»

MSI K7N2G-ILSR

Viper's Lair - Zadnjih nekaj tednov je povpraševanje po nForce 2 matičnih ploščah vse večje, kar kaže na to, da so dobro uspele. Na Viper's Lair so si ogledali najnovejšo MSIjevo ploščo, ki temelji na že omenjenem nForce 2. Ta se razlikuje od ostalih po tem, da ima na severnem mostu že vgrajeno grafično kartico. Podpira Athlon XP/Duron procesorje z prednjim vodilom 100/133/166 MHz. Kakšne priključke najdete na tej plati? Pojdimo lepo po vrsti: tri DDR reže (400/333/266 MHz, maksimalno 3 GB), ena AGP 8X reža, 5 PCI Vrinkov™, dva Serial-ATA priključka, itd. Pognali so jo čez nekaj testov, med drugim tudi opravili test navijanja in ugotovili, da gre za dobro ploščo. Več o tem.

2 komentarja

Soltek SL-75FRN-L

AthlonXP.com - Na Athlon XP so naredili test matične plošče proizvajalca Soltek na nVidiinem nForce2 čipovju. Kot vsaka taka plošča, tudi ta podpira Dual DDR, AGP 8x, 333/266 MHz FSB, USB 2.0, za zvok pa skrbi Realtekov ALC650 čip. Ponuja tudi dobre overclockarske sposobnosti - FSB je možen tudi do 200MHz. Zraven plošče pa dobite tudi CD z gonilniki in mnogo programi (med njimi je tudi Antivirusni program PC-Cillin 2002, Virtual Drive 7, DriveImage 4), ploščico za zadnjo stran ohišja, kable ... In ne smemo pozabiti, je metalno zlate barve! Če pogledamo ceno - 88$, za to kar nam ponuja ni pretirano draga. Klik!

13 komentarjev

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Soltekova nForce2 plata

X-Bit Labs - Osnovne plošče, temelječe na nForce2 čipovju, počasi kapljajo na trg. Tako se je svoj piskerček odločilo pristaviti tudi podjetje Soltek, ki kani na trg v prihodnosti poslati dve plošči, poimenovani SL-75FRN in 75FRN-R. In kaj ponujata? Tukaj je spisek:
  • podpora Socket A Athlonom XP z 100/133/166 MHz vodilom
  • nVidia nForce2 SPP čipovje, vključujoč MCP I/O kontroler
  • 3 DIMM razširitvena mesta za do 3 GB PC2100, PC2700 ali kar DDR400 RAMa. Seveda zadeva podpira dvokanalno konfiguracijo, vendar je za to treba imet dva identična modula
  • 5 PCI ter ena AGP 8x reža
  • dvokanalni ATA 33/66/100/133 kontroler; plošča 75FRN-R ima še Promiseov Serial ATA - 150/ATA133 RAID kontroler z dvema Serial ATA in enim ATA133 konektorjem
  • 6 USB 2.0 priključkov
  • šestkanalna AC'97 integrirana zvočna kartica
  • za navijalce med nami so nastavitve za napetost jedra, RAMa in AGPja, ter seveda nastavitve hitrosti vodila in množilnika
Jah, manjka nekaj stvari, ki jih utegne kdo pogrešati - recimo OgnjenaŽica (IEEE1394),...

0 komentarjev

Leadtek z nForce2 ploščami

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je tudi Leadtek napovedal izdajo svojih osnovnih plošč na nForce2 ST naboru. V Leadteku so potrdili, da bodo osnovne plošče naprodaj, kakor hitro bo to mogoče. Neuradni viri na internetu že omenjajo imena teh plošč, imenovale naj bi se namreč K7NCR18D-PRO, K7NCR18D, K7NCR18G-PRO ter K7NCR18G. Vse plošče bodo podpirale vse SocketA procesorje, imele bodo tri DIMM, štiri PCI ter eno AGP režo, razlikovale pa se bodo v finesah, kot so USB priključki, Firewire krmilnik, integrirana zvočna ter grafična kartica, ipd. Dodatne informacije ter preglednica specifikacij na tej strani.

0 komentarjev

Specifikacije Abitove nForce2 plošče

OC Workbench - Kljub izidu čipovja nForce2, osnovnih plošč temelječih na njem še ni (z izjemo Gigabyta), se pa že pojavljajo napovedi ter špekulacije o ploščah na tem veznem naboru. Abit je predstavil specifikacije svoje osnovne plošče, ki se bo imenovala NV7-8x. Plošča bo imela vgrajene SATA, ATA133, LAN, USB2 ter Firewire 1394 tehnologije, podpirala bo do dve palčki DDR400 ali 3 palčke DDR333 pomnilnika, 6-kanalen zvok in še mnoge druge dobrote. Slin!

2 komentarja

Tualatini že na voljo

Slo-Tech - Da ne boste skakali od veselja: seveda samo v Aziji . 0.13 mikronski nasledniki Pentiumov III tako počasi kapljajo na trg in tudi cene so kar zanimive. 1.13GHz primerek menda stane okoli $260, kar se ne ujema z napovedmi o grozno visokih cenah. Veselje bi utegnila pokvariti le novica, da ti procesorji ne delujejo s trenutno popularnimi i815E in VIA 694x ploščami, delujejo pa na starejših BX. Slabo... Thnx, Miha.

4 komentarji