»

Pričenja se sklepni del Nasinega tekmovanja v 3D-tiskanju bivališč

Slo-Tech - Med prvim in četrtim majem se bosta v Illinoisu dve ekipi inženirjev pomerili v postavljanju 3D-tiskanega habitata iz peska in recikliranih odpadkov. Gre za dvoboj končnih finalistov štiriletnega Nasinega tekmovanja, ki naj bi dalo nekatere odgovore na vprašanje, kako bodo videti prve človeške naselbine na Marsu.

Kolonije na Marsu so velika želja tako raziskovalcev kot politikov in nekaterih milijarderjev, toda hkrati gre za bržkone največji inženirski izziv v človeški zgodovini. Oskrbovalne ladje s potrebščinami bodo z Zemlje potrebovale več mesecev, da dosežejo rdeči planet, zato bodo morale biti naselbine kar se da samozadostne - tudi pri sami gradnji objektov. To je smisel Nasinega obsežnega tekmovanja 3D-Printed Habitat Challenge,...

17 komentarjev

NEST.2007 se odvija

Polna dvorana

Slo-Tech - Po napornih pripravah čez teden se je včeraj odprl sedmi tradicionalni Slo-Tech lanparty, ki ga že nekaj časa poznamo pod imenom NEST. Prvi dan je potekal malce bolj mirno, uporabniki so kapljali v dvorano in se adaptirali na poletno klimo, odvilo se je nekaj predavanj in odigrala kakšna igra, zaspali pa smo ob projekciji filmov.

Danes se zadeve valijo naprej s polno paro. Prijazne tete kuharice so nas nahranile z zajtrkom in kosilom, tudi najbolj zaspani so že vstali, se prikazali izpod tušev in se lotili poslušanja predavanj ter tekmovanj v različnih igrah. Seveda ne manjka ostalih postranskih dejavnosti (delavnice, tekmovanja v hekanju in modificiranju ohišij, vožnja simulatorja formule 1, itd.). Manj aktivni geeki...

47 komentarjev

NEST.2007, prve informacije

Slo-Tech - Torej, NEST.2007 seveda bo. Lokacije vam zaenkrat še ne moremo izdati, vendar bo objavljena najkasneje v sredo. Obe lokaciji, ki sta na voljo, imata urejeno prezračevanje.

Letos več poudarka namenjamo predavanjem, kar boste lahko videli v nekaj dneh. Prijave bodo na voljo 1.7. ob 23:59:59. Do takrat bo znano vse.

Poleg standardnih tekmovanj v računalniških igrah (predlogi za dodatna tekmovanja ali ukinitev kakšnega objavljenega na team@slo-tech.com), letos ponovno organiziramo tekmovanje v modificiranju ohišij, sestavljanju računalnikov ter njihovem navijanju.

Organizirali bomo tudi CTF tekmovanje iz poznavanja računalniških sistemov, kjer si dve ekipi izbereta operacijski sistem in ga potem v omejenem časovnem obdobju zaščitita pred vdori ter potem skrbita, da sistem določeno časovno obdobje zanesljivo deluje -- ter poskusita onesposobiti sistem nasprotne ekipe. Podrobnosti sledijo.

Trenutni osnutek podatkov o dogodku je na voljo na naslovu:

148 komentarjev

Miza + Računalnik + Star Wars = TIE Fighter

Extremetech - Na ExtremeTechu je bilo ta teden razpisano tekmovanje v modificiranju ohišij na temo znanstvene fantastike. Zmagal je David Barry, ki je izdelal dober meter visok model vesoljskega plovila TIE Fighter, dobro znanega vsem ljubiteljem Lucasove filmske serije Vojna zvezd. V model je vgradil komponente svojega računalnika, obenem pa mu služi tudi kot delovna miza. Projekt je stal približno 300 dolarjev, za nagrado pa je avtor prejel 120 brezplačnih snemanj glasbenih datotek s strani eMusic.com ter mesto v žrebanju za glavno nagrado - osebni računalnik.

22 komentarjev

Fantomska nadloga

New Scientist -

Pojavila se je nova teorija o koncu vesolja. Ta pravi, da bi se to lahko zgodilo že v naslednjih 22 milijardah let. "Krivec" naj bi bila t.i. repulzivna sila, ki sedaj trga narazen galaktične clusterje in naj bi sčasoma delovala na čedalje manjših razdaljah in nazadnje raztrgala tudi atome. To bi se zgodilo v zadnjem delčku sekunde. Odgovornost za to nosi t.i. negativna energija.

Tako konec to pravzaprav sploh ne bi bil, temveč "zmaga" negativne energije, kar pa ni nujno slabo, saj "negativna" nima nujno negativnega pomena. [:D] Udeležite se lahko nastajajoče debate v našem forumu, ali pa le preberete izvirno novico.

6 komentarjev

Profesionalne modifikacije

CaseEtc - Glede na hitro približujoče se Slo-Techovo tekmovanje v modificiranju ohišij, je mrzlica zajela tudi naš Forum in irc kanal. Vsi se pogovarjajo kako in kaj bodo modificirali. No, če vas zanima kako to delajo izkušeni moderji, se kar podajte sem. Na CaseETC strani so se psravili nad LiteOn FS020 ohišje (ki že samo po sei predstavlja mokre sanje vsakega overclockerja) ter ga opremili z vsemi možnimi pogruntavščinami. Berite in se učite!

0 komentarjev

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Nekateri verjetno že veste za kaj gre, drugi pa boste izvedeli sedaj. Torej, pripravlja se Slo-Techova prireditev z imenom "Slo-Tech Portorož 2001". Večino časa bo zavzemalo prvo slovensko tekmovanju v modificiranju ohišij, ki ga seveda ne smete zamuditi. Ker se bo zadeva začela komaj nekje konec februarja imate sedaj še dovoj časa, da se spravite nad svoje ubogo ohišje ter ga spremenite v občudovanja vredno beštijico. No, po tekmovanju se bodo vsi udeleženci pomerili v igranju najljubših mrežnih iger pozno v noč, tako da je zaželjeno, da s seboj prinesete mrežne kartice. Seveda bo tudi veliko obstranskih dejavnosti, kot recimo tekmovanje v pitju, pljuvanju v daljavo in hranjenju hrčkov. Če vam to ni dovolj vas še obveščamo, da bo na prireditvi večina članov Slo-Tech Teama, tako da boste končno lahko dobili toliko željene avtograme .
Šalo na stran, Primož je v kratkem obljubil prijavno skripto, tako da se bodo začele prijave. Medtem lahko o vsej stvari predebatirate tudi v Forumu....

2 komentarja

Tekmovanje v modificiranju ohišij

Overclockers.com.au - Na Overclockers.com.au so objavili zanimivo poročilo z njihovega lokalnega tekmovanja v modificiranju ohišij. Seveda so vso zadevo temeljito poslikali in pokomentirali, stvaritve nekaterih udeležencev pa so res vredne ogleda. Meni je seveda še najbolj všeč ohišje organizatorja, ki ni nič drugega kot predelan Black Cube, ampak ok... Kakorkoli, oglejte si zadevo če je v vsa vsaj malo moderja.

Tukaj bi rad izkoristil priložnost, da prvič javno najavim podobno Slo-Techovo tekmovanje. Yup, prav ste slišali, kaj kmalu bomo tudi Slo-Techovci imeli svoje čisto pravo tekmovanju v modificiranju ohišij, stvar pa se bo dogajala nekje konec februarja v Portorožu. To sedaj je le majhna omemba, saj se bo o vsej stvari še veliko govorilo, toda radi bi povabili vse, da se udeležite (če ne kot tekmovalci pa vsaj kot opazovalci). Seveda bo po tekmovanju en megastičen LAN party in čaga, toda to je že druga zgodba... Za več informacij pa se kar podajte v Forum....

1 komentar