»

Novi Fujitsovi diski

X-Bit Labs - Fujitsu Limited je včeraj predstavil svoje nove trde diske, katerih plošče se vrtijo z 10.000 ali celo s 15.000 rpm, namenjene uporabi v strežnikih. Počasnejši diski serije MAT bodo na voljo v kapacitetah 73, 147 in 300 GB, hitrejša serija MAU pa kot 36, 73 in 147 GB inačice. Obojni diski bodo na voljo kot verzije z Ultra320 SCSI ali s Fibre Channel (FC2) priključnim standardom. MAT serija bo na voljo aprila, MAU pa še dva meseca kasneje. O cenah ni podatkov. Več o tem.

5 komentarjev

Maxtor Atlas 10K IV 147GB Ultra 320 SCSI

Hardware Extreme - Danes je izbira pravega trdega diska zelo težko opravilo, saj vsi uporabniki gledamo na to, da ne bomo dobili mačka v žaklju. V naslovu omenjeni Maxtorjev trdi disk uvrščamo med tiste s SCSI vodilom. S tako hitrimi diski se lahko kosajo le Serial ATA produkti. Vrti se s 10000 obrati v minuti ter obsega kar 147 GB. Po testih sodeč je to še vedno eden najhitrejših diskov, a za ovratnik mu že diha Serial ATA. Več o tem.

0 komentarjev

SCSI trdi disk

X-Bit Labs - Velika večina vas verjetno uporablja trde diske, ki delujejo na ATA standardu, a nekateri premožnejši si lahko privoščijo tudi SCSI trde diske. Njihova prednost je večja hitrost vretnja in prenosa podatkov. Na X Bit Lab's so tokrat stestirali Seagateov disk serije Cheetah, ki ima, prav tako kot najboljši WDji, 8 MB predpomnilnika. V primerjavi s svojimi bratci in sestricami iz iste družine, se je Cheetah 10K.6 odrezal najbolje. Klik!

0 komentarjev

Iwill P4HT-S

t - break - Na T-Break se je danes pojavil nov test. Tokrat so testirali, da, uganili ste, ponovno matično ploščo. Ogledali so si zapeljivo rdečo Iwill P4HT-S plošo, ki temelji na i845PE čipovju. Plošča ima 5 PCI ter AGP režo, RAID, zvočno kartico ter ostale drobnarije, ki spadajo zraven. Če niste zadovoljni s trenutno matično ploščo, klik!

2 komentarja

Fujitsu MAM3184MP

Tom's Hardware - Pri Tomu so na test dobili nov disk podjetja Fujitsu, model MAM3184MP. Disk je velikosti 18 GB, pohvali pa se lahko s SCSI vmesnikom Ultra160 ter kar 15.000 rpm. Kljub hitremu "vrtenju" pa disk ni glasnejši od ostalih diskov, katerih hitrost vrtenja se giba okoli 10.000. In kakšno je njihovo mnenje? Nad njim so zelo navdušeni. Cena naj bi se za različico z 18 GB gibala okoli $340, za 36 GB pa nekje $500. Je vreden toliko zelencev? Preberite si test. Klik!

2 komentarja

Recikliranje računalnikov ???

več strani - Japonsko podjetje Fujitsu bo v sodelovanju z nemškim podjetjem Siemens AG v Evropi in v Severni Ameriki začelo z recikliranjem osebnih računalnikov. Fujitsu želi s tem pozvati lastnike starejših računalnikov, da jih zamenjajo z novejšimi na ''okolju prijazen način''. Čeprav ne vem, zakaj bi svojega starega recikliral, če ga lahko ''malo'' navijem ali pa naredim burn-proof test s procom...

3 komentarji