»

Novi ADSL paketi za fizične osebe!

SiOL - Očitno je, da se Slovenija tudi na področju internetnih storitev vse bolj približuje najrazvitejšim državam Zahoda. Tokrat je za prijetno presenečneje poskrbel SiOL, ki je uvedel še nekaj dodatnih ADSL paketov za fizične osebe in po znižani ceni za študente, ki so bili dozdaj dostopni le pravnim. To sta Komfortni Plus (2048/768) in Prestižni Plus (4096/768) ADSL paket. Paketa bodo pričeli tržiti s prvim majem. Cene in podrobnosti si preberite v neuradnem spročilu za javnost.

23 komentarjev

Osem megabitov na sekundo!

SiOL -

SiOL bo s 1. februarjem ponudil novi ADSL paket, imenovan "polni paket". Dirkač™ s hitrosjo 8192/768 kbps (download/upload) naj bi bil trenutno na voljo le pravnim osebam, takisto pa bosta le pravnim osebam na voljo nova paketa, Komfortni plus in Prestižni plus, ki bosta prinesla povečan upload. Ciljni populaciji primerne so tudi cene. Komfortni plus paket velja 18 tisočakov in pol, prestižni plus stane okroglih 23 tisočakov, medtem ko vas bo polni paket stal 31.000 SIT (mesečno, kakopak). Cene ostalih paketov ostajajo nespremenjene. ADSL stran ter uradna novica!

Na novico nas je opozoril tudi forumaš StratOS.

23 komentarjev

Nov SiOL ADSL paket

SiOL - SiOL nas zadnje čase pogosto preseneča z novimi ADSL paketi. Tokrat so dodali nov, Prestižni paket, povečali pasovne širine obstoječim ter uvedli nove, nižje cene za študente in dijake:

Ime paketa Pasovna širina (kbps) Fizična oseba (SIT) Pravna oseba (SIT) Dijak/študent (SIT)
Standardni 1.024/256 8.060 12.700 5.900
Komfortni 2.048/384 9.900 15.600 7.740
Prestižni 4.096/512 13.580 21.400 11.420

Vsekakor je uvedba nižjih cen za študente in dijake lepa gesta, saj smo tako končno prišli do razumnih cen in ustrezne kakovosti dostopa do interneta. Če mi ne verjamete, klik!

33 komentarjev

Telekom obljublja do 6 megabitov

Finance - Po zagotovilih direktorja Telekoma Slovenije, Petra Graška, bo hčerinska družba SiOL ponudila nove naročniške pakete za uporabnike ADSL omrežja.

Na svoj račun naj bi hitrega interneta željni uporabniki prišli že konec letošnjega leta, ko bo mogoče naročiti paket s hitrostjo do 4 megabite na sekundo, hkrati pa pri Telekomu zagotavljajo, da omenjen paket ne bo za 100% dražji od obstoječega (to je 2 megabita na sekundo za slabih 10 tisočakov mesečno). Še več bo Telekom ponujal v drugi polovici naslednjega leta, ko kani pipice tistim, najbolj premožnim odpreti tudi do 6 megabitov na sekundo.

Niso pa pozabili celo na študente. Njim se obeta nov študentski naročniski paket, kjer bodo za dobrih 5 tisočakov mesečno deskali s hitrostjo 1 megabita (ter 256 kbit uploada). Napovedujejo še druge nove, t. i. atraktivne pakete, o katerih še niso želeli govoriti. Še letos.

Zadeva s strani SiOLa sicer še ni uradna, a besed glavnega direktorja in lastnika SiOLa ne gre jemati zlahka. Bomo videli!...

30 komentarjev

KyLix z nižjo ceno

Borland - Borland je končno prišel k pameti, bomo rekli uporabniki Linuxa. To pa zato, ker je znižal cene paketov KyLix in končno bo paket bolj ali manj dostopen vsakemu programiranja željnemu Linuxašu. Ceno je spustil iz neverjetnih 999$ na še bolj neverjetnih 199$, jaz osebno tega nisem mogel verjeti, dokler nisem prijadral sem.

4 komentarji