»

Analiza nastavitev pomnilnika

Techware Labs - Vsi, ki svoje mlinčke navijamo, smo se pri nastavitvah RAM-a že srečali z izrazi, kot so CAS, RAS in podobni; a njihov pomen in vpliv na prepustnost pomnilnika pa sta za povprečnega računalničarja uganka.

Tako bo vsem, ki se želijo podučiti, kaj pomenijo razne kratice in predvsem, kako vplivajo na prepustnost pomnilnika, v pomoč tale članek na Techware Labs. Fantje so preizkusili veliko različnih nastavitev in pri vsaki s programom SiSoft Sandra Professional izmerili prepustnost pomnilnika. Tabelo rezultatov si lahko pogledate tukaj, na tej strani pa si lahko pogledate še razlago pojmov in njihov vpliv na pomnilnik.

2 komentarja

Zamenjava zvočniških kablov

Overclockers Australia - Ste modificirali ohišje? Ste. Ste modificirali matično ploščo? Ste. Ste modificirali ... Torej ste modificirali vse, kar vsaj malo diši po elektroniki. No, če spadate med take veterane, potem vam za preganjanje dolgčasa ostane samo še zamenjava kablov pri računalniških zvočnikih. Sicer zamenjava zvočniških kablov ni ravno opravilo, s katerim bi si krajšali čas, ampak lahko resnično pripomore h kvaliteti zvoka. Mnenja o kvaliteti so sicer deljena, vendar se vsaj po tem članku sodeč zamenjava splača. Članek je prirejen zamenjavi kablov pri zvočnikih Klipsch Promedia, vendar pa ga boste lahko uporabili tudi pri drugih zvočnikih. Obsega izbiro kabla, cinkanje le-tega in pricinitev na konektor.

0 komentarjev

Logitech je kupil Labtec

The Register - Logitech - švicarski proizvajalec malih računalniških glodalcev (miši) je za 125 milijonov dolarjev kupil podjteje Labtec, svojega ameriškega tekmeca, ki se ukvarja s porizvodnjo računalniških zvočnikov in ostalih pripomočkov ter letno proda za okoli 100 milijonov dolarjev izdelkov. Ta združitev zna imeti zanimive posledice, predvsem pri cenah računalniških zvočnikov. Klik!

0 komentarjev

Računalniški zvočniki

vir: AVault
AVault - V zadnjem letu ali dveh smo videli precejšenj razvoj računalniških zvočnikov. Tako sedaj skoraj vsakdo poseduje kakšen spodoben surround sistem, medtem ko smo se pred leti hvalili s "300W" SuperPower tajvanskimi zvočniki. No, če ste na področju zvočnih užitkov še vedno bolj začetnik, vam bo v veliko pomoč ta Avaultov članek. V njem so obravnavali skoraj vse mogoče zvočniške kombinacije, od 2.0 do 6.3. Poleg tega so pojasnili tudi kaj pomenijo razni standardi za prostorski zvok in podobno. Res priporočljivop branje!

0 komentarjev

1.500 dolarski računalniški zvočniki

Geek - Huh, se mi zdi da res moraš biti malo čuden, da daš za računalniške zvočnike 1.500$! Saj ne, da bi se jih branil, toda za ta denar se da dobiti kompleten računalnik, in to kar pošten! Na Geeku so testirali ravno take zvočnike podjetja Vergence Audio. Gre za pravo audiofilsko podjetje, ki proizvaja samo zvočnike najvišje kvalitete, toda cena se mi še vedno zdi malce pretirana. Če bi za ta denar vsaj dobili pošten 6 zvočniški sistem. Kje pa, dva visokotonca, en nizkotonec in basta. Če vas zanima ta ekstravaganva, si lahko test ogledate tukaj.

0 komentarjev