»

Office 2010 zdaj zdaj tu

CNet - Naslednja različica Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2010 bo kmalu izšla. Končno verzijo lahko pričakujemo že junija, te dni pa so preizkuševalci dobili prvega kandidata za izid. Dostopnost RC-verzije je še omejena, saj je na voljo le članom programa TAP (Technology Adoption Program). Beta verzijo je sicer Microsoft na plano postavil že novembra in odtlej je bila prenesena že dvamilijonkrat.

V novi verziji pričakujemo kar nekaj novosti, čeprav same srži pisarniškega paketa ne gre izumljati na novo. Ostala bosta nov trakovni uporabniški vmesnik, ki je bil premierno predstavljen v Officeu 2007 in shranjevanje v datotečnih formatih XML. Največja novost bo gotovo spletna verzija...

74 komentarjev

Microsoft Office 2003: RTM

Microsoft - V sredo, 20. avgusta, je Microsoft javnost obvestil, da je najnovejša verzija vodilnega paketa divizije information worker nared oziroma je bila predana tovarnam širom sveta. O novostih smo že precej pisali, zato ogled povezanih novic ne bo škodil, vendar bom vseemo omenil najpomembnejše novosti (kakor za koga!).

Večjih sprememb programi -- kot je to že v navadi -- niso bili deležni. Najbolj so seveda vidne novosti grafičnega vmesnika ([:\\]), medtem ko bodo globlje v kožuh uspeli zlesti predvsem tisti, ki bodo zaorali s programom InfoPath; bogatini s tablicami si boste privoščili OneNote, enega izmed novih članov družine, ki je namenjen hitremu kracanju zapiskov po zaslonu, vendar pa -- začuda -- ni vključen v študentsko edicijo paketa (MS izdelek priporoča ravno slednjim).

V trgovine boste drli 21. oktobra.

3 komentarji

Microsoft Office 2003: Status

ZDNet - Microsoft je najavil pričetek razpošiljanja druge beta verzije storilnostnega paketa Office 2003 za naslednji teden. Dasiravno je bilo programje za celih šest ur sicer že na voljo MSDN naročnikom, je bilo od tam odstranjeno, saj naj bi šlo za napako--. (Sicer pa je bilo to dovolj, da si omenjeni paket lahko brez naročnine oz. za "strošek impulzov" namesti praktično kdorkoli.)

Obenem pa je na mestu tudi kratka predstavitev dveh novih izdelkov, ki jih imamo ugledati. Prva aplikacija je Office OneNote, ki je primarno sicer namenjena uporabnikom Prepognjenčkov™ (TabletPC), vendar se izkaže za zelo uporabno tudi na prenosnih in stacionarnih PCjih. Gre za malce naprednejšo različico Outlookovih zapiskov (notes), ki deluje podobno kot Word, le da je zapisovanje možno po vsej delovni površini. Pravzaprav gre kar za elektronsko verzijo A4 bloka; izbiranje in urejanje listov je zaradi inovativnega uporabniškega vmesnika za stare mačke rahlo nerodno, saj gre za Office popolnoma nov koncept.

...

3 komentarji

Holics Project: Posilstvo Office 11

Neowin - Omenjena skupina je izdala prvi dejansko delujoči crack za prihajajočo verzijo paketa Office, znanega pod oznakama "Office 11" ter "Office .Net". Gusarčki, ki so poskušali uporabljati beta 1 verzijo omenjenega paketa (ki je zaenkrat namenjena zelo ozkemu krogu preizkuševalcev), so se srečevali z napol delujočim popravkom, ki naj bi zgolj ponastavil število dovoljenih zagonov, vendar pa v mnogih primerih niti to ni delovalo brez poglobljene terapije.

Tokratni izdelek deluje neposredno na odgovorno .dll datoteko ter odpravi t.i. nag screen, izdana pa je bila že tretja dodelana različica.

Zelo zanimivo pa je opazovati reakcije ljudstva: mnogi namreč trdijo, da so Microsoftu ponovno dokazali, da nezlomljiva zaščita preprosto ne obstaja. Sam menim, da se Microsoft tega zelo dobro zaveda ter v nasprotju z Oraclom ne daje tovrstnih izjav. Ostaja pa zelo zanimivo dejstvo: z zlomom pričujoče zaščite so se skupine mučile kar dva meseca -- toliko časa je namreč Office 11 na voljo v divjini....

12 komentarjev

Kaj se dogaja z Longhornom?

The inquirer - Microsoft vedno poskrbi za svojo medijsko promocijo, pa naj je ta pozitivna ali pa negativna. Sicer pa to tako ali tako že veste, drugače pa dobite tudi pri nas z novicami dober odmerek tega.

Zgodba medijske pozornosti se ta teden nadaljuje z novo izdajo Windowsov s kodnim imenom Longhorn. O tem je bilo sicer že veliko besed napisanih, pojavile so te tudi prve "slike", sedaj pa so na Inquererju naredili krajšo analizo dogodkov. Kaj pomeni ubitje strežniške izdaje, kaj lahko najdete na MS Betas ali kaj naj bi Bill povedal na Comdexu, pa najdete tukaj.

3 komentarji

Office 11 samo za Microsoftove izbrance

več strani - Velikan iz Redmonda nas spet preseneča. Kot ponavadi ne pozitivno, saj bo to svojo potezo verjetno povzročil sive lase predvsem poslovnim uporabnikom. Za kaj torej gre?

Kot poročajo tukaj in tukaj, se je Microsoft, ki je pred dobrim tednom poslal beta testerjem Office 11 (naslednika Office XP), odločil, da požene voz operacijskih sistemov naprej, in da bodo lahko uporabniki namestili nov pisarniški paket samo na računalnike z Windowsi 2000 s servisnim paketom SP3 in pa na Okna XP. Sicer je namera lahko tudi dobronamerna, vendar pa tržni analitiki ugotavljajo, da bo to povzročilo predvsem jezo pri večjih uporabnikih, ki bodo plačevali še večje licenčnine. Ali pa, kot napovejuje drugi, uporabili alternative, kot je npr. OpenOffice.

Sicer pa to ni prva takšna Microsoftova poteza, saj je že dolgo znano, da Offica XP uporabniki niso mogli namestiti na Okna 95.

Hvala pa PicNiKu, ki nas je opozoril na novico.

Kaže, da je voz napredka hiter. Microsoft mora paziti, da ne bo sam padel z...

4 komentarji

Office 11 Beta 1 je tu

The inquirer - Microsoft je danes predstavil prvo uradno beta različico svoje nove inačice pisarniškega paketa Office, ki tokrat nosi že številko 11. Končna verzija naj bi se pojavila enkrat v sredini prihodnjega leta. Največja novost, ki jo Microsoft tudi promovira, je vsekakor izboljšana uporaba ter podprtost XML, za vse dodatne informacije ter novosti, pa skočite na to stran!

4 komentarji

Office 11 Beta 1 prihaja

The inquirer - Naslednik pisarniške zbirke Office XP, kodno imenovan Office 11, bo v roku meseca dni dosegel prvo stabilno (khm, stabilno[>:D]) beta različico. Steve Ballmer je včeraj potrdil, da Microsoft že ima izdelano beta različico, a še ni primerna za objavo. Beta 1 ne bo javno dostopna, saj bo izdanih samo šest tisoč izvodov ter bo na voljo samo inženirjem ter strateškim partnerjem po svetu. Beta 2, ki bo izšla naslednje leto, bo, tako pravi Microsoft, že bolj odprte narave in bolj dostopna navadnim smrtnikom. Več informacij ter seznam novosti je na voljo na tem naslovu.

3 komentarji

Internet slovar

PinkPonk - Slovarjev že tako ali tako na internetu ni ravno v izboilju, kaj šele slovenskih. No, če skočite na stran PinkPonk, boste lahko uporabljali slovar ki vam prevaja iz slovenščine v različne evropske jezike in ker se počasi bliža čas šole, naj povem, da je s slovarjem moč tudi rahlo "goljufati" [:D]. Mobilni operater Mobitel namreč ponuja prevajanje tudi preko SMS sporočil. Sicer vas bo takšno "pomagalo" nekaj stalo, pa vendar bolje 200 sit, kot pa cvek, a ne [;)]? Koliko je pa zadeva vredna denarja in truda pa le preverite sami, heh.

2 komentarja

Lahkotnejše navijanje

Gigabyte - Podjetje Gigabyte je izdalo beta verzijo priljubljenega programa EasyTune, ki tokrat nosi že številko 4. Za tiste, ki veste čemu program služi, spodnjih nekaj vrstic preskočite, za ostale pa kratka razlaga: gre za program, s pomočjo katerega lahko kar iz operacijskega sistema nastavljamo in spreminjamo frekvenco procesorja, pomnilnika in tudi AGP ter PCI vodila. Glede na to, da je odpiranje abaka™ in nastavljanje FSBja preko mostičkov za marsikoga, ki ima takšno matično ploščo, mučno opravilo, si bo s tem programčkom prikrajšal kar nekaj nevšečnosti. Branil pa se ga zagotovo ne bo tudi kakšen manj izkušen Slo-Techer.

Program pa je uporaben tudi takrat, ko želimo na primer povečati frekvenco samo pomnilniku, kar nam v primeru, da matična plošča tega ne podpira, zna priti še kako prav. Marsikatera plošča namreč podpira samo tolikšno frekvenco pomnilnika, kot ima procesor FSBja, kar pa v marsikaterem primeru še zdaleč ni 133 MHz ali več. Kot bi rekel naš najljubši admin alien-w: "A...

5 komentarjev