»

Google odprl nove strežniške centre v Aziji

Otvoritev

Slo-Tech - Zaradi rasti uporabe interneta in predvsem Googlovih storitev v Aziji, podjetje na tem koncu sveta pospešeno gradi nove strežniške centre. Ta teden so odprli dva, enega na Tajvanu in drugega v Singapurju.

Na Tajvanu so ta teden v Changhuaju odprli 600 milijonov dolarjev vreden strežniški center. Cena projekta se je med gradnjo podvojila, a to ne pomeni, da so ga gradili po slovensko z aneksi, ampak da so se odločili za razširitev projekta. Google je namreč sprva nameraval graditi tudi v Hongkongu, a so se zaradi pregovornih nesoglasij s kitajsko vlado, ki so eskalirale leta 2010, ko je Google delno zapustil Kitajsko, investiciji odpovedali in jo raje malo okrepili na drugi strani Ožine. Center na Tajvanu se razteza na 15 hektarjih površine in...

0 komentarjev

Obiskovalci največ časa prebijejo pri Microsoftu

Slo-Tech - Comscore je te dni objavil zanimive rezultate meritev internetnega obiska, kjer so merili, koliko časa uporabniki prebijejo na kakšni spletni strani. Na prvem mestu je še vedno prepričljivo Microsoft, saj so uporabniki septembra na njihovih straneh preživeli skoraj štiri milijarde ur, od tega tri četrtine na storitvi Windows Live Messenger. Na drugem mestu je Google s poltretjo milijardo ur, sledita pa mu Yahoo in Facebook. Slednji je svoj rezultat praktično potrojil.

Zanimiva je tudi regijska variacija, saj ima Microsoft v Latinski Ameriki dvakrat večji delež kot v Evropi in štirikrat večjega kot v Severni Ameriki. Yahooja pa Evropejci in Latinoameričani nekako ne marajo, medtem ko je v Severni Ameriki petkrat priljubljenejši kot tod. Še ekstremnejši primer je portal Tencent, ki v Aziji pobere desetino vsega časa, drugod pa sploh ne pride na lestvice.

16 komentarjev

ATi ne bo prenehal z izdelovanjem lastnih kartic

X-Bit Labs - Včeraj smo poročali o internetnih špekulacijah, da naj bi se bil ATi odločil, da bo prenehal izdelovati in prodajati grafične kartice pod lastno blagovno znamko (torej Built by ATi kartice). Danes smo izvedeli, da so bile včerajšnje napovedi preuranjene. ATi je danes v svoji izjavi uradno zagotovil, da bo nadaljeval z izdelavo in prodajo vseh svojih grafičnih kartic, ki pa bodo namenjene zlasti Severni Ameriki, medtem ko bodo področje Evrope, Azije in Pacifiško skupino držav pokrivali doslej uveljavljeni distributerji. Klik!

7 komentarjev

Kitajci brez Built by ATI kartic

X-Bit Labs - Kandaski gigant ATI Technologies nadaljuje z uresničevanjem svojega načrta o postopnem prenehanju izdelave lastnih (Built by ATI) grafičnih kartic. Trenutno sta na vrsti Tajvan ter Kitajska, kar je logičen in pričakovan korak, glede na to, da je cena v Azija najpomembnejši dejavnik pri prodaji računalniške opreme.

ATI bo tako izdelovanje grafičnih kartic na svojih čipih za področje Azije prepustil podjetjem, kot so CP Technology and Gigabyte. Podobno se bo po napovedih zgodilo tudi v Evropi, kjer naj bi ATI tako naredil prostor za svoje partnerje, kot so Hercules, Sapphire in drugi. Tako naj bi bile originalne ATIjeve grafične kartice dostopne samo še v Severni Ameriki. Klik!

5 komentarjev

Radeon 9700 Pro by ATI

Extreme Overclocking - Čez vikend se na internetu ne dogaja praktično nič novega, tako da vam danes lahko le podam kakšno povezavo na teste že poznanih stvari.

Na Extreme Oveclocking so si tako včeraj ogledali Radeona 9700 Pro. Gre za najmočnejšo grafično kartico trenutno, pa saj to verjetno že veste. In kaj je pri tem testu tako posebnega? V bistvu nič, poudarimo le, da gre za Built by ATI kartico, tako da si lahko ogledate kako izgledajo tisti najboljši Radeoni in kaj vse vam ATI priloži. Klik!

3 komentarji

ATI s certificiranjem Radeonov

Warp2Search - Kanadski grafični gigant ATI se je odločil uvesti nov sistem certificiranja vseh grafičnih kartic, ki jih njegovi partnerji izdelujejo na njegovih čipih. ATI meni, da bo tako manj težav s stabilnostjo ter posledično nezadovoljnostjo uporabnikov, prav tako pa bo lahko le-tem nudil hitrejšo ter kvalitetnejšo pomoč ob morebitnih težavah. Za kaj torej v bistvu gre?

ATI bo vse kartice s svojimi čipi peljal skozi test, kjer bodo preverjali:
  • Enostavnost namestitve gonilnikov
  • Dvanajsturni test v 3D aplikacijah
  • Dvanajsturni test pri predvajanju DVD filma
  • Kvaliteto slike na zaslonu
  • Pakiranje kartice skupaj z vsemi dodatki (kabli, pretvorniki, CDji ...)
Vse kartice, ki bodo to mučenje uspešno prestale, bodo dobile naziv Certified by ATI, kar bo pomenilo da za njihovo kakovost jamči posredno tudi sam ATI. Spisek že certificiranih kartic ter originalna novica na tem naslovu.

8 komentarjev

ATI in njegovi partnerji

X-Bit Labs - Kljub najboljšim nameram ima očitno ATI podobne probleme, kot STM, saj le s težavo pridobiva podjetja, ki bi izdelovala grafične kartice na njihovih čipih. Kljub temu pa se nekaj le premika in tako so včeraj ATIjaši uradno najavili začetek sodelovanja s 5 novimi podjetji: DFI, FIC, Gigabyte, Lite-On in USI. Omenjenim podjetjem bodo omogočili dostop do vseh čipov (tudi Radeonov), referenčnih kartic, softvera in tehnične podpore. Očitno se ATI zelo trudi, da bi na svojo stran dobil čimveč partnerjev in mi lahko samo upamo, da jim bo uspelo, saj to pomeni več grafičnih kartic, večjo konkurenco in tudi nižje cene.
Od zgornjih podjetij je omembe vreden kvečjemu Gigabyte. Po pravici povedano je malce čudno, da je ATIju uspelo skleniti pogodbo s tem podjetjem, saj je Gigabyte bil Nvidiin ključni partner ob izidu GeForca3. Mogoče pa Gigabytovci računajo na uspeh Radeona2, ki ga bomo po vsej verjetnosti videli konec poletja (podrobosti o Radeonu2 smo že omenjali)......

0 komentarjev

ELSO ATI ne zanima

PCrave - Fantje s strani PC Rave so nekatere večje OEM proizvajalce grafičnih kartic prosili, da komentirajo ATIjevo namero o prodaji grafičnih čipov in tudi povedo svoje načrte v zvezi s tem. Prva se je oglasila nemška ELSA:
  • PC Rave: Sedaj, ko je ATI spremenil svoj dosedanji način poslovanja, ali je možno, da bomo videli ELSA ATI kartico?
  • ELSA: ELSA nima nikakršnih načrtov o uporabi ATIjevih čipov
Elsin odgovor ni niti malo presenetljiv, saj gre za dolgoletnega strateškega partnerja Nvidie. Počakajmo na odgovore drugih proizvajalcev!

0 komentarjev

Recikliranje računalnikov ???

več strani - Japonsko podjetje Fujitsu bo v sodelovanju z nemškim podjetjem Siemens AG v Evropi in v Severni Ameriki začelo z recikliranjem osebnih računalnikov. Fujitsu želi s tem pozvati lastnike starejših računalnikov, da jih zamenjajo z novejšimi na ''okolju prijazen način''. Čeprav ne vem, zakaj bi svojega starega recikliral, če ga lahko ''malo'' navijem ali pa naredim burn-proof test s procom...

3 komentarji

ATI začel prodajati svoje čipe neodvisnim proizvajalcem

X-Bit Labs - Grafični gigant ATI se je odločil za precej nenavadno potezo: svoje čipe bodo začeli prodajati neodvisnim izdelovalcem grafičnih kartic. Poteza je nenavadna, saj je ATI znan po tem, da je vedno proizvajal lastne kartice na lastnih čipih in drugim podjetjem ni pustil dostopa do svojih čipov. Vsa stvar postane malo bolj razumljiva, ko ugotovimo, da bodo prodali le Rage128 GL čipe. Za razliko od 3DFXa, ki je prodajo čipov začel kot zadnji korak iz obupa je videti, da se ATI le rešuje stare zaloge čipov. Kljub temu je ena izmed zahtev velikana bila tudi to, da kartice ne smejo nositi ime izdelovalca, ampak se morajo prodajati kot No-Name izdelki. Whatever [:\\].

0 komentarjev