»

Nova Okna že konec naslednjega leta?

Slowwwenia - Po mnenju analitikov naj bi že konec naslednjega leta ali v začetku leta 2005 Microsoft na trg poslal nov operacijski sistem s kodnim imenom Longhorn. Na spletu se je namreč pojavila preizkusna verzija Oken, imenovana Milestone 5. MaliMehki™ nas je že presenetil s svojo zadnjo serversko različico Windows Server 2003, vse pa kaže, da ni presenetil le tistih, ki sisteme uporabljajo za strežniške dejavnosti, pač pa bo poskrbel tudi za nas - namizne uporabnike računalnikov. Preizkusna različica Longhorna - MS Longhorn M6 imenovana - naj bi med ljudstvo prišla oktobra. Več poiščite tu.

10 komentarjev

Windows XP SE: Ne.

The Register - Ovržene so bile govorice, da naj bi bili Windows 'Longhorn' pravzaprav druga izdaja XP različice. Omenjeni naj bi kljub vsemu bil -- kot pričakovano -- neodvisen izdelek.

Brian Valentine, eden vodilnih pri Microsoftovi Windows diviziji pa je poleg tega tudi izjavil, da SE (Second Edition) oken XP ne bo: morebitni dodatki bodo pricurljali le v obliki obližev ter service packov. Klik!

0 komentarjev

Kaj se dogaja z Longhornom?

The inquirer - Microsoft vedno poskrbi za svojo medijsko promocijo, pa naj je ta pozitivna ali pa negativna. Sicer pa to tako ali tako že veste, drugače pa dobite tudi pri nas z novicami dober odmerek tega.

Zgodba medijske pozornosti se ta teden nadaljuje z novo izdajo Windowsov s kodnim imenom Longhorn. O tem je bilo sicer že veliko besed napisanih, pojavile so te tudi prve "slike", sedaj pa so na Inquererju naredili krajšo analizo dogodkov. Kaj pomeni ubitje strežniške izdaje, kaj lahko najdete na MS Betas ali kaj naj bi Bill povedal na Comdexu, pa najdete tukaj.

3 komentarji

Office 11 samo za Microsoftove izbrance

več strani - Velikan iz Redmonda nas spet preseneča. Kot ponavadi ne pozitivno, saj bo to svojo potezo verjetno povzročil sive lase predvsem poslovnim uporabnikom. Za kaj torej gre?

Kot poročajo tukaj in tukaj, se je Microsoft, ki je pred dobrim tednom poslal beta testerjem Office 11 (naslednika Office XP), odločil, da požene voz operacijskih sistemov naprej, in da bodo lahko uporabniki namestili nov pisarniški paket samo na računalnike z Windowsi 2000 s servisnim paketom SP3 in pa na Okna XP. Sicer je namera lahko tudi dobronamerna, vendar pa tržni analitiki ugotavljajo, da bo to povzročilo predvsem jezo pri večjih uporabnikih, ki bodo plačevali še večje licenčnine. Ali pa, kot napovejuje drugi, uporabili alternative, kot je npr. OpenOffice.

Sicer pa to ni prva takšna Microsoftova poteza, saj je že dolgo znano, da Offica XP uporabniki niso mogli namestiti na Okna 95.

Hvala pa PicNiKu, ki nas je opozoril na novico.

Kaže, da je voz napredka hiter. Microsoft mora paziti, da ne bo sam padel z...

4 komentarji

Office 11 Beta 1 je tu

The inquirer - Microsoft je danes predstavil prvo uradno beta različico svoje nove inačice pisarniškega paketa Office, ki tokrat nosi že številko 11. Končna verzija naj bi se pojavila enkrat v sredini prihodnjega leta. Največja novost, ki jo Microsoft tudi promovira, je vsekakor izboljšana uporaba ter podprtost XML, za vse dodatne informacije ter novosti, pa skočite na to stran!

4 komentarji

Windows XP - SP1

Microsoft - Microsoft je SP1 Final - Build 1106 popravek za XPje izdal nekaj dni prej, kot se je nazadnje govorilo. Ako si lastite najnovejši MS sistem, potemtakem je download obvezen. Če imate naloženo piratsko kopijo originala, se pripravite na težave, saj lahko pride do zapletov pri namestitvi kasnejših updatov ali celo do problemov pri sami instalaciji. Ni pa nič kritičnega. V končni fazi dobite bolj stabilen in izboljšan sistem [:D]

Direktna povezava.

6 komentarjev

VIA kazala tudi Mathewa

VIA Hardware - Intel je Timna projekt opustil nekaj časa nazaj, medtem ko VIA še vedno vztraja s svojim Mathewom. Ideja je zelo podobna, torej računalnik v malem, ki bi bil namenjen vgradnji v prenosne računalnika in terminale. Glavna lastnost je integrirani procesor, delujoč pri 600MHz. Prednosti takega računalnika so cenenost, majhna poraba energije in podobne za nas precej nepomembne zadeve [;)]. Več informacij o VIAi na Comdexu pa najdete tukaj.

0 komentarjev