»

Nov pomnilnik za mobilne naprave iz Hynixa

X-Bit Labs - Hynix je objavil, da so razvili prvi dvogigabitni pomnilniški čip DDR2 DRAM za mobilne naprave v 40 nm-tehnologiji. Hynixov čip DDR2 deluje pri efektivni frekvenci 1066 MHz, za delovanje pa porabi sila malo energije. Potrebno napajanje je 1,2 V, medtem ko ima prepustnost 4,26 GB/s. Nov pomnilnik je v skladu z JEDEC-ovimi standardi za uporabo v novi generaciji pametnih telefonov, smartbookov in tabletov. Masovna proizvodnja naj bi se začela še v tej polovici leta. Prvi, ki je predstavil dvogigabitne čipe za prenosne naprave, je bil sicer Samsung, ki je leta 2008 izdelal te čipe v 50 nm-tehnologiji.

0 komentarjev

DDR333 moduli na kupu

OC Prices - Trenutno vlada na pomnilniškem trgu pravcata zmeda. Proizvajalci izdajajo modele z deklariranimi hitrostmi vse od 266MHz pa do 400MHz, za poslastico pa se najde še kdo, ki izda na 433MHz navit DDR400 modul z obupno slabimi timingi. Ob tem seveda ne gre pozabiti še na to, da je JEDEC postavil de facto standard le za 333 megaherčne pomnilnike, vse kar je hitreje, je neuradno. Vsem, ki ravno kupujete nov pomnilnik, so se torej odločili pomagati na OC Prices, kjer so si vzeli čas ter primerjali hitrosti, navijaške sposobnosti ter seveda cene trenutno najbolj prodajanih DDR333 modulov. Klik!

0 komentarjev

VIA bo izdala KT333A in preskočila KT333

The inquirer - Pomnilnik DDR333 je v polnem razmahu, vendar ga zaenkrat ne podpirajo vsi nabori. Med najbolj znanimi podporniki, ki znajo učinkovito izkoristiti vse prednosti DDR333, je SIS-ov ceneni, a še vedno odlični SIS735. Pred kratkim pa je članstvo v eliti, ki že ponujajo DDR333 rešitve, zadišalo tudi Vii, ki je svoje inženirje urno nagnala za risalne mize. Rezultat trdega dela je bil KT333, ki se je izkazal za precej posrečeno rešitev, vendar pa je VIA spremenila svoj načrt in se odločila, da KT333 preskoči in v proizvodnjo pošlje KT333A. Tako se lahko zopet zgodi, da VIA preseneti s svojim novim naborom, ki bo znal dodobra izkoristiti vse prednosti novega pomnilnika in bo zopet presenetil z veliko prepustnostjo.

3 komentarji

Masovno razvažanje DDR333 pomnilnika

X-Bit Labs - Nanya je oznanila, da je začela z masovnim razvažanjem svojih DDR333 pomnilniških čipov. Od začetka meseca je Nanya izdelala in razvozila 120 tisoč DDR333 pomnilniških čipov z 128 MB kapaciteto. Če nadaljujem, PC2700 DDR SDRAM moduli narejeni na Nanyinih čipih so že na zalogi na Japonskem. V drugih regijah, pa se DDR333 moduli še niso pojavili, se pa sigurno bodo v zelo kratkem času.
Mogoče je še vredno povedati, da je Nanya prvo podjetje, ki je začelo z masovnim razvažanjem DDR333 pomnilnika, pa četudi ni edino podjetje, ki je to najavilo.
Masovo razvažanje DDR333 pomnilnika, pa se je lepo ujelo z zgodnjo prodajo na SiS645 temelječih matičnih ploščah, saj je trenutno SiS645 edino čipovje, ki maksimalno izkorišča PC2700 DDR SDRAM pomnilnik.

0 komentarjev

Strogo neuradno

M3DZone - Jst bi si tudi želel prijatelja... Takega, ki bi mi povedal kdaj bo izšla Geforce3 MX. Človek pri M3DZone ga ima. Dela pri Nvidii in mu je povedal (neuradno, seveda), da bo GeForce3 MX izšla v petek, 24. avgusta (ja, ta petek). Jedro bo delovalo pri 175MHz, pomnilnik pa pri 200MHz DDR. Izšla bo v dveh verzijah. Ena z ventilatorjem in druga brez (očitno mislijo na overclockerje...). GeForce3 Pro ( ali pa Ultra, ker ni razvidno iz pisma) bo izšla v ponedeljek, 27. avgusta (ja, danes teden). Izšli bosta dve verziji. Ena z jedrom delujočim pri 240MHz in pomnilnikom pri 250MHz DDR, in druga, katere jedro bo tudi delovalo pri 240MHz pomnilnik pa pri 260MHz DDR. Če so novice resnične, bomo videli v petek...

15 komentarjev

Jaome

Jaz - Mhja, da ne boste mislili, da je razlog za pomanjkanje novic samo lenoba vseh nas. Ok, delno je, ker se pač med vikendom nobenemu ne da kaj napisati, toda trenutno vlada na sceni nekakšno zatišje. Damn, kako bo komaj poleti .

0 komentarjev

Pomanjkanje DRAMa?

Electronic News - Po nekaterih virih naj bi se nam konec tega meseca obetalo prvo večje podraženje SDRAMa. Cene le-tega so zadnje mesece prav nenormalno nizke, sedaj pa naj bi se začele kazati prve posledice tega, saj naj bi se pojavilo pomanjkanje. Temu bo pripomogel tudi prehod na nove tehnologije pomnilnika, kar pomeni preurejanje proizvodnje. Sicer vodilni možje pomnilniških proizvajalcev zatrjujejo, da pomanjkanje ne bo in da bodo cene ostale enake, je nekaj "strokovnjakov" prepričanih, da bo do pomanjkanja prišlo. Jaz si ne upam napovedati ničesar, saj je pomnilniški trg zelo hitro spremenljiv, toda vsekakor bodite pozorni!

0 komentarjev