»

Možakar napisal gonilnike za kup kamer

The inquirer - Tako kot povsod drugje so tudi v IT branži določeni ljudje zaradi svojih dosežkov znani, drugi pa kljub zavidljivim podvigom ostanejo skriti nekje tam zadaj. Eden od slednjih je nedavno doživel svojih 5 minut slave, na Inquirerju so namreč objavili kratek intervju šestdesetletnega francoskega zdravnika Michela Xhaarda. Morda mislite, da mu je uspelo kakšno medicinsko odkritje, pa ni ravno tako, saj se Michel v prostem času ukvarja s programiranjem, natančneje z izdelavo gonilnikov za spletne kamere USB v Linuxu. Doslej je popolnoma samostojno in prostovoljno do delovanja v odprtokodnem OS-u pripravil že 352 izdelkov, predvsem cenejših izvedenk, ki ne uživajo podpore proizvajalca.

Izvorni intervju.

10 komentarjev

Igre in fizika

Shacknews - Tukaj najdete kratek intervju z Ronaldom Vuilleminom iz majhnega švicarskega podjetja Novodex. The NovodeX Physics SDK se imenuje njihov fizikalni pogon, ki ga bo podjetje Epic vgradilo v njihov naslednji grafični pogon UnrealEngine3 (čeljust spuščajoči letošnji GDC demo UE3 najdete tu). Nasledil bo fizikalni pogon Karma, ki je lovil jabolke z dreves v prejšnih verzijah UnrealEngina. Dolpoteg demo-različice pogona snemite tukaj.

6 komentarjev

Intrevju z Andrewom Humberjem

3dcenter - Na 3DCenter.org so pred nedavnim objavili intervju z Andrewom Humberjem. Andrew Humber je človek, ki je svojo računalniško kariero pričel pri STB, nadaljeval pri sedaj že propadlem 3dfx in se sedaj znašel kot evropski PR manager pri Nvidii. V intervjuju so govorili predvsem o prihajajočem GeForceuFX, dodatknili pa so se tudi Nvidiinih napovedih za prihodnost. Angleško in nemško.

1 komentar

Intervju s Quantumom3D

Cutting Edge - Qunatum3D je trenutno eno izmed bolj zanimivih podjetij, saj je še kako povezan s 3DFXom in sedaj tudi z Nvidio. Za tiste, ki ste zadnje čase preživeli pod skalo naj povem, da je Quantum3D 3DFXove čipe uporabljal v svojih monstruoznih 3D pospeševalnikih za resne vojaške simulatorje in podobne mrcine. No, glede na to, da 3DFX ni več spljoh, se sedaj postavlja vprašanje kako naprej. Seveda je logičen korak naveza sitkov z Nvidio in ravno to tudi počnejo... Kakorkoli, če vas zanima več o tem podjetju in njihovo mnenje o celi 3DFX/Nvidia zadevi, si kar preberite njihov intervju na Cutting Edge strani.

0 komentarjev

Intervju z Garyem Tarollijem

3D Pulpit - 3D Pulpit, stran ki je vedno bila znana kot velika podpornica 3DFXa in vseh njegovih produktov, je objavila kratek intervju z Garyem Tarollijem, enim izmed ustanoviteljev 3DFXa. Tipo je sedaj zaposlen pri Nvidii kot 3D arhitekt. Reverend se je z njim pogovarjal na bolj neuraden način, o njegovih občutkih, željah in pričakovanjih glede nove službe ter o razlogih in posledicah 3DFXovega fiaska. Zanimivo branje!

2 komentarja

Kaj bo z gonilniki za 3DFXaše?

več strani - Eno izmed velikih vprašanj, ki se postavljajo po Nvidiinem prevzetju 3DFXa je vprašanje gonilnikov. Število lastnikov 3DFXovih kartulj ni ravno majhno in ljudje bodo definitivno potrebovali nove gonilnike. Gamers Depot je v intervjuju s Scottom Taylorjem iz 3DFXa povprašal tudi o gonilnikih. Na žalost zaenkrat ne kaže zelo dobro, saj bo 3DFX po glasovanju delničarjev verjetno razpadel in tako gre po gobe tudi vsa gonilniška podpora. Seveda obstaja tudi možnost, da delničarji ne bodo glasovali za razpad, toda ta je zelo majhna. 3DFXaši pa imate eno drugo upanje, ki se imenuje x3DFX. Gre za uslužbence 3DFXove Irske podružnice, ki so se odločili osamosvojiti in zveste 3DFXaše zalagati z gonilniki. Zagotovo zelo pohvalna in nesebična ideja, upajmo le, da jim bo uspelo. Njihovo stran lahko obiščete na http://www.x3dfx.com/.

0 komentarjev