimo čipovje za novega Canterwooda. Rezultati kažejo na to, da Granite Bay nabor deluje čisto normalno z novimi Canterwoodi. V nekaj testih so bili rezultati enake, kar kaže na to, da je lahko staro vezje skoraj identično novemu. Več o tem

0 komentarjev

Test "granitnih" plošč

Vse barve mavrice

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Granite bay oziroma E7205 je najnovejše čipovje, ki ga je izdelalo podjetje Intel. Na njih vam bodo lahko tiktakali le Pentium 4 procesorji, kar je že samo po sebi samoumevno. Če bi ga primerjali z nForce ll, bi našli mnogo skupnih lastnosti, kot sta dvokanalni DDR pomnilnik in pa SATA, katerega najdemo tudi na KT400 ploščah. V test je bilo vključenih kar 7 plošč različnih proizvajalcev. Posebnih odstopanj med njimi ni bilo, le malo boljša od konkurence pa je bila Gigabaytova GA-8INXP, katere zmaga ni bila čisto zaslužena, saj jo je dobila tudi na račun dveh IDE krmnilnikov, katerih večina uporabnikov ne potrebuje.

3 komentarji

nForceII vrača udarec

Hexus - Da ne bodo vse novice slonele le na Granite Bay ploščah, se je danes na spletni strani Hexus.NET pojavil nov test plošče z nForce II čipovjem. Tokrat ima zasluge za proizvodnjo plošče podjetje ABIT. Tako kot vse Granite Bay plošče, tudi ta podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Če iščete najnovejše čipovje z "najhitrejšim" pomnilnikom ter se vam nakup Intelovega procesorja še vedno zdi pod častjo, si le hitro preberite test.

18 komentarjev

Ah, ta Granite Bay

Hexus - To poznano čipovje je testirano že skoraj na vsaki hardware strani. Da ne bi izstopali iz množice, so tudi na Hexus stestirali matično ploščo temelječo na omenjenem čipovju, tokrat podjetja DFI. O specifikacijah teh plošč je bilo že skoraj preveč povedanega, zato raje ne bi izgubljal besed. Skoraj edini stvari, ki ločita to ploščo od ostalih je ta, da ne podpira Firewirea, podpira pa - vedno bolj udomačeno - Serial ATA tehnologijo, ki uporablja tanko kablovje, ki pride prav predvsem navijačem ter ostalim, ki potrebujejo dobro prevetrenost ohišja. Klik!

0 komentarjev

Ponovno Granite Bay

Tom's Hardware - Kot vse kaže, je novo čipovje zelo popularno, saj plošče temelječe na njem prihajajo kot po tekočem traku. Še več pa je njihovih testov. Tokrat so si na Tom's Hardware pobliže pogledali to novo čipovje, ga primerjali s konkurentom nForce 2 in seveda stestirali štiri Granite Bay osnovne plošče podjetij Tyan, Gigabayte ter Asus, ki so tokrat osrednja tema. Posebnost teh plošč je sevda dvokanalni pomninik oz. DDR-II, ki na papirju kaže izjemne rezultate. Klik!

1 komentar

Granite Bay

t - break - Granite Bay čipovje je očitno zelo popularno, saj se testi plošč na omenjenem čipovju kar vrstijo. Tokrat so se testa lotili na T-Break, kjer so testirali asusko. Plošča nosi ime P4G8X Deluxe in podpira Penitum4 procesorje. Seveda je podpora dvokanalnemu DDR pomnilniku, SATA ter AGP 3.0 že standard. Plošča je na testu dosegla kar 92 odstotkov in si zaslužila naziv Editor's choice award. Če vas mika, da bi se bolj spoznali s to ploščo, Klik!

1 komentar

SiS predstavil novo čipovje

X-Bit Labs - Da, da, dvokanalni DDR pomnilnik trka na vrata. Danes je SiS predstavil svoje novo čipovje, SIS655 imenovano, ki podpira Penitum4 procesorje, dvokanalni DDR pomnilnik ter HyperThreading tehnologijo. SiS trdi, da to čipovje dosega najvišje pomnilniške prenose, do 5.2GB/s, kar naj bi bilo več celo od Intelovega Granite Bay čipovja. Čipovje bo podpiralo še AG3.0, USB2.0 ter ATA133 tehnologije. O ceni ter dobavljivosti še ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

Gigabyte GA-8INXP ter MSIjeva konkurenca

Hardware Zone - To je Gigabytova nova plošča s podporo dvokanalnemu RAMu, o kateri smo poročali že včeraj. Danes so si jo ogledali na Hardware Zone. Plošča podpira le Pentium4 procesorje, ki premorejo HyperThreading tehnologijo in tiktakajo na frekvenci višji od 3.06GHz. Seveda ima plošča podporo AGP 3.0 načinu, USB 2.0, Serial ATA ter ostalim dobrotam, ki smo jih že navajeni. Plošča je lepe modre barve, na kateri je posajen fluorescenten AGP slot. Klik!

Dodatek (19:57): Konkurenčno ploščo, zgrajeno na enakem čipovju, MSIjevo GNB Max (Granite Bay) pa so si ogledali na T-Break. O tem, katera plošča izgleda lepše ni dvoma, katera pa je bolj uporabna, se bo moral odločiti vsak sam, klik!

0 komentarjev

Penitum4 z dvokanalnim DDR

Tweak Town - Da, časi dvokanalnega DDR pomnilnika niso več tako zelo oddaljeni. Prav nasprotno. Dvokanalni DDR trka na vrata. Dobesedno. Danes so si namreč na TweakTown ogledali kako se obnese Penitum4 s to vrsto pomnilnika. Uporabili so novo Intelovo čipovje, kodno poimenovano Granite Bay, uradno pa E7205. Tokrat so ga posadili na Gigabytovo 8INXP osnovno ploščo. In kaj so ugotovili? Na papirju izgleda dvokanalni DDR fantastično, zagotovo pa lahko rečemo, da je z RDRAMom resnično konec. Slava mu!

6 komentarjev

Dvoboj MX-ov

t - break - Mirno lahko rečemo, da je GeForce 4 MX440 zgrešena serija grafičnih kartic. Nvidia to zanika ter se na vse kriplje trudi dokazati nasprotno, kar so poskusili tudi z izdajo MX440 primerkov za AGP osemkratne hitrosti. Kako se ti novi MX-i obnesejo, so pogledali na T-Break, kjer so pod drobnogled vzeli MX440 podjetij MSI ter Gainward. Klik!

5 komentarjev