»

Spajkanje ali cinjenje?

Slo-Tech - Ne, v tej novici se ne bomo ukvarjali s slovniškim sporom, ali Slo-Techovci spajkamo ali nemara cinimo, če ste se ob prebiranju naslova ustrašili. Na BunkerMentaliy so namreč spisali članek, v katerem so predstavili spajkanje ter težave, s katerimi se lahko srečate, ako se ga v praksi polotite. Če želite torej modificirati vašo elektroniko in se želite pred posegom še malce izobraziti, klik!, a ne pozabite, največ še vedno veljajo izkušnje.



Dodatek by Brane2: Tip pojma nima. Še več, njegove "metode" so škodljive za spajkalnik. Izogibajte se njegovih strani v širokem loku.

10 komentarjev

Spet KT400

Amdmb.com - Čipvje KT400 očitno še ni pozabljeno, saj se je na internetu ponovno pojavil zanimiv test. Tokrat so se lotili testiranja na Amdmb, kjer so preizkusili osem plošč in celotno zadevo dokumentirali v kar obsežnem članku. Uporabljeni benchmarki so bili tudi tokrat standardni (Q3, UT 2K3, 3D Mark 2001 ...). In do kakšnega zaključka so prišli? Plošče so si izjemno podobne, izstopala je le Abitova AT7 MAX2. Za tiste, ki se odločate o nakupu matične plošče za AMD procesorje, klik!

0 komentarjev

Ponovno Granite Bay

Tom's Hardware - Kot vse kaže, je novo čipovje zelo popularno, saj plošče temelječe na njem prihajajo kot po tekočem traku. Še več pa je njihovih testov. Tokrat so si na Tom's Hardware pobliže pogledali to novo čipovje, ga primerjali s konkurentom nForce 2 in seveda stestirali štiri Granite Bay osnovne plošče podjetij Tyan, Gigabayte ter Asus, ki so tokrat osrednja tema. Posebnost teh plošč je sevda dvokanalni pomninik oz. DDR-II, ki na papirju kaže izjemne rezultate. Klik!

1 komentar

Test KT400 plošč

Overclockers New Zeland - Novozelandski overclockerji so spisali test že dokaj dobro poznanih plošč - plošč grajenih na KT400 čipovju. Testirani sta bili dve Abitki, Asusov umotvor, Gigabytka ter Soltekova umetnina. Članek obsega le slabe štiri strani, zato branje ne bo dolgovezno. Prišli so do prav takega zaključka kot vsi ostali - KT333 plošče so namreč še vedno boljše od novejšega KT400. Še klik do članka.

0 komentarjev

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Nabor KT400 si je, kljub začetnim malce slabšim kritikam, že dodobra utrl pot med nas in postal naš dobri znanec, prav tako pa tudi plošče temelječe na njem, saj natančno vemo, kaj lahko od njih pričakujemo. Vsi, ki ravno kupujete novo matično pločo, se tako ne morete pritoževati nad izbiro ter testi, ki so vam na voljo. Tokrat so na TweakTown spisali test štirih že znanih osnovnih plošč (dve Abitke, MSIjevka ter Soyo plošča), ki so jih tokrat podredili skupinskemu mučenju. [:D] Če želite torej ultimativno najboljšo ploščo zase, klik!

0 komentarjev

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

Abit v trg nižjega cenovnega razreda

DigiTimes - Še ena iz DigiTimesovih logov. Tudi Abit se spravlja proizvajati osnovne plošče nižjega cenovnega razreda. Kakor pravi direktor podjetja Edwin Lin, namerava Abit odpreti dve novi proizvodni liniji, prvo za plošče temelječe na SiS645, ter drugo na Intel 845GL čipovju. Predvidevajo, da bodo zmožni narediti okoli 100.000 plošč mesečno, rezultati teh novih linij naj bi se pa začeli kazati proti koncu tega leta. Navkljub očitnemu konkuriranju z nižjim razredom Asusovih plošč pa pri Abitu priznavajo, da bodo končne cene nekoličkanj višje od plošč enakega čipovja podjetja Asus. Bosta podjetji, znani po dragih ploščah za entuziaste, odprli novo bojišče v nižjem cenovnem razredu?

2 komentarja