»

GeForceFX 5200 in 5600 proti Ti4200 in Radeon 9500pro

Extremetech - Kmalu po izidu GeForceFX 5200 in 5600 so se na internetu že pojavili prvi primerjalni testi teh grafičnih kartic. Če ste še vedno v dilemi o nakupu ali pa če se zanj odločate si poglejte teste na Extremetech.

Teste so izvedli v 9 igrah, v vseh pa, zanimivo, prednjači ATI Radeon 9500 PRO. Sodeč po teh testih sledi tudi to, da je Radeon 9500 PRO še vedno nekje v zlati sredini glede na zmogljivosti in da zadovolji povprečne in tudi zahtevne igralce iger. Toda tudi GeForceFX 5200 in 5600 sta dobri izbiri za nakup, predvsem za manj zahtevne igralce. V testu se vidi tudi primerjava starih nVidinih kartic - Geforce4 Ti4200 in novih naslednjikov Ti serije, GeForceFX 5200 in 5600.

11 komentarjev

Test nForceII matičnih plošč

vir: Sudhian
Sudhian -

Na Sudhian Media so objavili nov test, v katerem so si ogledali matične plošče. Tokrat so ocenili šest osnovnih plošč na naboru nForceII:

  • ABIT NF7-S
  • ASUS A7N8X Deluxe
  • Biostar M7NCG
  • Chaintech 7NJS (Zenith Package)
  • Epox 8RDA+
  • MSI K7N2G
Rezultati, ki so jih dobili, so bili zelo zanimivi. Kot najboljši navijaški plošči sta se izkazali Chaintechova ter asuska, kot plošči z najboljšim cena/zmogljivosti razmerjem pa Biostarjeva ter abitka. Test.

...

18 komentarjev

nForceII osnovne plošče na kupu

AnandTech - Včeraj smo objavili novico o megatestu SiS648 osnovnih plošč, danes pa še podobna novica iz nasprotnega tabora. Na AnandTech so si namreč ogledali kar šest osnovnih plošč za AMD procesorje na trenutno najbolj vročem čipovju, nForceII. Tokrat so testirali osnovne plošče podjetij Abit, Asus, Chaintech, Epox, Leadtek ter MSI. V kolikor ste od vseh testov že malce zmedeni, si le poglejte vse plošče na kupu pod istimi testi. Klik!

Dodatek (15:37): Podoben test so opravili tudi na Digit-Life, kjer so prav tako testirali nekaj podobnih plošč. Hvala boštjanu za to povezavo.

8 komentarjev

Spet KT400

Amdmb.com - Čipvje KT400 očitno še ni pozabljeno, saj se je na internetu ponovno pojavil zanimiv test. Tokrat so se lotili testiranja na Amdmb, kjer so preizkusili osem plošč in celotno zadevo dokumentirali v kar obsežnem članku. Uporabljeni benchmarki so bili tudi tokrat standardni (Q3, UT 2K3, 3D Mark 2001 ...). In do kakšnega zaključka so prišli? Plošče so si izjemno podobne, izstopala je le Abitova AT7 MAX2. Za tiste, ki se odločate o nakupu matične plošče za AMD procesorje, klik!

0 komentarjev

Test KT400 plošč

Overclockers New Zeland - Novozelandski overclockerji so spisali test že dokaj dobro poznanih plošč - plošč grajenih na KT400 čipovju. Testirani sta bili dve Abitki, Asusov umotvor, Gigabytka ter Soltekova umetnina. Članek obsega le slabe štiri strani, zato branje ne bo dolgovezno. Prišli so do prav takega zaključka kot vsi ostali - KT333 plošče so namreč še vedno boljše od novejšega KT400. Še klik do članka.

0 komentarjev