»

Zadnji teden v Kiberpipi v 2007

Kiberpipa - Zadnji in pester. Dogodkov bo vsega skupaj kar osem, kateri bodo zanimali vas, pa se odločite sami.

Od 17.12. bo v Kiberpipinem računalniškem muzeju ponovitev v januarju odmevne začasne razstave prvih slovenskih računalnikov, ki so sicer tudi del muzejske zbirke. Ogledali si boste lahko štiri računalnike in se na njih tudi preizkusili. Razstava bo na ogled do 26.1.



Torkov Pipin odprti termin bo namenjen Moodle-u, prosto dostopnem odprtokodnem spletnem učnem okolju, ki podpira e-izobraževanje več kot 20 000 malih in velikih učnih skupnosti po celem svetu....

3 komentarji

Windowsi XP SE verjetno bodo

več strani - Microsoft nas vedno preseneča. Ko mu je končno uspelo izdati dva zelo stabilna in uporabljana operacijska sistema, so se fantje iz Redmonda lotili nadgradnje, in sicer Windows Lognhorn.

Ti so bili sprva napovedani za leto 2003, sedaj so se pomaknili v leto 2004 ali pa celo 2005. Tako so tukaj odkrili, da je najnovejša "P2P" verzija, ki kroži okoli, lahko ali zametek Longhorna, ali pa verjetneje Windows XP SE. Zakaj tako menijo, in kaj lahko pričakujemo uporabniki od te verzije, ki bo, ko bo, pa poglejte na Registru in Inquirerju.

3 komentarji

Izkušnje z Windows XP SP1

Tweak Town - Na TweakTownu so objavili članek, ki opisuje njihove izkušnje z namestitvijo prvega service packa za Windowse XP. Sam članek niti ni tako zanimiv, bolj sem bil presenečen nad politiko urednika, ki si nameščanje paketa na nelegalne kopije XP-jev razlaga tako: "Če že imate nelegalna Okna XP, je popolnoma vseeno, če že namestite SP1. Škode tako ali ne morete narediti več." Kaj me je v članku najbolj prenesetilo, si poglejte sami, upoštevajte pa tako, da je novica zgolj informativnega namena in da takšnega članka na Slo-techu ne bi našli.

2 komentarja

Windows XP SP1 in njegovih pet minut

The Register - Microsoft ima očitno politiko, ki mu narekuje, da mora vsake toliko časa javnost spraviti na noge z eno od svojih potez.
Razen, če ste zadnjega pol leta bili odrezani od sveta, potem verjetno veste, kakšen vihar se je razbohotil glede Service Packa 1 za Windowse XP. Ker so fantje pri MS ugotovili, da se da vse uporabnike Corporate verzije od namestitve paketa odvrniti z onemogočanem kode, je bilo sedaj še potrebno poskrbeti za vse, ki so aktivacijo obšli. Tako mislijo (če sem prav razumel, ker je članek dolg in delno nejasen), naj bi po novem aktivacija bila potrebna pri vsaki nadgradnji, poleg tega pa naj bi namestitev vsebovala poleg serijske številke še namestitveni ID, ki bi skupaj s seznamom strojne opreme (pri aktivaciji preko spleta) zagotavljal pristnost izdelka. Vsaj tako pravi Microsoft.
Celoten članek so objavili na Registru, in ni lahko večerno branje, tako da vstopate na lastno odgovornost. Najbolj zanimiva je verjetno le cinična pripomba na koncu sestavka....

7 komentarjev

650W napajalnik...

Enermax - Uh, takšnega napajalnika pa se verjetno prav nihče nebi branil. Podjetje Enermax je namreč predstavilo (verjetno) prvi 650W ATX napajalnik. Da je zadeva ekskluzivna priča sestava omenjene stvarce. Napajalnik je hlajen s pomočjo bakrenih in aluminijastih hladilnikov in dveh ventilatorjev, podpira najnovejše ATX 2.03 standarde, zaščitne mrežice ventilatorjev pa so pozlačene. Ali gre za pretiravanje ali pa za slinenja vreden izdelek se odločite sami, ogledate pa si ga lahko tukaj.

0 komentarjev

OC umetnost

vir: HardOCP
HardOCP - Pa naj še kdo reče, da nismo overclockerji tudi po malem umetniki, ter da se ne da iz naših pripomočkov narediti nekaj lepega. Živ dokaz za nasprotno je ta slika, ki sem jo najdel na HardOCPju, v bistvu pa gre za umetniško olepšani ventilator. Meni je zadeva resnično všeč, vi pa se odločite sami [;)]

12 komentarjev