»

Gigabitni ethernet

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware si lahko ogledate kratek odgovarjalnik na osnovna vprašanja glede gigabitnega etherneta, ki ga lahko poimenujemo tudi 1000Base-T ali "gigabit-Ethernet-over-copper" in povezuje računala med seboj kar 10x hitreje od trenutno najbolj razširjenega 100Mbps etherneta. Skratka, če bi radi prenašali datoteke med računali s hitrostjo celih 1.000 Megabitov na sekundo si vodič le oglejte.

0 komentarjev

ATI začel s prodajo Radeona AIW 9700 Pro

X-Bit Labs - Kot kaže, se je ATI ustrašil konkurence s strani GeForceaFX in takoj ukrepal. ATI je tako danes začel s pošiljanjem ter masovno prodajo svoje najhitrejše ter najbolj obložene grafične kartice v zgodovini. Radeon 9700 Pro, opremljen z vsemi mogočimi multimedijskimi ter televizijskimi dodatki, poimenovan All In Wonder, se bo prodajal s ceno 450 dolarjev, na voljo pa bo v prihodnjih dneh. Klik!

2 komentarja

Ti Vi Pi Si

Tom's Hardware - Tako bi lahko poimenovali novo računalo, testirano na Tom's Hardware. Sestavili so namreč računalnik v malem ohišju podjetja Shuttle. Vgradili so Pentiuma 4 na 2.3 GHz ter pridodali Corsairov DDR333 pomnilnik. Za sliko je poskrbela ATIjeva AIW 8500, potrebne frekvence pa je v uho posredoval Creativov sistem 5300. Računalnik je grajen za gledanje filmov in ne za igranje grafično zahtevnih iger, vsaj tako trdijo Tomovci. Klik!

3 komentarji

Vse v enem

VIA Hardware - Očitno se je Shuttle, sicer dokaj znani proizvajalec matičnih plošč, ki je bil eden izmed prvih podpornikov P4X266, specializiral za FlexATX sisteme, saj je po dokaj čislanem predhodniku Shuttle SV24 ponudil naslednika, ki se imenuje SS50. Za razliko od prejšnjega modela ta podpira procesorje Pentium4, ki delujejo v navezi z zelo dobrim naborom SIS650. Sistem je celovita all-in-one rešitev, vse njegove odlike in slabosti pa so poizkušali poiskati na VIA Hardware. Spisali so test, ki so ga izdatno podprli s slikami in je vsekakor vreden branja, če se navdušujete za nakup močno pomanjšanega PC-ja.
No, čeprav je nov model od starega SV24 močno napredoval, sem vseeno malce skeptičen glede...

0 komentarjev

NVidia predstavila novo verzijo nForcea

AnandTech - Na CEBITu so predstavili verziji nForce 620-D in 615-D. Glavna razlika med to in prejšnjo, 4xx serijo je podpora DDR 333 pomnilniku, kar poveča teoretično prepustnost teh čipov na impresivnih 5.33 GB/s, kar je 25 % več, kot v prejšnji verziji. Prve matične plošče s temi čipovji bomo videli maja ali junija. Kot zanimivost naj povem še, da se je povečalo število proizvajalcev matičnih plošč z nForceom iz 4 na 8. Poleg ABITa, ASUSa, MiTACa in MSIja so se vlaku pridružili še AOpen, Chaintech, Leadtek in Soltek.

5 komentarjev