»

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

ATi Radeon 9700 Pro All-In-Wonder

3dGameMan.com - Rodney Renolds nam je zopet pripravil enega izmed njihovih značilnih "videotestov". Tokrat so si ogledali eno izmed najboljših grafičnih kartic -- Radeon 9700 Pro All-In-Wonder, ki ima poleg grafičnega pospeševalnika vključeno še TV kartico, video vhode in izhode ter seveda DVI izhod, kateremu je priložen še konverter, ki spremeni DVi signal v RGB. Poleg vsega kablovja je v paket vključen tudi daljniskim upravljaljnik in kupček CDjev s potrebnimi gonilniki in nekaj demo programi. Film si lahko ogledate v *.WMV in v *.MOV obliki.

5 komentarjev

ATI Radeon 9000 Pro All In Wonder

vir: Hexus
Hexus - Serija Radeonov je zagotovo poglavitni del prihodka podjetja ATI, ki je trenutno vodilno podjetje v svetu grafikulj. Kralj grafičnih kartic je zagotovo Radeon 9700 Pro, a ker je ta kartica predraga za množice, so razvili tudi slabotnejšo serijo 9000. Posebnost te kartice je v tem, da vključuje tudi TV vhod in izhod, ki omogočata gledanje televizijskega programa in sprejemanja video posnetkov, ter predvajanje računalniške slike na televizijskih aparatih. Sicer pa je to čisto običajni Radeon 9000 Pro s 64 MB DDR pomnilnika.

1 komentar

GeForce FX 5800 (Ultra) razočaranje

AnandTech - Končno so testi dolgo pričakovane kartice s čipom GeForce FX tu. Pričakovali smo, da bo prestolonaslednik Radeona 9700, vendar se je ponižal s komaj 10% boljšimi rezultati. Pri nekaterih igrah in testih je celo pokleknil pred Radeonom. Kartica naj bi stala 399 dolarjev (oz. 299$ za ne-Ultra različico), tako da so bile zastrašujoče predvidene cene 700€ (161.000 SIT) očitno le blefiranje. Kartica ima tudi ogromen hladilnik, katerega naj bi se slišalo tudi v sosednjo sobo [8-O] . No, če vas zanimajo testi (v kar ne dvomim) kar odklikajte na AnandTech.

Pa še zvočna primerjava hladilnikov:

19 komentarjev

FIC Radeon 9700

VR - Zone - Na VR-Zone so si ogledali kralja grafičnih kartic, Radeona 9700 Pro. To izvedenko te odlične grafice kartice izdeluje podjetje FIC, kjer proizvajajo cenejše različice grafičnih kartic. In tako je tudi pri Radeonu, saj je cenejši od njegovih drugih bratcev. Kot je običajno za te prestižne grafične kartice, ima tudi ta 128 MB DDR pomnilnika ter na 325Mhz tiktakajoč procesor. V kompletu dobimo še kablovje ter gonilnike. Za tiste, ki vas zanima tale malce "cenejši" Radeon, klik!

Dodatek (19:40): V kolikor pa vaša denarnica takšnega izdatka ne bi zdržala, berite dalje. Njegovega veliko šibkejšega bratca, Radeona 9000 so namreč testirali na Hardware Zone.

Škatlja [:D]

0 komentarjev

Prvi DirectX 9.0 gonilniki

The inquirer - DirectX 9 ima, kot je že značilno za vse Microsoftove rešitve, dolgo zgodovino. Na žalost je ta zelo podobna vsem najnovejšim AMD-jevim procesorjem, saj se oboji predolgo najavljajo. Tako naj bi Microsoft nov DirectX vključil v servisni paket za Windowse XP, vendar vemo, da temu ni bilo tako.

Danes pa sem zasledil, da je Ati prvi posegel v ogenj po vroč kostanj, in izdal prvo opazno različico gonilnikov s podporo DirectX 9.0. Gre sicer za "release candidate zero", ki naj bi bil vključen že v zbirko gonilnikov Radeona 9700 Pro. Kot pravijo pri Atiju, bodo gonilniki primerni tudi za 9500 in 9500 Pro Radeone.

Ob izdaji se je najprej oglasil Microsoft, in sicer njegov oddelek Microsoft cinematics, kjer so pohvalili potezo kanadskih proizvajalcev, obenem pa poudarili, da bo to pomenilo velih napredek za uporabnike. Več najdete tukaj.

Kot kaže, ima Ati naperjeno težko topništvo proti Nvidii ...

6 komentarjev

Gigabyte 7VAXP

AnandTech - Matične plošče, moja strast[>:D]. Ponovno se je na internetu pojavil nov test ene izmed matičnih plošč in seveda si ne morem kaj, kot da vas razveselim s povezavo nanj[:D].

Na AnandTechu so si ogledali Gigabytovo 7VAXP, grajeno na KT400 osnovi, o kateri smo že poročali. Gre za neposredno naslednico KT333 plošče, imenovane 7VRXP, katere test je Slo-Tech že objavil. Kako pa se plošča obnese v praksi, so preverili AnandTechovci in spisali ličen članek oz test. S ploščo so bili sorazmerno zadovoljni, razočara samo nezmožnost uporabe več kot ene DDR400 palčke pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

ATI Radeon 8800

Tweak3D - Na sejmu so predstavili tudi ATI Radeon 8800. To pa zato, ker ima ATI velike probleme z Radonom 8500. V preizkušnjo je namreč Radeon-a 8500 poslal stricu Tomu in AnandTechu. Oba sta rekla, da je kartica nestabilna in da naj ATI še nekaj časa dela na njej. ATI je očitno njun nasvet vzel resno (za razliko od Intela, ki ni hotel slišati nič o problemih svojega P3) in na IDF raje poslal Radeona 8800. Na žalost ne piše nič o tem, kako se je Radeon 8800 obnese.
Opozorilo vsem, ki ste nameravali kupiti Radeona 8500 med prvimi. Ne kupitega. Vsaj med prvimi ne! S kartico je nakaj očitno narobe, če dve priznani strani kot sta AnandTech in Tom's hardwere rečeta, da ne tiktaka ravno prav. Če je pa še sam ATI ne želi pokazati na sejmu si lahko predstavljate, da morajo še veliko popraviti. Kartica bi naj imela probleme s kompatibilnostjo. Ni znano če vse serije ali samo tist prve. Vseeno počakajte malo, da se dim razkadi in kupujte potem......

1 komentar

lunijeve nove igračke

Jaz - Hehe, danes zjutraj me je nadvse razveselil paketek, ki so mi ga poslali prijazni možiclji iz Electre. Gre namreč za Gigabyte GA-7DX DDR ploščo, 256MB PC2100 Thermaltake pomnilnika, TBird 1.33GHz ter Copper Orba. Polna hiša veselja za celo družino! Sicer zadeve še nisem imel časa testirati, sem pa posnel nekaj slikic za spodbujanje žlez za slinjenje... Mimogrede, TBird je AXIA Y model, tako da navali narod (spomnil sem se pogledati, ker so me nekateri spraševali kje se dobijo Y serije)!

6 komentarjev