»

MSI GNB Max

NexusHardware - Zadnje čase nas podjetje MSI kar preseneča z svojimi produkti. Tokrat so si na NexusHardware ogledali njihovo ploščo GNB Max, ki je zgrajena na Intel Granite Bay čipovju, ter podpira DDR 266 module, ki pa delujejo v paru. V reže lahko vtaknemo največ 4 module do max. 4 GB, ima AGP 8X priključek ter 5 PCI rež, 6 USB 2 priključkov ter 2 firewire. Seveda so pri MSI-ju vanjo vgradili tudi gigabitno mrežno kartico.

Na matično ploščo lahko vtaknete P4 in Celeron procesorje, ki imajo 400/533 MHz FSB. V biosu pa je omogočeno, da ga lahko navijete na maksimalno 200 MHz FSB. Plata je sicer hitrejša od nekaj ostalih z intelovim naborom, a so bili pri testu nad njo...

0 komentarjev

Gigabyte GA-8INXP

t - break - Še bolj popularni kot testi Radeonov, pa so očitno testi Granite Bay matičnih plošč. Tokratnega so ustvarili na T-Break. Plošča, ki so si jo ogledali, je bila narejena v tovarni podjetja Gigabyte in nosi ime 8INXP. Glavne prednosti so dvokanalni DDR-II pomnilnik, SATA Ter ostale dobrote, ki spadajo k taki matični plošči. Plošča je v nasprotju z ostalimi prav pestrih barv, saj zajema vse od oranžne do modre. Klik!

1 komentar

Ponovno Granite Bay

Tom's Hardware - Kot vse kaže, je novo čipovje zelo popularno, saj plošče temelječe na njem prihajajo kot po tekočem traku. Še več pa je njihovih testov. Tokrat so si na Tom's Hardware pobliže pogledali to novo čipovje, ga primerjali s konkurentom nForce 2 in seveda stestirali štiri Granite Bay osnovne plošče podjetij Tyan, Gigabayte ter Asus, ki so tokrat osrednja tema. Posebnost teh plošč je sevda dvokanalni pomninik oz. DDR-II, ki na papirju kaže izjemne rezultate. Klik!

1 komentar

Granite Bay

t - break - Granite Bay čipovje je očitno zelo popularno, saj se testi plošč na omenjenem čipovju kar vrstijo. Tokrat so se testa lotili na T-Break, kjer so testirali asusko. Plošča nosi ime P4G8X Deluxe in podpira Penitum4 procesorje. Seveda je podpora dvokanalnemu DDR pomnilniku, SATA ter AGP 3.0 že standard. Plošča je na testu dosegla kar 92 odstotkov in si zaslužila naziv Editor's choice award. Če vas mika, da bi se bolj spoznali s to ploščo, Klik!

1 komentar

Gigabyte GA-8INXP ter MSIjeva konkurenca

Hardware Zone - To je Gigabytova nova plošča s podporo dvokanalnemu RAMu, o kateri smo poročali že včeraj. Danes so si jo ogledali na Hardware Zone. Plošča podpira le Pentium4 procesorje, ki premorejo HyperThreading tehnologijo in tiktakajo na frekvenci višji od 3.06GHz. Seveda ima plošča podporo AGP 3.0 načinu, USB 2.0, Serial ATA ter ostalim dobrotam, ki smo jih že navajeni. Plošča je lepe modre barve, na kateri je posajen fluorescenten AGP slot. Klik!

Dodatek (19:57): Konkurenčno ploščo, zgrajeno na enakem čipovju, MSIjevo GNB Max (Granite Bay) pa so si ogledali na T-Break. O tem, katera plošča izgleda lepše ni dvoma, katera pa je bolj uporabna, se bo moral odločiti vsak sam, klik!

0 komentarjev

Penitum4 z dvokanalnim DDR

Tweak Town - Da, časi dvokanalnega DDR pomnilnika niso več tako zelo oddaljeni. Prav nasprotno. Dvokanalni DDR trka na vrata. Dobesedno. Danes so si namreč na TweakTown ogledali kako se obnese Penitum4 s to vrsto pomnilnika. Uporabili so novo Intelovo čipovje, kodno poimenovano Granite Bay, uradno pa E7205. Tokrat so ga posadili na Gigabytovo 8INXP osnovno ploščo. In kaj so ugotovili? Na papirju izgleda dvokanalni DDR fantastično, zagotovo pa lahko rečemo, da je z RDRAMom resnično konec. Slava mu!

6 komentarjev

Soyo-KT400 DRAGON Ultra

Technoyard - Vas zanima, kakšno matično ploščo vam lahko ponudi podjetje Soyo, če imate Athlona ter 165 dolarjev odveč? Njihov odgovor se imenuje Soyo-KT400 DRAGON Ultra Platinum Edition. Gre za osnovno ploščo na KT400 čipovju, namenjeno vsem SocketA procesorjem, ki so jo preizkusili na Techno Yard. Plošča ni nič posebnga za današnje čase, ima sicer razne dodatke, kot so USB 2.0, Serial ATA in druge, ki pa že počasi preraščajo v osnovno opremo vseh boljših plošč dandanes. Klik!

USB 2.0 konektor na plošči

0 komentarjev