»

Quake Wars z oglasi v igri

The inquirer - Ljudje vedno manj uporabljamo klasične medije, vse več življenja pa preživljamo pred računalniki, na internetu. Oglaševalci poskušajo slediti trendom in spletne reklame so dandanes multimilijarden posel, medtem ko smo se jim pred 5-10 leti še smejali. Počasi bodo svoje mesto dobile tudi reklame znotraj računalniških iger, videli smo jih v že kar nekaj naslovih (se spomnite Zoola?), seznamu pa se pridružuje tudi naslednica Enemy Territoryja, igra Quake Wars.

Avtorji iz studia Splash Damage zaenkrat še niso povedali, kako naj bi se oglasi vključili v samo zgodbo in katero podjetje bo skrbelo zanje, je pa bilo rečeno, da ne bodo moteči in da ne bodo vplivali na ceno igre, temveč se bo z njimi pokrilo vzdrževanje uradnih večigralskih storitev.

Izvorna novica in uraden komentar.

23 komentarjev

AthlonXP 2800+ procesorji

X-Bit Labs - Če se še spomnite (sicer pobrskajte po arhivu novic), je AMD v začetku oktobra objavil, da bo začel razpošiljati svoje AthlonXP 2800+ procesorje v drugi polovici decembra. No, to se je danes tudi zgodilo, a ne ravno tako, kot so si uporabniki želeli. Procesorji so na voljo le v omejenih količinah ter le za izbrance. Vsi navadni smrtniki bomo morali na procesorje počakati do novega leta. Klik!

Šment, kaj mi bo pa Božiček zdaj prinesel?

2 komentarja

AthlonXP 2800+ vs. Pentium4 2.8GHz

X-Bit Labs - Testi procesorjev in grafičnih kartic navadno potekajo v 3D aplikacijah in igrah, a tokratni test je izjema. Na X-Bit Labs so se namreč odločili malce drugače. Vzeli so drugega najmočnejšega Pentiuma in njegovega velikega rivala Athlona XP 2800+ ter ju testirali v najbolj popularnem programu za obdelovanje slik, Adobe Photoshop 7.0. Zanimivo je dejstvo, da so test opravili s štoparico, kar pomeni, da je manjša vrednost na grafu boljša (ravno obratno je v 3D aplikacijah). Merili so torej odzivnost procesorja. Klik!

Na test nas je opozoril tudi Artagnan.

4 komentarji

Prihajajo Gallatini

X-Bit Labs - Govorice so se izkazale za resnične. Intel namreč namerava v ponedeljek izdati novo serijo strežniških procesorjev Gallatin. Ti bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji, tekli bodo na 400 MHz zunanjega vodila, imeli pa bodo tudi 512 kB sekundarnega in 1 ali 2 MB L3 predpomnilnika. K temu je velikana prisililo več dejavnikov, in sicer:

  • pritožbe uporabnikov o počasnosti Xeonov
  • napoved AMD-ja o resnejšem vstopu na trgu strežniških procesorjev
ki sta le dva od največjih vzrokov. Če vas zanimajo cene, dobavljivost in določene podrobnosti, potem odklikajte sem.

Bližajo se časi, ko bo imel vsak doma strežnik. Ali pač?

1 komentar

Prihaja Celeron 2,2 GHz

The inquirer - Na Inqiurerju so zasledili, da se je Intelu v začetku tedna sesul varnostni sistem strani za pooblaščene prodajalce. Tako so potrdili špekulacije, da bo Intel na trg poslal Celerone, temelječe na P4 osnovi, ki bodo delali pri 2200 MHz ali 2,2 GHz po domače.

Poleg tega so pogledati še načrt prodaje za naprej ( o tem vam je sicer poročal že kolega McHusch). Kaj in kako bo Intel prodajal v prihodnosti, si poglejte tukaj.

0 komentarjev

Athlon ali Pentium?

X-Bit Labs - Ste 3D oblikovalec, ki kupuje nov računalnik? Ne veste, kateri procesor kupiti? Berite dalje. Na internetu je bilo opravljenih že nešteto primerjav med AthlonXP in Pentium4 procesorji, a še vedno ni končnega zmagovalca. Procesorji so preveč izenačeni. Za še en test so tokrat poskrbeli na X-Bit Lab's. Primerjali so po proizvajalčevih oznakah enakovredna procesorja, Intel Pentium4 2.8 GHz ter AMD AthlonXP 2800+. Za razliko od velike večine testov, se tu niso osredotočil na zmogljivost v igrah, temveč so pogledali, kaj procesorja prinašata 3D oblikovalcem v programu 3ds max 5. Klik!

7 komentarjev